MENU

Το βλέμμα του sdna.gr είναι στραμμένο στα πρωταθλήματα των Εθνικών κατηγοριών και δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του μπάσκετ να παρακολουθήσουν μέσω live streaming την κρίσιμη αναμέτρηση μεταξύ του Πανερυθραϊκού και του Φάρου Κερατσινίου (28/1, 17:00).

Ο γηπεδούχος Πανερυθραϊκός ισοβαθμεί στην 3η θέση με το Περιστέρι και τον Αμύντα και προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί του Ικάρου Καλλιθέας (71-77). Η ομάδα του Δημήτρη Χουχουλή μετρά 9 νίκες και 5 ήττες σε 14 παιχνίδια.

Απ΄την πλευρά του, ο φιλοξενούμενος Φάρος του Ανδρέα Πολέμη έχει μόλις 2 ήττες και βρίσκεται 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί πως διατηρεί σερί 6 νικών, με τελευταία εκείνη απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας μετά από παράταση (94-86).

Στο πρώτο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί στο Κερατσίνι, ο Φάρος ήταν επιβλητικός κι είχε πάρει σπουδαία νίκη (100-71), με το Δημήτρη Κομποδιέτα να σημειώνει 30 πόντους.

Οι δυο προπονητές -πιστοί υπηρέτες των ομάδων τους- μίλησαν στο sdna.gr για το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής.

Ο τεχνικός του Πανερυθραϊκού, Δημήτρης Χουχουλής, ξεκίνησε λέγοντας: «Ολοκληρώσαμε την προετοιμασία μας χωρίς τραυματισμούς και θα είμαστε έτοιμοι»., ενώ αναγνώρισε την ποιότητα των αντιπάλων, αναφέροντας «παίζουμε με μια απ' τις δυο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας (μαζί με την Κύμη) που έχει χτιστεί αποκλειστικά για να πρωταγωνιστήσει και να ανέβει κατηγορία».

Σχετικά με την προσέγγιση του παιχνιδιού από τον ίδιο και τους παίκτες του, ο έμπειρος προπονητής δήλωσε: «Εμείς είτε παίζουμε με το Φάρο είτε με μια ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας προσπαθούμε να έχουμε την ίδια προσέγγιση στο παιχνίδι με σοβαρότητα και να βγάζουμε στο παρκέ αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις, ώστε να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση. Άλλωστε η ιστορία της ομάδας, τα τελευταία 13 χρόνια, δεν της επιτρέπει άλλη προσέγγιση».

Ο Δημήτρης Χουχουλής έκανε ξεχωριστή κι εκτεταμένη αναφορά στο ειδικό βάρος της φανέλας της ομάδας απ' τη Ερυθραία που έχει μεγάλη εμπειρία απ' την κατηγορία: «Μπορεί ο Φάρος να έχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεται για να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω, αλλά εμείς έχουμε μια σπουδαία ιστορία κι ένα ειδικό βάρος κι έχουμε δώσει τα διαπιστευτήρια μας σε όλα τα επίπεδα εδώ και πολλά χρόνια». 

Κλείνοντας, ανέφερε πως «Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά πάντα διεκδικούμε ο, τι μας αναλογεί».

Απ' την πλευρά του, ο κόουτς της ομάδας του Φάρου, Ανδρέας Πολέμης μίλησε για την προετοιμασία εν όψει του ματς, λέγοντας: «Εμείς έχουμε δυο προβλήματα, με τον Κουντουρά και το Σιούτη που είναι τραυματίες. Κατά τ' άλλα πιστεύω πως είμαστε σε καλή κατάσταση, όπως είναι κι ο Πανερυθραϊκός». Συνέχισε, προσθέτοντας για το παιχνίδι: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς, στο οποίο αν τα καταφέρουμε, θα έχουμε περάσει από ακόμη μία δύσκολη έδρα. Το παιχνίδι θα είναι ντέρμπι κι ευελπιστώ πως θα βρεθούμε σε καλή μέρα».

Ο τεχνικός του Φάρου αναφέρθηκε και στα συναισθήματα που προκαλεί στην ομάδα του το γεγονός πως όλοι τη θεωρούν φαβορί για την άνοδο και περιμένουν πολλά πράγματα: «Στην ομάδα μας υπάρχουν 4-5 παιδιά με μεγάλη εμπειρία απ' τις μεγάλες κατηγορίες. Θεωρώ ότι ο τίτλος του φαβορί για την άνοδο, ίσως στην αρχή μάς προκαλούσε άγχος, αλλά πλέον έχουμε καταλάβει ότι μες στο γήπεδο δεν μετρούν τα ονόματα, αλλά η διάθεση και η θέληση που δείχνεις. Εμείς έχουμε δεθεί σαν ομάδα κι είμαστε πλέον αρκετά κοντά μεταξύ μας.»

Ο Ανδρέας Πολέμης ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του με ένα γενικότερο σχόλιο σχετικά με το πώς αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι παίκτες του τους αγώνες του πρωταθλήματος: «Κοιτάζουμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι, σαν να είναι ίδιας δυσκολίας. Δεν ψάχνουμε να βρούμε σε ποια είναι πιο εύκολη η νίκη, αλλά προετοιμαζόμαστε κάθε φορά για τον επόμενο αντίπαλο».Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (1/2): 

Περιστέρι-Ικαρος Καλλιθέας

Πανερυθραϊκός-Φάρος Κερατσινίου (μετάδοση απ' το sdna.gr)

Ιωνικός Νικαίας-Μαρούσι  

Ηράκλειο-Αμύντα 

Η βαθμολογία:  

1. Κύμη 27 13-1 

2. Φάρος Κ. 26 12-2  

3. Περιστέρι 23 9-5 

4. Αμύντας 23 9-5 

5. Πανερυθραϊκός 23 9-5 

6. Παπάγος 22 8-6 

7. Ιωνικός Νικαίας 21 7-7 

8. Δούκας 20 6-8 

9. Φιλαθλητικός 20 5-8 

10. Ηράκλειο 19 5-9 

11. Χολαργός 18 4-10 

12. *ΚΑΠ 17 4-9  

13. Ικαρος Καλ. 17 3-11 

14. Μαρούσι 17 3-11  

*Εχει έναν μηδενισμό 

Πανερυθραϊκός-Φάρος live στο sdna.gr