MENU

Με το Θανάση Πρωτοψάλτη να κάνει σχεδόν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και τον Παναθηναϊκό να μοιάζει απόλυτα διαβασμένος οι πράσινοι πανηγύρισαν μια πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη τους ενάντια στον ΠΑΟΚ για φέτος. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έκανε… ματ πληγώνοντας τον ΠΑΟΚ με το δυνατό του χαρτί, το μπλοκ. Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα το δικέφαλο από το σερβίς του. Οι χαλασμένες υποδοχές του ΠΑΟΚ έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους είτε να σταματήσουν συνεχόμενες επιθέσεις του ΠΑΟΚ με μπλοκ είτε να αλλοιώσουν επιθέσεις και να δώσουν την ευκαιρία για εύκολες άμυνες.

Κομβικής σημασίας ήταν η εμφάνιση του Γιάκοπσεν. Ο πασαδόρος του τριφυλλιού, διαβάζοντας την αδυναμία του ΠΑΟΚ στο μπλοκ, έδωσε ποικιλία στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Πότε ο Ντερ Ντρις, πότε οι ακραίοι Πρωτοψάλτης και Ανδρεόπουλος, πότε οι κεντρικοί έκαναν το παιχνίδι των πρασίνων απρόβλεπτο και δεν επέτρεψαν στο μπλοκ του ΠΑΟΚ να γίνει αποτελεσματικό. Από την άλλη, ο Γουόλς έψαξε σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού τον Ούντρις ο οποίος χρειάστηκε χρόνο για να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του.

Με τον Στάλεκαρ και τον Ραγκέλ να κυριαρχούν πάνω στο φιλέ ο Γιάννης Καλμαζίδης ήθελε το κάτι διαφορετικό. Η αλλαγή του Τακουρίδη που πέρασε στη θέση του Γάτση σε συνδυασμό με την ανάκαμψη του Πετρέα έδωσαν νέα δεδομένα στο ματς. Ο ΠΑΟΚ ξαναμπήκε στο παιχνίδι όταν ο Τακουρίδης και κυρίως ο Πετρέας έκαναν το μπλοκ πιο αποτελεσματικό και επιπλέον έδωσαν εύστοχες επιθέσεις. Η υποδοχή του ΠΑΟΚ παρέμεινε προβληματική, με εξαίρεση τη σταθερότητα που έδωσε ο Κοκκινάκης, αλλά με τον Πετρέα να αποτελεί ένα ακόμα επιθετικό όπλο δίπλα στον Ούντρις οι γηπεδούχοι έβγαλαν ψυχή, άγχωσαν τον Παναθηναϊκό και εκμεταλλεύτηκαν τα συνεχόμενα λάθη του στο τρίτο σετ.

Το παιχνίδι από την πάικ έμοιαζε μια σίγουρη λύση, όμως, για τον Παναθηναϊκό. Αυτό, βέβαια, απαιτεί σωστό μοίρασμα από τον πασαδόρο αλλά και σωστή κίνηση από τους κεντρικούς ώστε να αποπροσανατολίσουν το μπλοκ. Όσο ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να έχει πλουραλισμό στην επίθεση και να πιέζει από το σερβίς τα πράγματα ήταν δύσκολο να αλλάξουν. Η εμπειρία του Τακουρίδη ήταν σημαντική πάνω στο φιλέ καθώς μαζί με τον Κουκλίνσκι έδωσαν προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Όλα κρίθηκαν ωστόσο από την πολύ δυναμική παρουσία των πρασίνων πάνω στο φιλέ και την προσωπικότητα του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου που στο τέταρτο σετ έγινε πρωταγωνιστής και έδωσε στον Παναθηναϊκό αυτό που έψαχνε σε όλες τις κομβικές φάσεις καθώς στο στις τελευταίες δύο που έδωσαν τη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο άφησε πίσω του το μικρό σερί ηττών τον προηγούμενο μήνα αλλά συνεχίζει ένα πολύ καλό σερί με νίκες και καλές εμφανίσεις. Με τους παίκτες της ομάδας α έχουν ρυθμό ο Παναθηναϊκός έχει αυτό το μικρό αλλά σημαντικό προβάδισμα στη βαθμολογία. Ο παρουσία του Βαν Ντερ Ντρις θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις επόμενες αγωνιστικές καθώς ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα χρειαστεί το ίδιο καλές αλλά και ακόμα καλύτερες εμφανίσεις από τον Βέλγο διαγώνιο αφού οι 8 αγωνιστικές που απομένουν είναι γεμάτες ντέρμπι. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έχασε το προβάδισμα αλλά παραμένει κοντά στην κορυφή και με την επιστροφή του Κουμεντάκη και του Μπράουν αναμένεται να δείξει ξανά το καλό του πρόσωπο. Οι διαφορές είναι μικρές και ο δρόμος μακρύς.

Προβάδισμα τίτλου ο Παναθηναϊκός
EVENTS