MENU

Αρχικά, όσον αφορά το θέμα διαιτησίας στο οποίο αναφέρθηκε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος τα πράγματα είναι απλά. Πολλές φορές μπορεί να κουράζει το θέμα της ανάλυσης κάθε φάσης ωστόσο ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είναι στο προσκήνιο ως προπονητής εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι πολύ λίγες οι φορές που έχει ξεσπάσει κατά της διαιτησίας ενώ, όπως είδαμε και πρόσφατα αλλά και αρκετές ακόμα φορές, φημίζεται για το fair play του και ξέρει να παραδέχεται την ανωτερότητα των αντιπάλων όταν αυτή είναι γεγονός. Έτσι, όταν βλέπουμε αυτό τον άνθρωπο να διαμαρτύρεται τόσο έντονα δεν είναι τυχαίο και ούτε συμβαίνει για να καλύψει τις αδυναμίες της ομάδας του.

Σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Πήγασο αλλά ούτε τον κακό του εαυτό. Επειδή είμαστε σε μια χώρα που θα μπορούσαμε με άνεση να απαξιώσουμε ακόμα και τον Μικελέτο και τον Τζιανέλι το πρώτο που χρειάζεται είναι ψυχραιμία. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μονάδες πολύ υψηλού επιπέδου και αυτό δεν είναι κάτι που αμφισβητείται αλλά είναι δεδομένο. Ο Ερνάντεζ είναι παίκτης με πολύ μεγάλη ποιότητα, ο Κόβαρ είναι ένας ακραίος που έπαιξε για πολλά χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο στην Ευρώπη και αυτό δε γίνεται κατά λάθος ενώ και οι Έλληνες, όπως ο Φράγκος και ο Πετρέας, δεν είναι τυχαίοι και το έχουμε δει για τα καλά την τελευταία δεκαετία.

Όταν έχεις τόσο καλές μονάδες, όμως, πως γίνεται να έρχονται ήττες από Μίλωνα, Πήγασο αλλά και χαμένοι βαθμοί όπως στο παιχνίδι με τον Άθλο Ορεστιάδας; Σαφώς και ο κάθε αντίπαλος έχει ισχυρό κίνητρο όταν παίζει κόντρα στον πρωταθλητή αλλά και πάλι αυτό δεν είναι αρκετό. Όσο κουραστικό και αν ακούγεται, ο Παναθηναϊκός είχε αρκετά θέματα τραυματισμών στο ξεκίνημα της χρονιάς. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να μοιάζει δικαιολογία αλλά είναι σημαντικό καθώς φαίνεται ακόμα και τώρα, στην 9η αγωνιστική, πως δεν έχει επιτευχθεί χημεία στο μέγιστο βαθμό και κατά συνέπεια εμφανίζονται αδράνειες στην άμυνα αλλά και αστάθεια στην επίθεση. Και το εύλογο ερώτημα είναι συνήθως «πως γίνεται παίκτες τέτοιας κλάσης να μην μπορούν να πάρουν πάνω τους την κατάσταση στα δύσκολα»; Σε πολλά από τα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε δυσκολίες, μεταξύ αυτών και το παιχνίδι με τον Πήγασο, προσπάθησε να τα κερδίσει με βάση τις μονάδες. Ο Ερνάντεζ πήρε 47 επιθέσεις στο παιχνίδι της Πολίχνης κάτι που σημαίνει ότι αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά και κούραση στον παίκτη και ακόμα και αν αποδίδει μέχρι ένα βαθμό δε θα αργήσει να γίνει προβλέψιμος. Άλλωστε το μπλοκ του Πήγασου δεν τα πήγε καθόλου άσχημα όχι μόνο με τους 8 πόντους που έδωσε αλλά και με τις φάσεις που χάλασε και με τις κόντρα μπάλες που πρόσφερε στους γηπεδούχους.

Οι πράσινοι εμφανίζουν αδυναμίες στην άμυνα κάτι που τους χαλάει το επιθετικό πλάνο. Για μια ακόμα φορά η απώλεια βαθμών, και στην προκειμένη η ήττα, ήρθε γιατί τα ράλι και οι κόντρα μπάλες πήγαν κατά βάση στην άλλη πλευρά και αυτό κόστισε σε πόντους, ψυχολογία και κούραση. Σίγουρα δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι ο Πήγασος του Ηρακλή Θεοδώρου πραγματοποίησε ένα πολύ καλό παιχνίδι, ήταν καλά διαβασμένος και φυσικά αξιοποίησε στο μέγιστο τον πολύ ταλαντούχο Νίκο Μήλη ο οποίος θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα φέτος.

Η προοπτική για μια καλή ευρωπαϊκή πορεία, με τις βάσεις να έχουν μπει για τα καλά σε αυτό, είναι κάτι που δεν αφήνει αδιάφορους τους παίκτες και το επιτελείο του Δημήτρη Ανδρεόπουλου. Πρωτάθλημα, Κύπελλο, League Cup και CEV Challenge Cup είναι πολλά… καρπούζια και οι μασχάλες είναι λίγες. Τα πολλά παιχνίδια και οι συνεχείς υποχρεώσεις φέρνουν μεγάλη ταλαιπωρία σωματικά και ψυχικά και είναι δύσκολο, ακόμα και αν υπάρχει διάθεση, να έρθει επιτυχία παντού. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και του κόσμου με την αξία του και με όσα έχει παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό μπορεί να είναι η σανίδα σωτηρίας και το στοιχείο στο οποίο μπορούν να βασίζονται άπαντες. Τόσο όσον αφορά το κοουτσάρισμα αλλά και όσον αφορά το σχεδιασμό της ομάδας ο Έλληνας προπονητής ξέρει τι κάνει και ακόμα και αν η διαφορά από την κορυφή έχει μεγαλώσει τίποτα δεν τελειώνει τον Δεκέμβριο.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μια πολύ καλή ευκαιρία ώστε να φτάσει μακριά στην Ευρώπη και είναι κρίμα να πάει χαμένη. Στο πρωτάθλημα υπάρχουν τα πλέι οφ τα οποία είναι ικανά να «μακιγιάρουν» όλα τα στραβοπατήματα που έχουν γίνει. Αυτό δεν είναι, βέβαια, κάτι που μπορεί να δικαιολογήσει τη χαλάρωση ή να επιτρέψει περισσότερα στραβοπατήματα αλλά είναι ένα δεδομένο που μπορεί να δώσει δεύτερες ευκαιρίες. Σαφώς και η μέχρι τώρα πορεία μπορεί να κοστίσει το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ αλλά το βασικό ζητούμενο είναι η ομάδα να φορματιστεί όταν πρέπει, όπως έκανε και πέρυσι. Και αυτό το ξέρει καλά ο Ανδρεόπουλος, ο Καραμαρούδης και οι υπόλοιποι συνεργάτες τους.

Ώρα περισυλλογής και ανασύνταξης