MENU

Δεκάδες είναι οι αθλητές πλέον, που καταγγέλουν ο ένας μετά τον άλλον ότι αποκλείστηκαν από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας, με τη θέση τους να καταλαμβάνεται κατά κύριο λόγο από πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μόλις το 1/6 των λαμπαδηδρόμων ήταν αθλητές, με τις υπόλοιπες θέσεις να καλύπτονται κυρίως από πολιτικά πρόσωπα, γεγονός που φέρεται να οδήγησε την Ειρήνη Αϊνδιλή σε παραίτηση από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας. 

Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένους από τους εν ενεργεία και βετεράνους αθλητές που δεν επελέγησαν ως λαμπαδηδρόμοι και το κατήγγειλαν δημοσίως είτε μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε σε επαφή που είχαμε μαζί τους: Νικόλ Κυριακοπούλου, Νίκος Πολλιάς, Κατερίνα Ανδρεοπούλου, Θωμάς Σμπώκος, Γιάννης Λέσσης, Μάνια Μπικώφ, Κατερίνα Ροδίτη, Φλώρα Ρεντούμη, Συμεών Μαμτσαδέλης, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Αγγελική Σκαρλάτου, Γιάννης Μιλιδάκης και ο Νίκος Συρανίδης. 

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον «χρυσό» ολυμπιονίκη των καταδύσεων σημείωσε: «Συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και θέλησα να είμαι λαμπαδηδρόμος. Ακολούθησα την προβλεπόμενη διαδικασία κάνοντας αίτηση. Με έκοψαν. Έλεγαν ότι θα έκαναν τιμητικές εκδηλώσεις με αφορμή τα 20 χρόνια από τους Αγώνες της Αθήνας. Δεν έκαναν τίποτα και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν είχαν την ευθιξία να μου στείλουν μία πρόσκληση, έστω για να παρευρεθώ στην τελετή που έγινε στο ΟΑΚΑ, εδώ που κατακτήσαμε το χρυσό μετάλλιο με τον Θωμά (Μπίμη). Που κοροϊδία θα ήταν αλλά έστω…»

 

Οργανωμένο στέλεχος της ΝΔ ο Σάκης Βασιλειάδης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο Πύρρος Δήμας, στην επιτροπή λαμπαδηδρομίας

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επίσης ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «έχει στις αρμοδιότητές της όλα τα οικονομικά και τεχνικά θέματα που σχετίζονται με την προετοιμασία, οργάνωση και εκτέλεση των Τελετών Αφής στην Αρχαία Ολυμπία και Παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και της διεξαγωγής της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας εντός της ελληνικής επικράτειας. 

Στο πλαίσιο αυτό συνεργάζεται με τις εκάστοτε Οργανωτικές Επιτροπές των Θερινών και Χειμερινών Ο.Α. και Ο.Α. Νέων , όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τους αντίστοιχους Δήμους των περιοχών για τις  οποίες αποφασίζεται η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας.

Η ΕΠ.ΟΛ. επιλέγει την Πρωθιέρεια και τις Ιέρειες που πλαισιώνουν τις επίσημες Τελετές καθώς επίσης και τους  Λαμπαδηδρόμους για το σκέλος της διαδρομής που διεξάγεται στην Ελληνική Επικράτεια».

Συνεπώς για το φετινό φιάσκο, την πλήρη ευθύνη έχει η Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας!

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Σάκης Βασιλειάδης, πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Ορφανού στη Θεσσαλονίκη και οργανωμένο στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης και μέλη της ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Πύρρος Δήμας, όπως και οι: Μιχάλης Φυσεντζίδης, Ιάκωβος Φιλιππούσης, Κώστας Πανταζής, Σπύρος Καλοζούμης, Κωνσταντίνος Μακέδος, Ξένια Αργειτάκη, Ολυμπία Δραγούνη, Ειρήνη Αϊνδιλή και Κέλλυ Αραούζου.

Όπως η Νικόλ Κυριακοπούλου άνοιξε τον χορό των καταγγελιών, έτσι και η Ειρήνη Αϊνδιλή φέρεται να ανοίγει τον χορό των παραιτήσεων, αφού τουλάχιστον ένα ακόμα μέλος με το οποίο ήρθαμε σε επαφή σκέφτεται να την υποβάλει άμεσα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δάδα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας μετετράπη σε δάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει εκλογών… 

 

Νίκος Συρανίδης: «Με έκοψαν από λαμπαδηδρόμο και δεν μου έστειλαν μία πρόσκληση για την τελετή στο ΟΑΚΑ, εκεί που κατέκτησα το χρυσό»