MENU

Αναφέρεται, φυσικά, και στο 6o Run Together powered by INTERSPORT & SAUCONY που θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ, «υπογραμμίζοντας» τη σημασία της παρέας στο τρέξιμο. Όσο και αν αυτός δεν την απολαμβάνει όσο θα ήθελε!

Ο 26χρονος αθλητής του ΓΑΣ Ιλισού, που τερμάτισε τρίτος στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας, έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στον περσινή Αυθεντική Διαδρομή και τώρα έχει κάθε λόγο να «βλέπει» ακόμα πιο ψηλά!

- Πες μας πρώτα από όλα πότε ξεκίνησες να τρέχεις...  

«Άρχισα πριν από περίπου δέκα χρόνια, όταν με είδε ο προπονητής μου, ο Γιώργος Ζώρζος. Ξεκίνησα από τα 800 μέτρα, αλλά σε σύντομο διάστημα ανέβηκα, μπήκα στις μεγάλες αποστάσεις. 5.000 μέτρα, 10.000 μέτρα και το 2014 έτρεξα στο Αγρίνιο τον πρώτο μου ημιμαραθώνιο».

- Και ακολούθησε ο μαραθώνιος της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο. 

«Ναι, έτρεξα για πρώτη φορά και τερμάτισα σε 2 ώρες και 30 λεπτά. Ήμουν ο έβδομος Έλληνας. Φέτος θα ξανατρέξω και, βέβαια, ο στόχος είναι να το κάνω σε λιγότερο από 2.5 ώρες και να είμαι στην πρώτη τριάδα των Ελλήνων». 

- Πόσο βαριά είναι η προπόνηση τώρα που προετοιμάζεσαι για τον μαραθώνιο; Ακολουθείς συγκεκριμένη διατροφή;

«Κάνω διπλές προπονήσεις 4-5 φορές την εβδομάδα και συνολικά τρέχω 140-160 χιλιόμετρα. Και όλα αυτά παράλληλα με τη δουλειά, διότι είμαι βοηθός λογιστή. Γενικώς δεν ακολουθώ συγκεκριμένη διατροφή, όμως τώρα που ετοιμάζομαι για τον αγώνα η αλήθεια είναι ότι προσέχω. Και αυτό φαίνεται στις επιδόσεις μου, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλκοόλ δεν πίνω ποτέ, δεν θέλω ούτε να το μυρίσω!». 

- Σκοπεύεις να αγωνιστείς και σε άλλο μαραθώνιο την άνοιξη;

«Για την ώρα δεν έχω ιδέα! Θέλω να δω το καλεντάρι, γιατί συνεχίζω να τρέχω και δεκάρια. Σίγουρα επικεντρώνομαι πλέον στον μαραθώνιο, όμως μου αρέσει πολύ και ο ημιμαραθώνιος, στον οποίο θεωρώ ότι είμαι πολύ καλός!

- Θα τρέξεις σε κάποιον αγώνα μέχρι τον μαραθώνιο ;

«Θα λάβω μέρος στις 6 Οκτωβρίου στο Spetses Mini Marathon, στα 25 χιλιόμετρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου. Έτσι κι αλλιώς θα είχα long run εκείνη τη μέρα, οπότε επέλεξα να το κάνω σε συνθήκες αγώνα. Ξέρω ότι είναι και απαιτητική η διαδρομή, οπότε θα είναι μια καλή πρόβα εν όψει του Μαραθωνίου της Αθήνας, που όλοι ξέρουμε πόσες δυσκολίες έχει».

- Μια εβδομάδα μετά τις Σπέτσες θα γίνει το Run Together στο ΟΑΚΑ; Πώς σου φαίνεται η ιδέα;

«Σίγουρα είναι πρωτότυπη ιδέα, δεν υπάρχει άλλος αγώνας σαν αυτόν στην Ελλάδα. Και βοηθάει στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος, αφού μπορεί οποιοσδήποτε να παρακινηθεί και να ξεκινήσει το τρέξιμο».

- Βοηθάει η παρέα στην προπόνηση;

«Εννοείται ότι βοηθάει! Δυστυχώς εγώ προπονούμαι μόνος μου τις περισσότερες φορές, στα προγράμματα βασικά, γιατί δεν έχω κάποιον από την ομάδα μου που να είναι στο ίδιο επίπεδο με εμένα. Είναι, όμως, τελείως διαφορετικό όταν έχεις κάποιον μαζί σου, βγαίνουν τα χιλιόμετρα πολύ ευκολότερα. Όταν έχω παρέα ακόμα και για λίγα χιλιόμετρα, δεν καταλαβαίνω πώς περνάει η ώρα». 

Κάντε την εγγραφή σας στο RUN TOGETHER 

Η ημέρα διεξαγωγής της ξεχωριστής διοργάνωσης του 6ου Run Together powered by INTERSPORT & SAUCONY στο ΟΑΚΑ πλησιάζει και οι εγγραφές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Στις 13 Οκτωβρίου αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 1.500 δρομείς που θα διασκεδάσουν και θα αθληθούν, τρέχοντας σε ζευγάρια.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά μέσα από το επίσημο website της διοργάνωσης: www.runtogether.gr

Ακολουθήστε το link στην αρχική σελίδα που αφορά την ΕΓΓΡΑΦΕΣ, επιλέξτε την απόσταση που θέλετε να λάβετε μέρος μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο, συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητούνται και είστε έτοιμοι για έναν μοναδικό αγώνα! Τα στοιχεία του 2ου δρομέα θα μπορείτε να τα συμπληρώσετε μέσω E-mail που θα λάβετε αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής.

Οι online εγγραφές θα είναι ανοικτές μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 τα μεσάνυχτα, γι’ αυτό μην χάνετε την ευκαιρία.

Για περισσότερες πληροφορίες:

site: www.runtogether.gr

facebook: web.facebook.com/RunTogetherGR/

instagram: www.instagram.com/runtogethergr/

Χαράλαμπος Πιτσώλης: «Τα χιλιόμετρα βγαίνουν πιο εύκολα όταν έχεις παρέα»
EVENTS