MENU

Συνηθίσαμε επί δεκαετίες στον τομέα αθλητισμού των εκάστοτε κυβερνήσεων να τοποθετούνται άνθρωποι που έχουν τόση σχέση με τα σπορ όση και o φάντης με το ρετσινόλαδο.

Μερικοί πέρασαν και δεν ακούμπησαν, άλλοι χρειάστηκαν κάνα δυο χρόνια για να στρίψουν και μετά... ανασχηματίστηκαν, υπήρχαν και οι λοιποί που δεν ήθελαν να πάνε κόντρα στο σύστημα.

Κι ύστερα ήρθε ο Κοντονής. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως οι τρελοί του αθλητισμού έμπλεξαν με τρελό. Διότι ο Κοντονής ήξερε. Κι έμαθε κι άλλα. Τώρα γνωρίζει σχεδόν τα πάντα. Και το χειρότερο για όσους πίστευαν πως αυτοί είναι ο νόμος, είναι ότι τώρα μπορεί να εφαρμοστεί κιόλας.

Ο υφυπουργός επιδίωξε τις πρώτες δύο εβδομάδες της θητείας του να συναντήσει όλους όσοι ορίζουν τις τύχες των μεγάλων ομάδων αλλά και των ομοσπονδιών.

Λέγεται πως συνάντησε και άλλους, κάτω από μυστικότητα. Τους είδε όλους! Κι όσους δεν είδε, θα τους δει τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κι η πρώτη εντύπωση που σχημάτισαν όσοι συζήτησαν μαζί του ήταν ότι ο Κοντονής ξέρει. Περισσότερα κι απ΄ όσα «θα έπρεπε να ξέρει». Οι συναντήσεις έμοιαζαν εθιμοτυπικές αλλά δεν ήταν και τόσο.

Γνωρίζει από τις φωτογραφίες ποδοσφαιριστών με τα ρόπαλα μέχρι τις επιθέσεις ή τις απειλές σε δημοσιογράφους. Γνωρίζει ποιοι είναι καρεκλοκένταυροι και ποιοι θέλουν να προσφέρουν έργο.

Συνέβαλλε αποφασιστικά το γεγονός ότι δεν ήρθε ουρανοκατέβατος. Είχε γνώση του αντικειμένου, παρακολουθούσε διά ζώσης τα σπορ και δεν είναι μυστικό πως υπήρξε φίλαθλος του Παναθηναϊκού.

Ούτε είναι τυχαίο πως δίπλα του, τοποθετήθηκε ΓΓΑ ένας φίλαθλος της ΑΕΚ (Τζούλιος Συνοδινός) και μία φίλαθλος του Ολυμπιακού (υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Βασιλειάδη).

Διότι εδώ το θέμα είναι υπερκομματικό και... υπεροπαδικό.

Εξυγίανση λέγεται. Πάταξη της διαφθοράς. Ο Κοντονής είναι έτοιμος να πάρει μέτρα. Να σπάσει αυγά. Να έρθει σε ρήξεις.

Κι ο δικός του νόμος δεν θα αργήσει... μερικά χρόνια να βγει για διαβούλευση.

Όσοι είναι νομοταγείς δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Τα μισά να γίνουν απ' όσα αποτελούν δικές του θέσεις και, κατά παράφραση του γνωστού άσματος, ο αθλητισμός μπορεί να γίνει πιο γαλανός. Αυτόν τον καιρό πέφτουν τα τελευταία μπετά στη γέφυρα σωτηρίας.

Είναι τρελός ο υπουργός