MENU

«Έπαιξα πολύ καλά μετά το εις βάρος μου 4-1», είπε αρχικά ο 22χρονος τενίστας. «Το πάλεψα. Ήμουν μαχητικός και δεν άφησα το μυαλό μου να ξεφύγει. Κράτησα το πλάνο μου και πήγε πολύ καλά. Άλλαξα λίγο το παιχνίδι μου, έγινα πιο επιθετικός. Στο μυαλό μου πάντα πίστευα ότι θα κερδίσω, ότι θα το γυρίσω. Και στο 4-1, με αυτή την ατμόσφαιρα, το έλεγα μέσα μου ότι θα το κάνω. Νομίζω ήταν το καλύτερο επίπεδο που έχω παίξει, ίσως από τα καλύτερα ματς στη ζωή μου. Πνευματικά ήμουν σταθερός, αν εξαιρέσεις την αρχή του παιχνιδιού Όχι ότι δεν ήμουν συγκεντρωμένος, αλλά υπήρχε λίγη πίεση. Πάλευα, όμως, και όταν παλεύεις και έχεις πίστη, γίνονται καλά πράγματα».

Ο Αριστοτέλης έχει 3/3 στο Davis Cup. Τι αλλάζει όταν παίζει με την εθνική; «Ανεβαίνει η συγκέντρωσή μου όταν παίζω με κόσμο. Έχω περισσότερο κίνητρο. Ένα θέμα που έχω είναι ότι σε ματς που δεν έχουν κόσμο, που είμαι μόνος, μου είναι δύσκολο να έχω αυτό το επίπεδο και αυτή την ένταση. Όταν παίζω με τόσο κόσμο και κρίνονται πολλά, πάντα νιώθω ότι θα παίξω καλά, έχω πολλή πίστη στο παιχνίδι μου».

Στη συνέχεια μίλησε για την υποστήριξη του πάγκου. «Με βοήθησε και ο πάγκος πάρα πολύ. Και ο Δημήτρης (Χατζηνικολάου) και ο Στέφανος (Τσιτσιπάς). Ο Δημήτρης με ηρεμούσε και  με έβαζε σε ένα πλάνο, ο Στέφανος μου έδωσε σημαντικές εντολές μαζί με τον Δημήτρη και μου ξεκλείδωσαν το παιχνίδι. Όταν ακούω έναν παίκτη σαν τον Στέφανο να μου λέει πράγματα κι εγώ τα εκτελώ, έχω πολλή πίστη ότι θα πετύχουν. Γιατί είναι πολύ έμπειρος και ξέρει τι πρέπει να κάνεις σε αυτά τα ματς για να τα κερδίσεις. Σίγουρα όλη η ενέργεια με βοηθάει, απλά τακτικά αυτοί οι δύο με βοήθησαν πάρα πολύ. Μου είπαν να παίξω στο φιλέ γιατί έπαιζε ρηχά ο αντίπαλός μου κι εγώ δίσταζα να μπω. Πίστεψαν σε αυτό το πλάνο και το εκτέλεσα, με αποτέλεσμα να πάνε όλα καλά. Ένιωθα αυτοπεποίθηση και διαχειριζόμουν καλά τα βολέ μου όσο περνούσε η ώρα».

Χατζηνικολάου: «Ο Αριστοτέλης το πίστεψε και γι' αυτό κέρδισε»

Ο κάπτεν Δημήτρης Χατζηνικολάου είπε: «Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Ο Αριστοτέλης έδωσε τη ζωή του στο γήπεδο, ακολούθησε το plan b που είχαμε και πιάσαμε τον στόχο μας. Δεν ενθουσιαζόμαστε. Δεν έχουμε προκριθεί ακόμη. Το μισό βήμα έγινε, έχουμε άλλο μισό αύριο. Πρέπει να κρατήσω ήρεμη την ομάδα και προσγειωμένη για να τελειώσουμε το έργο μας».

Αναφέρθηκε και στο κλίμα στην ομάδα, ειδικά στην παρουσία του Στέφανου. «Και βέβαια παίζει τον ρόλο του. Τα παιδιά έρχονται μια βδομάδα πριν και έχουμε την δυνατότητα να τους προετοιμάσουμε. Στο θέμα φυσικής κατάστασης, τένις και ψυχολογίας, είναι οι καλύτεροι επαγγελματίες μαζεμένοι. Δουλεύουμε πάνω τους για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σίγουρα αυτό τους ανεβάζει επίπεδο και συγχρόνως με την παρουσία του Στέφανου που όλοι ξέρουν πόσο μεγάλη είναι η σκιά του, τα παιδιά έχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να προσπαθήσουν να συγκεντρωθούν και να  παίξουν καλύτερα». 

Τον ξάφνιασε το επίπεδο του Θάνου; «Καθόλου. Τον γνωρίζω τον Αριστοτέλη, είχαμε δουλέψει και μαζί όταν ήταν πιο μικρός. Για τον συγκεκριμένο αγώνα έχουμε κάνει ραντεβού από τα Χριστούγεννα και έχουμε μιλήσει. Και είχαμε δεσμευτεί και οι δύο γι' αυτό το ματς, για το τι θα κάνω εγώ και τι θα κάνει αυτός στην Αμερική για προετοιμασία. Και δεν μπήκαμε στο ματς αυτό πιστεύοντας ότι είναι το αουτσάιντερ, όσο παράξενο και αν σας φαίνεται. Για να κερδίσεις αυτό το ματς πρέπει να το πιστεύεις, να το πιστεύεις πραγματικά. Και το πίστευε ο Αριστοτέλης σήμερα, γι' αυτό και το κέρδισε. Οπότε δεν με εξέπληξε καθόλου».

On court ο Θάνος είπε: «Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Όταν παίζω Davis Cup ειδικά στην Αθήνα, ο κόσμος μου δίνει την ενέργεια και την πίστη να κερδίζω αυτά τα ματς. Ο Ιονέλ είναι παίκτης που γυρνάει πολλές μπάλες και είναι γρήγορος. Εγώ ίσως δεν ξεκίνησα τόσο καλά, αλλά ο κόουτς και ο Στέφανος με βοήθησαν να καταλάβω καλύτερα το ματς, να ανέβω στο φιλέ και να γίνω πιο επιθετικός. Αυτά μου ανέβασαν το επίπεδο.
Για το αν αγχώθηκε στο διπλό λάθος στο ματς πόιντ: «Όταν είμαι σε πίεση, όλη η ομάδα ξέρει ότι θα πάω για σερβίς βολέ κι έτσι έκανα»

Θάνος: «Από τα καλύτερα ματς της ζωής μου»