MENU

Η ομάδα της Σαντορίνης πήρε το δίποντο σε ένα πολύ δυνατό ντέρμπι. Ο ΑΟ Θήρας παραμένει στο κυνήγι του Ολυμπιακού αλλά η διαφορά των δύο ομάδων αυξήθηκε στους δύο βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός με τον βαθμό που πήρε έμεινε μόνος τρίτος με 34 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον ΠΑΟΚ που είναι στην τέταρτη θέση. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την τρίτη θέση κι ενώ ακολουθούν η πάντα υπολογίσιμη Θέτιδα με 31 βαθμούς και ο Άρης με τον Πανναξιακό με 27. 

Η ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη φάνηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε δεύτερο σερί με ομάδα κορυφής. Μην ξεχνάμε ότι το τριφύλλι προερχόταν από εντός έδρας ματς για το κύπελλο με τον Ολυμπιακό.

Ο ΑΟ Θήρας προηγήθηκε με 2-1 με τον Παναθηναϊκό να ξεκινά υποδειγματικά το τέταρτο σετ. Οι φιλοξενούμενες μετά το 15-16 πάτησαν γκάζι, προηγήθηκαν με 15-20 και έδειξαν να έχουν το πάνω χερί για την κατάκτηση του σετ. 

Οι γηπεδούχες μείωσαν σε 19-20 αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε και πάλι διαφορά για να κάνει το 2-2 στα σετ. Στο τάι μπρέικ ο ΑΟ Θήρας ήταν εντυπωσιακός αφού προηγήθηκε με 5-0 μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στην ομάδα του Κυριάκου Καμπερίδη. Η διαφορά ήταν μεγάλη, έφτασε μέχρι και τους 9 πόντους (12-3) με τον Παναθηναϊκό να μην έχει αντίδραση.

Ο ΑΟ Θήρας έχει ένα ακόμη σημαντικό μέσα στην εβδομάδα με την Ντρέσντεν για τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.

Τα σετ 3-2 (25-20, 18-25, 25-22, 21-25, 15-6)

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Γκάιτς): Μεντάρο 15 (14/35 επ., 1 άσσος), Μπρίνκμαν 17 (12/38 επ., 5 άσσοι, 57% υπ. - 0% άριστες), Νογκουέρας 4 (2/4 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Μερτέκη 16 (11/28 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 42% υπ. - 17% άριστες), Χατζηευστρατιάδου 10 (8/16 επ., 2 άσσοι), Εμμανουηλίδου 10 (9/12 επ., 1 μπλοκ) / Αρτακιανού (λ, 73% υπ. - 36% άριστες), Παναγιωτίδου, Βενέτη, Καραφουλίδου 1 (1/2 επ.), Κούση, Γενιτσαρίδη 2 (2/3 επ.).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Καμπερίδης): Βεργίδου 4 (2/3 επ., 2 άσσοι), Κοσμά 8 (6/26 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 36% υπ. - 23% άριστες), Κωνσταντέλλου 7 (2/4 επ., 3 άσσοι, 2 μπλοκ), Καλαντάτζε 8 (8/17 επ.), Οικονομίδου 23 (22/50 επ., 1 άσσος), Πότοκαρ 18 (13/32 επ., 2 άσσοι, 3 μπλοκ, 57% υπ. - 30% άριστες) / Ρόγκα (λ, 46% υπ. - 11% άριστες), Διώτη, Λεωνίδου, Κελεσίδη, Φακοπουλίδου 1 (1 άσσος).

Μπράνκο Γκάιτς (Α.Ο. Θήρας): «Ο Παναθηναϊκός απέδειξε γιατί είναι 3ος. Μας δυσκόλεψε πολύ και ήμασταν τυχεροί που πήραμε τη νίκη. Έχουμε μπροστά μας πολλά δύσκολα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι δύσκολο να παίζεις πάντα καλά κάθε τρεις μέρες, όμως πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε τους εαυτούς μας. Δεν παίξαμε τόσο καλά και θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι απέναντι στη Δρέσδη αν θέλουμε να έχουμε καλές ελπίδες στο δεύτερο παιχνίδι στη Γερμανία. Πρέπει να ξεχάσουμε τη νίκη αυτή και να συγκεντρωθούμε για το πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο και τον καλώ να μας υποστηρίξει και με τη Δρέσδη την Τετάρτη».

Κυριάκος Καμπερίδης (Παναθηναϊκός Α.Ο.): «Ήταν μία καλή εμφάνιση για την ομάδα μας, εκτός από το τελευταίο σετ. Δεν ήμασταν καλοί σε αυτό το σημείο, βρεθήκαμε πίσω από νωρίς και δεν μπορέσαμε να κυνηγήσουμε το σκορ. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να μείνουμε στα πλέι οφ, έχουμε δύσκολο πρόγραμμα και κανένα παιχνίδι δεν είναι ευκολο, όλοι οι αντίπαλοί μας έχουν στόχους που κυνηγούν. Παρά την ήττα δείξαμε ότι είμαστε καλά και θα συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε».

ΑΟ Θήρας - Παναθηναϊκός 3-2