MENU

Ο προβληματισμός στην σύσκεψη ήταν διάχυτος: έπρεπε να βρούμε μια πιασάρικη έκφραση προκειμένου, μιας και είμαστε αθλητικό σάιτ, να παίξουμε μεγάλη μπάλα όταν θα έφτανε η ώρα των (πολλών) βραβεύσεων. 

Κάποιος τόνισε πως καλό θα ήταν να ειπωθεί κάτι στα λατινικά για να προσδώσουμε ένα πιο πομπώδες ύφος, κι αμέσως άπαντες συμφώνησαν. 

Έτσι, αρχίσαμε να ρίχνουμε ιδέες: «Τι λέτε για το mea culpa;», πρότεινε ένας και όταν οι άλλοι ρώτησαν γιατί στο καλό να πούμε κάτι τέτοιο, απάντησε «γιατί το ’χε πει και ο Αντρέας. Κάτι καλό θα είναι». Αφού τον στείλαμε να διαπιστώσει αν είναι ακόμα πράσινος ο ήλιος, περάσαμε στα «Μήπως Carpe diem;», «Ρε σεις, tabula rasa!», και τότε… 

Και τότε, ήρθε η επιφοίτηση: «Veni, vidi, vici!» ακούστηκε μια ενθουσιώδης φωνή στο βάθος και αίφνης όλοι μας παραδεχτήκαμε πως όλες οι προηγούμενες προτάσεις αποτελούσαν mea culpa στο tabula rasa alter ego μας και ετοιμαστήκαμε για τα Sports Marketing Awards του 2020 προκειμένου να carpe diem.  

Έχοντας βρει την catchphrase μας (την οποία πήραμε δανεική με οψιόν αγοράς έναντι 6 κλαδιών ελιάς από τον Ιούλιο Καίσαρα), στείλαμε μια τριμελή αποστολή αποτελούμενη από πέντε άτομα στο χώρο της εκδήλωσης, ντυμένους με αυτοκρατορικές κόκκινες χλαμύδες, για να θυμίζουν Ρωμαίους ηγέτες: τον διευθυντή του SDNA Βασίλη Παπαθεοδώρου, τον διευθυντή του εμπορικού μας τμήματος Νίκο Πρεβεδουράκη, την storyteller Μαριάννα Αξιοπούλου, τον blogger Άκη Στρατόπουλο και τον αρχισυντάκτη Δημήτρη Πετρίδη. 

Ο λόγος που χρειάστηκαν 5 ολόκληρα άτομα, απλός: το SDNA στα φετινά βραβεία φλέρταρε ξεδιάντροπα με την υπερκούπωση, μιας και ούτε λίγο ούτε πολύ κατέκτησε 7 (και ολογράφως: εφτά) βραβεία! 

Πιο συγκεκριμένα, το «πορτοκαλί site» διακρίθηκε στις κατηγορίες Best Special Edition / Long Form Content during theCoronavirus pandemic (για την αγαπημένη σας ηλεκτρονική παρέα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το Hμερολόγιο Καραντίνας), Best Live Streaming during the Coronavirus pandemic (για τη… χειμαρρώδη συνέντευξη του Αργύρη Πεδουλάκη), Integrated Reporting / Transmedia Storytelling (για το γιγαντιαίων διαστάσεων, και συνάμα υπέροχο, Stairway to Heaven: Η μέρα που ο Θεός επέστρεψε σπίτι), Editorial – Best Column (για το λατρεμένο του αναγνωστικού κοινού Slam Dunk), Long Form Content (για το ύστατο χαίρε στον Κόμπε), Native Advertising Campaign (για το Μονάκι στο γήπεδο της γειτονιάς: Εκεί που ο χτύπος της μπάλας αποκτάει… ΕΚΟ!) αλλά και στα Special Editions (για το διαδραστικό Η δική σας Dream Team των Final Four!). 

Στο εκπληκτικά διαμορφωμένο μέρος της εκδήλωσης (στο οποίο, αξίζει να τονιστεί, τηρήθηκαν στο έπακρο όλα τα μέτρα υγιεινής) ο Βασίλης Παπαθεοδώρου κλήθηκε, όταν ήρθε η σειρά του SDNA, να παραλάβει και τα 7 βραβεία, (υπ)άκουσε στην ενδότερη φωνή του Χρήστου Ιακώβου ο οποίος τον καλούσε να κάτσει κάτω από την μπάρα κι εν συνεχεία είπε “Veni, Vidi, Viki!”, με το πλήθος των υπολοίπων 4 να ξεσπά σε χειροκροτήματα και αποτυχημένα σφυρίγματα (βλέπετε, φορούσαν όλοι τους μάσκες και…). 

Και μπορεί αυτό το «Ήρθα, είδα, νίκησα» να ηχεί σαν πρώτο πρόσωπο ενικού αριθμού, όμως στην πραγματικότητα είναι «αέναος» πληθυντικός: νίκησαν όλα τα παιδιά και οι εργαζόμενοι του SDNA που εδώ και 6 χρόνια δουλεύουν με μανιώδεις ρυθμούς προκειμένου να μη χαθεί ούτε μία είδηση και να «τρέχει» το ρεπορτάζ (σε αντίθετη περίπτωση, η διεύθυνση προβαίνει σε επικλήσεις στα θεία- μόνο που δεν είναι ακριβώς επικλήσεις). 

Νίκησαν όλοι όσοι πέρασαν από το «μαγαζί» μας κατά καιρούς, από την πρώτη μέρα, στις 17 Δεκέμβρη του 2014, έως και σήμερα και για τους χ,ψ λόγους δεν εργάζονται πλέον εδώ. 

Νίκησαν εκείνοι που δεν είναι πια μαζί μας ως φυσικές παρουσίες, αλλά ξέρουμε ότι μας στηρίζουν νοερά από κει που βρίσκονται. 

Νίκησαν τα παιδιά στο λογιστήριο, οι διοικητικοί μας υπάλληλοι, το εμπορικό μας τμήμα και τόσοι ακόμα που μπορεί να μη φαίνονται, όμως χωρίς αυτούς το SDNA θα ήταν μια εξέχουσα ιδέα στη θεωρία, μα ουδέποτε θα γινόταν «απτή» πράξη. 

Νίκησες, πάνω απ’ όλους και απ’ όλα, εσύ αναγνώστη μας, διότι χωρίς εσένα και την στήριξή σου το site μας δε θα έφτανε ποτέ σε αλλεπάλληλα ρεκόρ επισκεψιμότητας, δε θα γινόταν ευρέως γνωστό, δε θα το ήξερε ούτε η μάνα μας (που, μεταξύ μας, τα ’χει ούτως ή άλλως τα θεματάκια της με την τεχνολογία και το μόνο κλικ που μας δίνει είναι όταν μας κλείνει το τηλέφωνο κατάμουτρα κάθε φορά που τη ρωτάμε αν είδε τι γράψαμε σήμερα). 

Για να μην τα πολυλογούμε, η φάση μας από το απόλυτο 0 μερικές μέρες πριν ανοίξουμε έως και τα 7 βραβεία είναι αυτή: 

Πόση υπερκούπωση αντέχεις, SDNA;
EVENTS