MENU

Η εξέλιξη των δύο σειρών είναι διαφορετική ωστόσο δεν είναι καθόλου παράλογο πως όλα οδηγούνται σε τέταρτους ημιτελικούς και ποιος ξέρει αν χρειαστούν και πέμπτοι. Βέβαια η ροή των αγώνων είναι διαφορετική καθώς ο Ολυμπιακός αξιοποιώντας την έδρα του ανέκαμψε και άφησε πίσω την κακή εμφάνιση στη Νέα Σμύρνη ενώ ο ΠΑΟΚ, έστω και αργά, έβγαλε αντίδραση και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη για πρόκριση.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός διατηρούσε ένα σερί νικών κόντρα στον ΠΑΟΚ δεν αποτελούσε εγγύηση για τη διεύρυνσή του. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά ο δικέφαλος παραμένει μια ομάδα με δυνατές μονάδες. Το ζητούμενο για την ομάδα του Μιλενκόσκι ήταν να αποδείξει έστω και τώρα πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει μεγάλα αποτελέσματα σε τέτοιου είδους παιχνίδι, δηλαδή με απαιτήσεις και πίεση. Μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ ξέμενε από δυνάμεις και συγκέντρωση όταν έπαιζε με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και αυτό ήταν μια καλή απόδειξη πως μπορεί να πάρει αυτό που θέλει σε δύσκολα παιχνίδια.

Ένα νόμισμα έχει δύο όψεις και αυτό συνέβη και στην προκειμένη περίπτωση. Από τη μία ένας ΠΑΟΚ που ήξερε τι ήθελε και πως να το πάρει και από την άλλη ένας Παναθηναϊκός χωρίς συγκέντρωση. Η υποδοχή του Παναθηναϊκού έπασχε και αυτό λειτούργησε ως αλυσίδα σε κακές επιθέσεις, ανεπαρκές μπλοκ και πολλά λάθη. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ πίεσε με κάθε τρόπο από το σερβίς του ακόμα και σε περιστροφές που ο σέρβερ έπαιξε με φάλτσα και τεχνικά περάσματα χωρίς πολύ δύναμη με πρώτο και καλύτερο τον Λινάρδο. Το γεγονός ότι κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν υστέρησε και κανένας δεν είχα λιγότερο από 50% στην επίθεση οφείλεται κατά κύριο λόγο στον Γαλιώτο. Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ αξιοποίησε την καλή υποδοχή της ομάδας του αλλά ταυτόχρονα κατάφερε να διορθώσει με δύσκολες πάσες και αρκετές χαλασμένες υποδοχές. Αυτό σε συνδυασμό με την καλή απόδοση των ακραίων αλλά και του Ντερ Ντρις «απενεργοποίησε» το μπλοκ του Παναθηναϊκού που δεν έδωσε βοήθειες στους πράσινους.

Όσον αφορά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Μίλωνα οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που έκανε ότι ήθελε από το σερβίς της και κατά συνέπεια έκαμψε με σχετική άνεση την αντίσταση των φιλοξενούμενων. Αυτό ήταν και το βασικότερο στοιχείο του παιχνιδιού καθώς από πλευράς ερυθρόλευκων δεν ήταν σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση ούτε ο Στερν αλλά ούτε ο Ιντάλγκο. Το ότι οι γηπεδούχοι ήταν τόσο πιεστικοί από τα 9 μέτρα έδωσε την ευκαιρία στους κεντρικούς να τελειώσουν πολλές φάσεις πάνω στο φιλέ και να κυριαρχήσουν στο μπλοκ.

Ο Καστελάνι επέλεξε τον Γκουστάβο αντί του Παγένκ και δικαιώθηκε καθώς ο Βραζιλιάνος ήταν ίσως η πιο λύση της ομάδας. Τόσο τα 5 μπλοκ του όσο και η άνεσή του στο τελείωμα των επιθέσεων έδωσε σιγουριά στην ομάδα του και μαζί αρκετό προβληματισμό στην απέναντι πλευρά. Στον Μίλωνα είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιος που να διακρίθηκε στο παιχνίδι αφού τα πολλά λάθη και η αστάθεια του Χερ δεν άφησαν περιθώρια για κάτι περισσότερο από ένα κερδισμένο σετ.

Όπως και να ‘χει είναι σαφές πως και οι τέσσερις διεκδικητές έχουν δυνατά στοιχεία και αδυναμίες και μοιάζει απόλυτα λογικό πως οι σειρές δεν τελείωσαν με άνετο 3-0 ούτε στο ένα ζευγάρι αλλά ούτε στο άλλο. Μάλιστα, με τα παιχνίδια που έρχονται να γίνονται πλέον στις έδρες του ΠΑΟΚ και του Μίλωνα είναι μια καλή ευκαιρία για τις δύο αυτές ομάδες να φέρουν ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση στα ημιτελικά αφού ξεκάθαρα τίποτα δεν έχει κριθεί και σαφώς οι έδρα αυτών των δύο μπορούν να παίξουν το ρόλο τους.

Η λογική εξέλιξη των ημιτελικών