MENU

Η προθεσμία που είχε θέσει η Super League προκειμένου η ΠΑΕ ΟΦΗ να παραιτηθεί από την προστασία που είχε από τους πιστωτές της, εξέπνευσε την Δευτέρα 12/1. Οι Κρητικοί κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να μην μπορεί η διοργανώτρια να εκτελέσει σήμερα την απόφασή της, αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε.

Παράλληλα, όμως, κατέθεσαν νέα αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής στο πλαίσιο της προσφυγής τους στο άρθρο 99, την οποία και κέρδισαν ως τις 13 Φεβρουαρίου.

Όμως η ενέργεια του ΟΦΗ να αιτηθεί (και να κερδίσει) εκ νέου την προστασία από τους πιστωτές του, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το τελεσίγραφο που του είχε θέσει η Super League.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημερινό της Δ.Σ., η λίγκα δεν θα κάνει πίσω και θα επιμείνει στην απόφασή της, αποκλείοντας την κρητική ΠΑΕ από τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Βάσει κανονισμού, ο ΟΦΗ θα χάνει τα ματς στα χαρτιά μέχρι να παραιτηθεί από την προσωρινή διαταγή. Κάτι που σημαίνει πως αν παραιτηθεί άμεσα, θα μπορεί να αγωνίζεται κανονικά.

Όμως για τον ΟΦΗ είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα: αν παραιτηθεί από την προσωρινή διαταγή και δεν εφαρμοστεί τελικά το άρθρο 35 του ΚΑΠ, θα πρέπει να εκτελεστούν ταυτόχρονα οι ενεργοποιημένες ποινές σε βάρος του, λόγω των οφειλών του προς ποδοσφαιριστές. Δηλαδή και πάλι η λίγκα είναι υποχρεωμένη να μην ορίζει τους αγώνες των Κρητικών, να τους κερδίζει ο αντίπαλος στα χαρτιά και να του αφαιρούνται και βαθμοί (ίδια περίπτωση με τη Νίκη Βόλου).

Συνεπώς για τον ΟΦΗ υπάρχει ένας μονόδρομος αν θέλει να μην συμβεί τίποτα από τα παραπάνω: αρχικά να παραιτηθεί από την προσωρινή διαταγή που τον προστατεύει από τους πιστωτές του, και ταυτόχρονα να πληρώσει τις οφειλές του (ή έστω να έρθει σε άμεση διαπραγμάτευση με τους παίκτες στους οποίους χρωστάει ώστε να μην ενεργοποιηθούν οι ποινές).

Όλα θα κριθούν στο Δ.Σ. της Super League που ξεκινάει στις 14:00 και για το οποίο θα έχετε άμεση ενημέρωση από το SDNA.

Αποβάλλει τον ΟΦΗ από το πρωτάθλημα η Super League