MENU

Η πρωτοβουλία την οποία υπογράφουν Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές καλεί και τον νυν πρόεδρο Πύρρο Δήμα σε συνεργασία.

Αναλυτικά:

«Η κίνησή μας αναλαμβάνει την ευθύνη να βγάλει το άθλημα από το τέλμα μιας πρωτοφανούς αθλητικής ανυπαρξίας, αλλά και μιας παροιμιώδους λειτουργικής ανεπάρκειας.

Ζητούμε και επιθυμούμε διακαώς την συνεργασία όλων των ανθρώπων του αθλήματος. Ταυτόχρονα, καλούμε και τον Πύρρο Δήμα, που ως αθλητής λάμπρυνε το άθλημα και εφόσον βάση νόμου δεν μπορεί να επανεκλεγεί πρόεδρος, να συνταχθεί μ΄ εμάς.

Είμαστε έτοιμοι για συνεχείς αγώνες, με κατάθεση ψυχής και προσπάθειες, που απαιτούν βάθος χρόνου για να δρέψουμε τους πρώτους καρπούς της εργασίας μας. Η ομοσπονδία δεν πρέπει να είναι κέντρο εξουσίας. Αντιθέτως, πρέπει να είναι μια υπηρεσία προσφοράς του μέγιστου των δυνατοτήτων της στους αθλητές, στους προπονητές, στους συλλόγους, για την επιστροφή του αθλήματος στις θέσεις όπου η ιστορία απαιτεί, τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Βέβαιο είναι πως για τη διοίκηση της ΕΟΑΒ, το μόνο που δεν θα χρειαστεί είναι βιογραφικά συνδικαλισμού, κομματικές ταυτότητες, και γυρολόγοι ομοσπονδιών, κατ’ επάγγελμα παράγοντες.

Όταν εκλεγούμε διοίκηση, θα στοχεύσουμε αρχικά στο σχεδιασμό της ανάπτυξης και στην αναβίωση των εθνικών ομάδων, πράγμα το οποίο έχει ξεχαστεί στο χρονοντούλαπο των υποσχέσεων.

Για τις εθνικές ομάδες θα προσέξουμε και θα διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού, τους λίγους υπάρχοντες σήμερα διεθνούς επιπέδου αθλητές. Θα ενσωματωθούν, βέβαια, και οι εκδιωχθέντες από την ΕΟΑΒ. Οι αθλητές θα κρίνονται αξιοκρατικά. Θα τους αγκαλιάζουμε και θα αμείβονται. Θα πορευτούμε με αυτούς και, μέσα από το σχεδιασμό ανάπτυξης, σε μια τετραετία θα αρχίσει να γεμίζει η κορυφή της πυραμίδας. Γιατί εμείς την ανάπτυξη θα την κάνουμε πράξη πρώτης προτεραιότητας, αντιθέτως προς ό,τι συμβαίνει με τη νυν διοίκηση.

Ο σχεδιασμός προοπτικής και ανάπτυξης του αθλήματος θα εφαρμοσθεί το ταχύτερο και θα βασισθεί στην αναβάθμιση των συλλόγων, που αποτελούν τα φυσικά κύτταρά ανάπτυξης και παραγωγής αθλητών.

Θα εφαρμόσουμε, χωρίς διακρίσεις σε αθλητές, προπονητές και συλλόγους, ισονομία και αξιοκρατία. Η οικονομική διαφάνεια, η αναδιανομή και η εξοικονόμηση πόρων θα λειτουργήσουν αποκλειστικά και μόνο υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των συλλόγων και θα είναι στις πρώτες μας προτεραιότητες. Θα επιδιώξουμε δε, την εξεύρεση πραγματικών χορηγών και όχι κατ' όνομα.

Κύριο μέλημά μας είναι η παύση χρηματικής καταβολής συμμετοχής στα πρωταθλήματα όπως και η χωρίς επιβάρυνση διαμονή, διατροφή και προσέλευση αθλητών και προπονητών στους αγώνες, ώστε οι αθλητές και οι οικογένειές τους να παύσουν να βάζουν, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, το υστέρημά τους για να αγωνίζονται τα παιδιά, κάτι που πολλές φορές καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή.

Για να υλοποιηθούν όλα αυτά, πρέπει η ομοσπονδία, τεχνικά και διοικητικά, να διαθέτει το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ούτως ώστε να μεταλαμπαδεύσει το μέταλλο του πρωταθλητή, τη σωστή αθλητική παιδαγωγική και να εφαρμόσει ένα άρτιο προπονητικό σχεδιασμό, στηριζόμενο επιστημονικά και πρακτικά, στην μεγάλη εμπειρία μας και στη συμβολή της επιστήμης της φυσικής αγωγής και αθλητισμού, της βιολογίας της άσκησης και της ιατρικής.

Έχουμε και δομή και ιεραρχία και άξιους συντονιστές ανά τομέα ευθύνης.

Τις πρόσεχες ημέρες θα δοθεί συνέντευξη τύπου, όπου θα εξειδικευθούν οι προτάσεις μας. Έτσι, και ο φίλαθλος κόσμος και η κοινή γνώμη και οι άνθρωποι του αθλήματος, θα καταλάβουν ότι δεν είμαστε μια ομάδα αγανακτισμένων, αλλά αυτοί που, με σχέδιο και οργάνωση, θα βγάλουν το άθλημα από το αδιέξοδο. Θα ανακοινωθούν κάποια από τα ονόματα, που θεωρούμε ότι πρέπει να μετέχουν στην διοίκηση του αθλήματος. Όλοι θα πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Αυτός που θα ηγηθεί  θα είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων. Δεν μας ενδιαφέρουν τα αξιώματα αλλά μόνο η σωτηρία του αθλήματος.

Δεν διανοούμεθα, ότι στην άρση βαρών δεν υπάρχουν προσωπικότητες, που μπορούν να βγάλουν το άθλημα από το τέλμα. Κυρίως αυτοί χρειάζονται. Αυτοί που μάτωσαν τα χέρια τους στις μπάρες, αυτοί που θλίβονται, βλέποντας το άθλημα, το οποίο, από την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, όπου βρισκόταν, κάποιοι να το απαξιώνουν και να το έχουν καταστήσει ουραγό διεθνώς, τη στιγμή, που τα παιδιά, τα οποία ασχολούνται στην Ελλάδα, μειώνονται δραματικά.

Πιστεύουμε ότι δεν αφήνουμε έστω και τη παραμικρή χαραμάδα παρερμηνείας των προθέσεών μας. Για αυτό, ζητούμε τη συμπόρευση και τη συμμετοχή όλων των συλλόγων. Εξάλλου, η φθίνουσα πορεία της ελληνικής άρσης βαρών, πρέπει να μας οδηγήσει όλους στο να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας. Η παρούσα διοίκηση, απλώς απέτυχε παταγωδώς. Αμφισβητούμε ευθέως την πορεία και το έργο της, για αυτό συγκροτήθηκε Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ, στην οποία μετέχουν μεγάλες μορφές του αθλήματος, αλλά και εργάτες της άρσης βαρών.

Είμαστε το άθλημα των δυνατών και για αυτό θα το σηκώσουμε. Η δύναμή μας θα επιβεβαιώσει ότι δυνατός είναι αυτός που πέφτει και σηκώνεται. Αυτός που από την τέφρα του αναγεννιέται.

Μπορεί να είμαστε ερασιτέχνες στο παρασκήνιο, αλλά μην ξεχνάτε ότι είμαστε πρωταθλητές στο προσκήνιο και στην αγάπη για τον αθλητισμό.

Με αθλητικούς και φιλικούς χαιρετισμούς

Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ»

«Ζητούμε και επιθυμούμε διακαώς την συνεργασία όλων των ανθρώπων της άρσης βαρών»
EVENTS