MENU

Μέχρι και πριν από κάνα εξάμηνο, τον θαύμαζαν, τον αποθέωναν, τον εξυμνούσαν. Τώρα τον καταριούνται, τον χλευάζουν, τον απειλούν. Και αντιστρόφως.

Τι άλλαξε; Τίποτα, ίδιοι κι απαράλλαχτοι παραμένουν και ο Αρκάς και οι τότε θαυμαστές/νυν υβριστές του (όπως και οι τότε υβριστές του/νυν υπερασπιστές του). Απλώς άλλαξε το κόμμα εξουσίας. Και ο Αρκάς έκανε το λάθος να σατιρίσει και τη νέα κυβέρνηση.

Πού πας, ρε μεγάλε; Πού ζεις εσύ; Δεν ξέρεις ότι η εξουσία είναι αφροδισιακό; Που, ειδικά στην Ελλάδα, μετατρέπεται συνήθως σε αφροδίσιο;

Το ‘χω πει από τούτη εδώ τη στήλη και θα το ξαναπώ: ο Έλληνας τρελαίνεται για σάτιρα. Αρκεί αυτή να στρέφεται κατά του εχθρού, έτσι και θίγει τα δικά του «ιερά και όσια» γίνεται Τούρκος.

Πάρτε για παράδειγμα το παρακάτω σκίτσο -που ήταν και η αφορμή να κλείσουν οι διαχειριστές τη σελίδα "Arkas"στο φέισμπουκ. Μέχρι να την ξανανοίξουν, βέβαια...

Αν το ίδιο ακριβώς σκίτσο είχε δημοσιευτεί πριν από έξι μήνες και κάτι μέρες, αν δηλαδή αφορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση και όχι την τωρινή, αυτοί που έσπευσαν κάτω απ’ αυτή τη φωτογραφία να επιτεθούν στον καλλιτέχνη με σχόλια κάθε τύπου (μέχρι και απειλητικά για τη ζωή του), είναι χίλια τα εκατό βέβαιο ότι θα τον αποθέωναν.

Οι ίδιοι ακριβώς. Που τώρα τον βρίζουν και τον απειλούν. Και τον αποθεώνουν αυτοί που τον σκυλόβριζαν πριν από ένα εξάμηνο. Καθότι στην Ελλάδα η χειρότερη φάρα ανθρώπων δεν είναι τα υψηλά κομματικά στελέχη (στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, τάχθηκαν υπέρ του Αρκά, π.χ. Παπαδημούλης στο τουίτερ). Είναι τα κομματόσκυλα. Οι βασιλικότεροι του βασιλέως.

Ε, μετά απ’ όλα αυτά, οι διαχειριστές της σελίδας «ARKAS» στο φέισμπουκ ανέστειλαν τη λειτουργία της. Για κάτι ώρες…

Βέβαια, η αναστολή λειτουργία δεν κράτησε και πολύ, αφού μετά από λίγες ώρες η σελίδα ξανανέβηκε (θα το έλεγε κανείς και ατενσιονχοριλίκι...). Με αυτό το σκίτσο:

Στα σόσιαλ μίντια επακολούθησε ο σχετικός χαμός. Στο τουίτερ, δημιουργήθηκαν σε χρόνο μηδέν δύο χάσταγκ, το #Je_suis_Arkas και το #Free_Arkas -από ανθρώπους βέβαια που μέχρι πρότινος θεωρούσαν τον Αρκά άπλυτο αναρχοκομμουνιστοσυμμορίτη.Και τώρα έφτασαν να μιλάνε μέχρι και για... λογοκρισία, δηλαδή είναι να παίρνεις φόρα και να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο...

Πάρτε μια γεύση από το τι έχει γραφτεί μέχρι τώρα στο τουίτερ (στα εκτός χάσταγκ, βέβαια, εννοείται…)

Κανονικά, βέβαια, δε θα ‘πρεπε να ασχοληθούμε καν με 5-6 ζωάδια που έβρισαν και απείλησαν τον Αρκά. Αλλά, είπαμε, ζούμε στην καραγκιοζοχώρα…

Ο Αρκάς, η σάτιρα και τα κομματόσκυλα