Ο Κίμι Αντονέλι με Mercedes άφησε πίσω του τον Όσκαρ Πιάστρι της McLaren και τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν. Ο κάτοχος του τίτλου, Λάντο Νόρις, «έγραψε» την καλύτερη επίδοση στο πρωινό πρόγραμμα με 1:33.453, ωστόσο το απόγευμα «έπεσαν» οι χρόνοι και ο νεαρός Ιταλός βρέθηκε στην κορυφή με 1:32.803.
Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο πρώτος που βγήκε στην πίστα το απόγευμα, καθώς ο οδηγός της Ferrari ολοκλήρωσε μόλις πέντε γύρους το πρωί. Λίγο αφότου ο Φερστάπεν βελτίωσε την επίδοση του Νόρις και τέθηκε επικεφαλής της κατάταξης, βγήκαν οι κόκκινες σημαίες, καθώς η Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο σταμάτησε στην πίστα και δεν επέστρεψε.
Αφού απομακρύνθηκε η «AMR26», οι ομάδες συνέχισαν τα προγράμματά τους, καθώς απέμεναν λιγότερο από τρεις ώρες για την ολοκλήρωση της ημέρας. Πολλοί οδηγοί ξεκίνησαν να προσθέτουν χιλιόμετρα, όπως ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ άλλοι φάνηκε να πιέζουν, με τον Βρετανό της Ferrari και τον Φράνκο Κολαπίντο της Alpine να μπλοκάρουν τους τροχούς τους. Άλλοι αξιοποίησαν την ευκαιρία να κάνουν γύρους με τη μαλακή γόμα, όπως ο Άλεξ Άλμπον με Williams και ο Σέρτζιο Πέρες της Cadillac.
Ο ταχύτερος γύρος της ημέρας άλλαζε... κάτοχο όσο περνούσε η ώρα, καθώς ο Πιάστρι βελτίωσε την επίδοση του Φερστάπεν, προτού ο Αντονέλι... «γκρεμίσει» τον Αυστραλό από την κορυφή με τον χρόνο που σημείωσε λιγότερο από μια ώρα πριν το φινάλε.
Η σημερινή ημέρα τελείωσε, επίσης, με μια προσομοίωση εκκίνησης, κατά την οποία δοκιμάζεται μια νέα διαδικασία. Σύμφωνα με αυτή, ένα μπλε φως αναβοσβήνει στα πάνελ φωτισμού στο grid για πέντε δευτερόλεπτα, προτού ανάψουν τα κόκκινα φώτα, προκειμένου να δοθεί στους οδηγούς η ευκαιρία να αρχίσουν την... προετοιμασία τους για την εκκίνηση λίγο νωρίτερα!
Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, το 1:32.803 του Αντονέλι δεν βελτιώθηκε από κανέναν, με τον Πιάστρι να είναι 58 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο αργός, ενώ ο Φερστάπεν, ο οποίος «έγραψε» τους περισσότερους γύρους της ημέρας (139), «έκλεισε» την πρώτη τριάδα.
Ομάδες και οδηγοί θα επιστρέψουν αύριο (20/2) στην πίστα του Σακχίρ για μια τελευταία ημέρα ενόψει του GP της Αυστραλίας, με το οποίο θα γίνει η πρεμιέρα της σεζόν στις 8 Μαρτίου.
Τα σημερινά (19/2) αποτελέσματα:
FASTEST SECTORS SPEED TRAP #F1 #F1Testing pic.twitter.com/bfVC4Drr9o
— Formula 1 (@F1) February 19, 2026
Gabi Bortoleto showed the straight line pace of his Audi, whilst Lando Norris dominated all three sectors! 👊#F1 #F1Testing pic.twitter.com/72reannscJ
— Formula 1 (@F1) February 19, 2026
The innovation never stops in F1
— Formula 1 (@F1) February 19, 2026
Contrast and compare @ScuderiaFerrari's different rear wing systems 👀#F1 #F1Testing pic.twitter.com/kd6HRINJFA