MENU

«Ήταν ένα από τα καλύτερα πρώτα σετ που έχω παίξει στο χώμα», είπε αρχικά για το ξεκίνημα του ματς ο 25χρονος τενίστας. «Τόση σταθερότητα και ποιοτικά χτυπήματα. Καθαρό παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος. Έπαιζα το ίδιο καλά στη διαγώνιο και στην ευθεία. Ήταν υπέροχο συναίσθημα να είμαι συγκεντρωμένος από την αρχή. Ήταν σημαντικό να ξεκινήσω έτσι, διότι έδωσα στον εαυτό μου την ευκαιρία και στο τρίτο σετ, καθώς ο αντίπαλός μου ήξερε ότι είχα αυτό το επίπεδο και θα μπορούσα να ξαναπαίξω έτσι, οπότε έπρεπε να είναι σταθερός απέναντί μου».

Για την πτώση του στις αρχές του τρίτου σετ είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν θέμα συγκέντρωσης ή κακής αναπήδησης της μπάλας. Συμβαίνει αυτό στο χώμα. Το καθάρισαν στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, αλλά δεν ήταν καλές οι αναπηδήσεις. Σε όλο το ματς δεν χτύπησε η μπάλα στο frame και συνέβη σε αυτό το σημείο. Δεν το σκεφτόμουν πολύ τότε. Ήξερα ότι είχα αρχίσει να κουράζομαι, αλλά δεν γινόταν να σταματήσω. Αποδέχτηκα το μπρέικ και απλά έπρεπε να συνεχίσω το παιχνίδι με όσα εργαλεία είχα εκείνη τη στιγμή και να βρω έναν τρόπο παλεύοντας, βγάζοντας επιστροφές, χτίζοντας τους πόντους και βλέποντας αν εκείνος θα "σπάσει" πρώτος».

Ρωτήθηκε και για το διαιτητικό λάθος που έγινε σε βάρος του Σίνερ, χάρη στο οποίο ο ίδιος γλίτωσε το διπλό μπρέικ στο τρίτο σετ. «Ένα διπλό μπρέικ δεν θα έκανε τα πράγματα ευκολότερα για εμένα και ήταν σημαντικό να κρατήσω το σερβίς μου. Αν δινόταν άουτ (σ.σ. θα ήταν διπλό λάθος σε μπρέικ πόιντ), θα εξελισσόταν τελείως διαφορετικά το ματς. Θα ήταν άσχημο για μένα. Πολλά περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο χώμα, τα οποία δεν βλέπουμε σε άλλες επιφάνειες. Ένα από αυτά είναι τα σημάδια και ο έλεγχος των γραμμών. Επειδή έχω παίξει πολύ στο χώμα, προσπαθώ να επεμβαίνω από μόνος μου. Δεν εμπιστεύομαι τους επόπτες πολύ για να κάνουν τη δουλειά τους. Όποτε χτυπάω μια μπαλιά που είναι κοντά στη βασική ή την πλάγια γραμμή και μπορεί να είναι έξω, τη χτυπάω και ρίχνω μια γρήγορη ματιά πριν συνεχίσω τον πόντο. Έτσι έχω μάθει. Γι' αυτό δεν μπλέκω σε συζητήσεις ή διαφωνίες με τους διαιτητές, διότι καταλαβαίνω ότι γίνονται λάθη. Προσπαθώ να βασίζομαι μόνο στον εαυτό μου. Έτσι μεγάλωσα».

Ο Στεφ συμφωνεί να υπάρχει ηλεκτρονικό hawkeye παντού. «Λιγότερο δράμα, σίγουρα. Θα βοηθήσει το παιχνίδι να γίνει πιο καθαρό και να αποφευχθούν λάθη και ξεσπάσματα, σαν αυτά που είδαμε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο κεντρικό court (σ.σ. προφανώς εννοεί τον Μεντβέντεφ). Το τένις δικαιούται δράμα, αλλά νομίζω ότι όλα πρέπει να γίνουν με την εμφάνιση εντός court, αντί με φωνές και βρισίδια. Δεν είναι η όμορφη πλευρά του αθλήματος».

Tσιτσιπάς: «Θα εξελισσόταν διαφορετικά το ματς, αν δινόταν άουτ το σερβίς μου»