MENU

Το νεότερο που προκύπτει μετά την πρώτη ημέρα κλήσεων σε απολογία των κατηγορούμενων για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, είναι πως αυτοί ...αυξήθηκαν και από 16 που ήταν αρχικά, μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων έφτασαν στους 21. Από αυτούς, οι 14 κατηγορούνται για ένα κακούργημα και οι υπόλοιποι επτά, για τρία! Αναλυτικά...

Πέντε κατηγορούμενοι έχουν ήδη περάσει (είτε οι ίδιοι, είτε δια των δικηγόρων τους) την πόρτα του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, για να καταθέσουν σχετικά με την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο (έχουν πάρει όλοι προθεσμία για να απολογηθούν) κι ακόμα επτά (ίσως και εννιά) αναμένονται να δώσουν το «παρών» κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τρεις διαιτητές, το μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Ιωάννα Παντελοπούλου, καθώς και κάποια ακόμα πρόσωπα από τις νέες διώξεις που ασκήθηκαν πέραν των αρχικών 16. 

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις, θα κληθούν μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, ωστόσο υπάρχει μία σημαντική διαφορά με τους πρώτους που κάλεσε ο ανακριτής.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του SDNA, η διαφορά αυτή εστιάζεται στο κατηγορητήριο, καθώς οι δώδεκα που κλήθηκαν πρώτοι (σήμερα κι αύριο) συν δύο ακόμα, αντιμετωπίζουν μόνο μία κατηγορία, η οποία αφορά σε κακούργημα. 

Αντίθετα ο «σκληρός πυρήνας» των κατηγορουμένων, εκείνοι που θεωρούνται ως οι «εγκέφαλοι» και βασικά στελέχη της «εγκληματικής οργάνωσης» που δρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι οποίοι επί της ουσίας... κινούσαν τα νήματα, είναι αυτοί που έχουν στην πλάτη τους τρεις κατηγορίες κι όλες τους αφορούν σε κακουργηματικά διωκόμενες πράξεις!

Αυτοί, λοιπόν, οι οποίοι είναι συνολικά επτά, αναμένεται να κληθούν από τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς μετά το Πάσχα, καθώς την επόμενη (Μεγάλη) εβδομάδα ο Γιώργος Ανδρεάδης θα απουσιάζει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. 

Το SDNA, το οποίο παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή από κοντά την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», θα σας ενημερώνει έγκαιρα για κάθε νέα εξέλιξη. Μείνετε online!

21 οι κατηγορούμενοι, οι 7 για τρία κακουργήματα!