MENU

«Χρειαζόμουν πολύ μια εβδομάδα όπως αυτή, ειδικά με τους δύσκολους μήνες που έχω περάσει από το τελευταίο εξάμηνο του 2023 μέχρι τώρα», είπε στη συνέντευξη τύπου ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Δεν ήταν οι καλύτερες στιγμές όσον αφορά το πού ήθελα να είμαι, οπότε η επιστροφή εδώ και η κατάκτηση του τίτλου είναι κάτι στο οποίο σίγουρα δεν στόχευα και ήρθε φυσικά. Το να κερδίσω αυτό το τουρνουά τρεις φορές είναι κάτι που δεν θα φανταζόμουν ποτέ. Ακόμα και όταν το πρωτοπήρα την πρώτη φορά, προφανώς σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχο συναίσθημα και ότι αυτό το μέρος είναι ξεχωριστό για μένα. Αλλά η απόκτηση της Αγίας Τριάδας, όπως την αποκαλώ, είναι κάτι που θα απολαύσω πλήρως και θα εκμεταλλευτώ στο έπακρο αυτή τη στιγμή (χαμογελώντας)».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν αισθάνεται ότι είναι ο ίδιος παίκτης που κατέκτησε τους δύο προηγούμενους τίτλους στο Μόντε Κάρλο: «Αν πρέπει να συγκρίνω το επίπεδο του τένις μου με τις δύο τελευταίες φορές που κέρδισα εδώ, θα έλεγα ότι αυτή η φορά ήταν η καλύτερη, ότι έπαιξα απίστευτο τένις. Μπορείς εύκολα να πεις, Στεφ, κέρδισες την πρώτη φορά εδώ χωρίς να χάσεις σετ, δεν ήταν αυτή η καλύτερη επίδοση που είχες στο Μόντε Κάρλο; Θα σου έλεγα όχι ακριβώς. Είχα αυτή τη φορά έναν αντίπαλο στον ημιτελικό που είναι τενίστας παγκόσμιας κλάσης αυτή τη στιγμή, που που δεν έχανε από κανέναν και είχε πολύ καλό σερί. Έτσι, το να ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο, είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι το τένις μου προοδεύει και είμαι σε θέση να πιέσω αυτούς τους παίκτες. Επιπλέον, η νίκη απέναντι στον Κάσπερ, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός παίκτης στο χώμα, κάτι που το έδειξε παίζοντας σε τελικούς Roland Garros, είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι είμαι εκεί, ότι φαίνεται η συνέπεια και ότι σίγουρα είμαι ικανός για μεγάλα πράγματα. Απλώς πρέπει να έχω ανοιχτό μυαλό, να συνεχίσω να βελτιώνομαι, γιατί αν δεν βελτιωθείς, τα πράγματα τείνουν να έχουν διακυμάνσεις και να μην πηγαίνουν ακριβώς προς τον ίδιο δρόμο προς τον οποίο χτίζω. Είδα μερικά πράγματα σήμερα όπου νιώθω ότι μπορώ να βελτιωθώ. Ξέρετε, συνήθως το λέω αυτό μετά από ήττες, αλλά ακόμα και μετά από νίκες υπάρχουν πολλά να διδαχθούμε. Αυτό που μπορώ να πάρω είναι ότι υπάρχουν μερικά κομμάτια που μπορώ να προσθέσω στο παιχνίδι μου και που μπορούν να με βοηθήσουν να πάω ακόμα καλύτερα».

Ήταν πιο εύκολο το σημερινό από το χθεσινό ματς; «Δεν θα έλεγα ότι ήταν εύκολο ματς σήμερα. Το πρώτο σετ μπορεί να φάνηκε ότι ήταν εύκολο, αλλά στο μυαλό μου ήξερα ότι υπήρχε μάχη εκεί. Ίσως όταν τελείωσε το σετ, να σκέφτηκα εντάξει, το σκορ είναι διαφορετικό από αυτό που νιώθω στο γήπεδο. Ήταν 6-1, που είναι ένα καλό σετ για μένα, αλλά την ίδια στιγμή, ήξερα ότι αυτός ο αντίπαλος δεν πρόκειται να παίξει χειρότερα από ό,τι στο πρώτο σετ, ή δεν θα είναι εύκολο να διατηρήσω το επίπεδό μου, οπότε πρέπει να είμαι προσεκτικός, πρέπει να προσαρμοστώ στις κινήσεις και τις αλλαγές τακτικής που μπορεί να επιβάλει ο αντίπαλός μου».

Για την επιστροφή του Ράφα Ναδάλ στα γήπεδα είπε: «Ανεξάρτητα από το αν δεν έχει παίξει καθόλου ή αν είναι το πρώτο του τουρνουά, όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Ράφα και πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί σε μια από τις αγαπημένες του επιφάνειες, το χώμα. Δεν θα εκπλαγώ αν βλέπαμε τον Ράφα να είναι στον τελικό της Βαρκελώνης, γιατί αυτό είναι κάτι που έχει κάνει ξανά και ξανά για χρόνια και χρόνια και χρόνια»

Tσιτσιπάς: «Σημάδι ότι είμαι ικανός για μεγάλα πράγματα»