MENU

Η πρόκριση σε τέτοια παιχνίδια έχει να κάνει με δύο αναμετρήσεις. Παρόλα αυτά αυτή η πρόκριση ενδεχομένως να κρίθηκε σε ένα παιχνίδι και ίσως και σε ένα σετ. Ο Μίλωνας απώλεσε τη μία «ζωή» που είχε στη διάθεσή του πολύ γρήγορα, χάνοντας το πρώτο σετ αλλά η εικόνα του στα επόμενα δύο έδειχνε πως το θαύμα της ανατροπής μπορεί και να έρχεται. Σε μεγάλο βαθμό η πρόκριση κρίθηκε στο τέταρτο σετ όπου η ομάδα του Σάκη Ψάρρα ξέμεινε από δυνάμεις.

Ο κόουτς του Μίλωνα προσπάθησε να αξιοποιήσει την καλή κατάσταση του Νανόπουλου και σε συνδυασμό με το ότι ο Πουλιγιάν προερχόταν από τραυματισμό ο νεαρός Έλληνας ακραίος ξεκίνησε βασικός. Αυτή ήταν μια βραδιά που ο Νανόπουλος «μεγάλωσε» αφού ανέλαβε ρόλο πρωταγωνιστή λες και έπαιζε τέτοια παιχνίδια εδώ και χρόνια. Ο Μίλωνας πήρε πολλά από τον νεαρό ακραίο, πολλά από τον Γιορντάνοφ και τον Χανδρινό αλλά μέχρι εκεί. Ο Μολίνα δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ επιθετικά αλλά ούτε και στην υποδοχή ενώ ο Πουλιγιάν, όταν πέρασε στο παιχνίδι, έδωσε αρχικά φρεσκάδα αλλά χωρίς να έχει την απαραίτητη συνέπεια.

Στο δεύτερο και το τρίτο σετ οι γηπεδούχοι έβγαλαν όλα τα θετικά τους στοιχεία ξεκινώντας από το σερβίς. Περιόρισαν τα λάθη σε αυτό τον τομέα κάτι που άλλαξε πλήρως την εικόνα του παιχνιδιού. Ούτως ή άλλως αυτό είναι το δυνατό χαρτί της ομάδας που της δίνει την ώθηση στα δύσκολα παιχνίδια. Όσο το σερβίς έβαζε πίεση στην Λούνεμπουργκ ο Μίλωνας έβγαζε μεγάλες άμυνες, αξιοποιούσε τις κόντρα μπάλες και κυρίως ένιωθε πως όλα βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή η σιγουριά και η αύρα ήταν το μεγαλύτερο κέρδος όταν έγινε το 2-1 και εκεί ενδεχομένως η νίκη να έδειχνε πως πλησιάζει.

Ήταν πολύ σημαντικό για τη γερμανική ομάδα πως στο ξεκίνημα κιόλας του τέταρτου σετ πήρε μεγάλους πόντους από το σερβίς και έσπειρε τον πανικό και τη νευρικότητα στην ελληνική ομάδα. Το σερβίς της Λούνεμπουργκ χάλασε κάθε υποδοχή και σε συνάρτηση με το σχεδόν ανύπαρκτο μπλοκ του Μίλωνα αλλά και τη δυσκολία στη δημιουργία από τον Χερ η ροή του αγώνα άλλαξε. Ο Μίλωνας αναγκάστηκε να πιέσει ακόμα περισσότερο από το σερβίς του αλλά έχοντας χάσει το ρυθμό και ταυτόχρονα με την απέναντι πλευρά να νιώθει πλέον αυτή τη σιγουριά τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.

Μια ομάδα με σχεδόν ανύπαρκτη εμπειρία σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς η μοναδική παρουσία ήταν τα δύο περσυνά παιχνίδια με την Μάτε Άσερ για το Challenge Cup, έφτασε να παίζει την πρόκριση στην τετράδα του CEV Cup απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου Champions League και να τη χάνει στις λεπτομέρειες. Πολλά είναι τα συμπεράσματα από αυτό το ταξίδι όπως ότι το καλό πλάνο και η σκληρή δουλειά μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχίες αλλά κυρίως πως τίποτα δεν είναι αδύνατο. Επιπλέον, η εμπιστοσύνη σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες επιβραβεύεται και είναι ο μόνος δρόμος για την επόμενη μέρα. Ο Άρης Χανδρινός δεν είναι πλέον rookie αλλά προϊόν της παραγωγικής διαδικασίας του Μίλωνα όπως και ο πιο… φρέσκος Νανόπουλος. Ο Μίλωνας έλαμψε αλλά το ελληνικό βόλεϊ συνολικά είναι εξίσου κερδισμένο από τέτοιες πορείες και σίγουρα πλέον η ομάδα της Νέας Σμύρνης ανεβάζει τις προσδοκίες για τα εγχώρια αλλά και για τις σεζόν που θα ακολουθήσουν.

Το παραμύθι τελείωσε αλλά το ταξίδι μόλις ξεκίνησε