MENU

Νέα ζουμερά παρασκήνια από... όλες τις ποδοσφαιρικές -κι όχι μόνο- γωνιές από τη στήλη Rumors του SDNA. Ο Χουλτ κι όσοι κρύβονται πίσω από την προσφυγή του, το μέλλον του Βράνιες στην ΑΕΚ, αλλά και τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ στο... πιάτο σας.

Για πάμε λοιπόν...

* Εκδικάστηκε χθες η υπόθεση του Χουλτ, αλλά μόνο βέβαιο δεν είναι ότι θα κερδίσει την προσφυγή ο -εξοφλημένος- Σουηδός. Κάθε άλλο... Και μπορεί ο δικηγόρος του να έλεγε χθες για νέα προσφυγή σε δέκα μέρες (από την επόμενη δόση), ωστόσο τέτοιο δικαίωμα θα το αποκτήσει όταν θα έχει λήξει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος...

* Μιας κι αναφερθήκαμε στον Χουλτ, η στήλη στο... ντεμπούτο της κιόλας σας είχε προϊδεάσει. Ήταν ο ΠΑΟΚ τελικά η ομάδα που είχε ενδιαφερθεί ή άλλη (σχεδόν) ελληνική; Ποιος ήταν πίσω από την προσφυγή του Σουηδού οέο;

* Η πρόταση που περίμενε εδώ και μέρες ο Όγκνειν Βράνιες από την Άντερλεχτ έφτασε στην ΑΕΚ τελικά το απόγευμα της Δευτέρας. Και απορρίφθηκε μέσα σε... λεπτά. Ωστόσο, το θέμα είναι κάτι περισσότερο από ανοικτό, αφού η χαμηλή είναι η αλήθεια προσφορά που κατέθεσαν οι Βέλγοι (250.000 ευρώ για δανεισμό έως το καλοκαίρι και άλλο 1,5 εκατ. ευρώ για αγορά το καλοκαίρι, με όχι απόλυτα δεσμευτική ρήτρα), φαίνεται να ήταν απλά μια πρώτη βάση συζήτησης, προκειμένου να ξεκινήσουν από κάπου οι συζητήσεις. Έτσι τουλάχιστον μεταφέρθηκε από την πλευρά του παίκτη που έκανε και μια εκτίμηση ότι θα μπορούσαν οι Βέλγοι να ανέβουν συνολικά μέχρι τα 2,5 εκατ. Αυτό όμως μέχρι στιγμής είναι απλά μια εκτίμηση.

* Διαφαίνεται, επίσης, ότι ο Βόσνιος στόπερ δεν είναι... αρνητικός στα χρήματα που του προσφέρονται. Κάθε άλλο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, το αν θα μπορούσε να γίνει αυτή η μεταγραφή δεν είναι μόνο αποκλειστικά θέμα χρημάτων, δηλαδή, πόσο μπορεί να πέσει η ΑΕΚ, πόσο μπορούν να ανέβουν οι Βέλγοι. Είναι -κυρίως- και θέμα χειρισμών. Γιατί η νυν διοίκηση της ΠΑΕ έχει δείξει ότι όσο εύκολα δεν κλείνει τον δρόμο παικτών (Μπαρμπόσα), άλλο τόσο δεν έχει κανένα πρόβλημα να... στείλει τα μηνύματά της, όπως έκανε για παράδειγμα με τον Γιόχανσον, απορρίπτοντας προτάσεις που δεν ήταν αυτό που ήθελε, έστω και αν γνώριζε πως θα έχανε στο τέλος τον ποδοσφαιριστή ελεύθερο με τη λήξη του συμβολαίου του.

* Στον ΠΑΟΚ έσπευσαν να διαφημίσουν πως ο Τζάλμα Κάμπος έφερε πρόταση, αλλά η αλήθεια είναι πως η Γκεντσεμπιρλιγί ρώτησε αν παραχωρείται. Παραμονές του αγώνα με τον Λεβαδειακό ο Μίχελ ενημέρωσε τον Αγκολέζο να βρει ομάδα, όμως κανένας δεν έχει ενημερώσει τους Τούρκους για τις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Μόλις τις μάθουν, θα μείνουν στο ενδιαφέρον.

* Δύο τάσεις υπάρχουν στη ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αυτή που θέλει φορ και αυτή που δεν θέλει φορ. Ο Λουτσέσκου πάντως ανήκει στη πρώτη τάση, κάτι που φαίνεται και από τον τρόπο που διαχειρίζεται τους δύο φορ του. Είναι σαφές πως δεν υπάρχει σταθερά σε αυτή την κρίσιμη θέση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το μεγάλο ερωτηματικό για το αν ο ΠΑΟΚ ρισκάρει να μην κάνει το κέφι του προπονητή του ή τελικά του κάνει το χατίρι.

* Ένας... μικρός χαμός έγινε στους κύκλους των μάνατζερ το τελευταίο διάστημα για το ποιος θα πάρει τα δικαιώματα του Κουρμπέλη. Κι ο εκλεκτός ήταν τελικά ο Αντώνης Αποστολόπουλος. Ο Έλληνας ατζέντης με τα -ίσως- περισσότερα dels στο ιταλικό πρωτάθλημα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται... Κι αν τις τελευταίες μέρες «έπαιξε» αρκετά το όνομα της Τζένοα, άλλες είναι οι ομάδες που έχουν δείξει ενδιαφέρον. Στον Παναθηναϊκό πάντως προσδοκούν πάνω από 2 εκατ. ευρώ σε ενδεχόμενη πώλησή του. * Με καθαρά οικονομικά κριτήρια θα κάνει ο Κουλιμπαλί την επιλογή για την επόμενη ομάδα του. Ο Αφρικανός, που συντηρεί μόνος του όλη την οικογένειά του, θέλει σίγουρα κάτι καλύτερο από τα χρήματα που του προσέφερε η Μαλίν, η οποία συν τοις άλλοις δεν τον κάλυπτε και αγωνιστικά.

* Στην μεταγραφική λίστα της Νιούκαστλ φιγουράρει το όνομα του Στέφανου Καπίνο, ο οποίος ψάχνει για ομάδα. Οι «καρακάξες» ψάχνουν για ένα φτηνό τερματοφύλακα να πλαισιώσει τους Καρλ Ντάρλοου και Ρομπ Έλιοτ και ο Έλληνας τερματοφύλακας προτάθηκε στον αγγλικό σύλλογο μαζί με τον Σλοβάκο γκολκίπερ της Σπάρτα Πράγας, Μάρτιν Ντουμπράβκα.

* Μεγάλο θέμα υπάρχει στον ΠΑΟΚ με τους μεσοεπιθετικούς. Όταν ενεργοποιηθεί ο Αζεβέδο και αποθεραπευτεί ο Ελ Καντουρί, ο ΠΑΟΚ θα διαθέτει συνολικά οκτώ μεσοεπιθετικούς, για τρεις θέσεις για 18 μάξιμουμ παιχνίδια. Αυτός είναι και ο λόγος που οι Θεσσαλονικείς πρότειναν στον ΠΑΟ τον δανεισμό του Μυστακίδη έτσι ώστε να βρει χρόνο συμμετοχής. Κάτι που δεν φαίνεται να προχωρά βέβαια.

* Δύο διαφορετικά νούμερα διέρρευσαν από Ελλάδα και Γαλλία για την πρόταση της Ρεν στον ΠΑΟΚ για τον Πρίγιοβιτς. Η ελληνική διαρροή αναφέρεται σε πρόταση 4,5 εκατ. ευρώ και η γαλλική διαρροή σε πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ. Κάποιος λέει ψέματα από τους δύο προφανώς.

* Σε Πλατανιά και Λεβαδειακό μαθαίνω ότι προτάθηκε ο δίμετρος (1,95 για την ακρίβεια) στόπερ από το Μπενίν, Σεντρικ Ουτοντζί με την σπουδαία θητεία σε Ρεν, Σατορού, Οσέρ και Γκαζελέκ Αζαξιό. Η περίπτωση του άρεσε πολύ όμως πρόλαβε η New York Fc, που ανακοίνωσε ήδη τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό. Από την Βοιωτία και την Κρήτη, η Νέα Υόρκη είναι κομματάκι ελκυστικότερη…

* Δεν είναι η πρώτη φορά που η Άντερλεχτ κάνει πρόταση για δανεισμό με υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Ακριβώς το ίδιο έκανε και στην Γάνδη πριν από μερικές ημέρες για τον ισραηλινό μέσο Κένι Σαϊέφ. Το όνομα κλειδί στην υπόθεση Βράνιες όμως λέγεται, Νικολάε Στάντσιου.

* Εντός των ημερών η Άντερλεχτ αναμένεται να πουλήσει τον Ρουμάνο μεσοεπιθετικό στην Σπάρτα Πράγας του Στραματσόνι έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ και οι Βέλγοι θεωρούν σίγουρο ότι η ομάδα των Βρυξελλών θα επανέλθει με νέα βελτιωμένη πρόταση στην ΑΕΚ για τον Βόσνιο στόπερ.

* Τις προηγούμενες μέρες βγήκε στον «αέρα» η πληροφορία ότι η ΑΕΚ είναι σε δίαυλο επικοινωνίας με τον Τόνι Μίτσελ. Τις τελευταίες ώρες δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι καινούριο, αλλά η «Ενωση» δεν έχει παρατήσει την υπόθεση. Θέλει να πάρει τον πρώην παίκτη των Πίστονς, αλλά έχει προτεραιότητα την απόκτηση κόμπο-γκαρντ. Ο Μίτσελ είναι «4άρι», που μπορεί υπό προϋποθέσεις να παίξει και σέντερ. Οπως σας ενημέρωσε το SDNA, για την θέση των ψηλών, στη λίστα είναι και ο Βινς Χάντερ, αλλά η υπόθεσή του μόνο εύκολη δεν είναι.

* Ο Σον Εβανς ήταν εξαιρετικός πέρυσι στο Λαύριο, το ίδιο και φέτος στον Προμηθέα. Οι Πατρινοί, όμως, του έδειξαν την πόρτα της εξόδου, όχι για αγωνιστικούς λόγους, αλλά για πειθαρχικούς. Ο Αμερικάνος είναι από τους πιο αξιόπιστους ψηλούς, που έπαιξαν τα τελευταία χρόνια στις μικρομεσαίες ομάδες της Α1 και έτσι δεν θα αργήσει να βρει δουλειά. λογικά θα τον δούμε σύντομα σε ομάδα της Τουρκίας.

Ο Χουλτ, η προσφυγή και οι «υποκινητές»