MENU

Για εκδικητική συμπεριφορά απέναντι σε σωματεία, παράγοντες αθλητικών σωματείων, προπονητές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας καταγγέλεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Χάρης Μαριόλης.

Η καταγγελία έγινε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών Πυγμαχίας στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ κοινοποιήθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά.

Αναφορικά με την εκδικητική συμπεριφορά που οδήγησε στην αντίδραση του ΣΕΠΠ αναφέρονται μαζικές διώξεις σε όποιον τολμά να αντιταχθεί σε παράνομες ενέργειες της διοίκησης όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο.

Ακολουθεί απόσπασμα των όσων απίστευτων καταγγέλονται: «Το ΔΣ της ΕΟΠ με την υπ' αριθμ. 8/03.01.2022 απόφαση του κάλεσε ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΟΠ προς απολογία τον Πρόεδρο του ΔΣ του Συνδέσμου κ. Παναγιώτη Γκίκα, το σωματείο στο οποίο εργάζεται ως προπονητής ΠΣ Κηφισιάς Ευθύμαχος, τον Αντιπρόεδρο του κ. Ηλία Πελεκούδα και το σωματείο στο οποίο εργάζεται ΑΣ Μίλων Πάτρας, τον Γ. Γραμματέα του κ. Γεώργιο Μπιλή και το σωματείο στο οποίο εργάζεται ΑΣ Οδυσσεύς, τον Ταμία του κ. Χρήστο Τριάντη και το μέλος κ. Νικόλαο Δροσόπουλο και το σωματείο στο οποίο εργάζεται ΑΣ Δροσιάς. Η κλήση αρ. 3/2022 αφορούσε τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη ο ΣΕΠΠ την 26.11.2021 και την 9.12.2021 στη σελίδα του στο Facebook για τις καταγγελίες Τριάντη και Γιδάκου αντίστοιχα, καθώς διέβαλλαν τον πρόεδρο της ΕΟΠ και κατ' επέκταση την Ομοσπονδία.

Με την ίδια απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠ της (8/03.01.2022) και με την υπ' αριθ. 1/2022 κλήση, κλήθηκε ενώπιον της Πειθαρχικής ξανά ο κ. Τριάντης προς απολογία για αναδημοσίευση της ανακοίνωσης του Συνδέσμου στην προσωπική του σελίδα στο facebook, με την οποία διατύπωσε ύβρεις και προσβολές που πλήττουν το όνομα και το κύρος της ΕΟΠ και του προέδρου της.

Με την ίδια απόφαση του ΔΣ της ΕΟΠ της (8/03.01.2022) και με την υπ' αριθ. 1/22022 κλήση, κλήθηκαν ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής οι κ. 1) Βασίλειος Ρουβάς, 2) Σπύρος Μοσχάτ, 3) Πυγμαχικός Αθλητικός Σύλλογος Κέρκυρας, 5) Σταύρος Καλαμάρας, 6) Φίλαθλο Σωματείο Εθνικός Κοζάνης, 7) Νικόλαος Γιδάκος, 8) Αθλητικός Σύλλογος Χρυσή Γωνία, για αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο facebook, την 30.11.2021 και 09/12/2021, με τις οποίες διατύπωσαν αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος του προέδρου της ΕΟΠ πλήττοντας τόσο το κύρος του ιδίου όσο και το κύρος της Ομοσπονδίας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε ότι για τις ανωτέρω κλήσεις προς απολογία δεν τηρήθηκε η απαραίτητη τυπική διαδικασία, η οποία περιγράφεται αναλυτικά στο καταστατικό και στον εσωτερικό κανονισμό της ΕΟΠ, καθώς οι υποθέσεις των ανωτέρω καλούμενων σε απολογία θα έπρεπε να εισαχθούν ενώπιον της Επιτροπής από το Γ. Γραμματέα, καθώς και όλος ο φάκελος με το αποδεικτικό υλικό, προς αξιολόγηση από την Επιτροπή, γεγονός που δεν συνέβη καθώς η ομοσπονδία μας, πραγματοποιεί όλες της τις δράσεις χωρίς το Γ. Γραμματέα, εφόσον αυτός εξέπεσε του αξιώματος του λόγω της τιμωρίας που της επεβλήθη από την ΕΦΙΠΗΔ. Αλλά η Ομοσπονδία μπορεί και δρα από μόνη της μη θεωρώντας απαραίτητη την παρουσία όλων των μελών του Συμβουλίου της και των αρμοδιοτήτων που αντιστοιχεί στον κάθε σύμβουλο. Άλλωστε ο πρόεδρός της μπορεί και καλύπτει όλα τα αξιώματα και τα κενά και τα ήδη καλυπτόμενα!

Σχετικά με την πρώτη υπ' αριθ. 3/2022 κλήση σε απολογία προς τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου και τα σωματεία τους, οι κληθέντες ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Παναγιώτης Γκίκας το σωματείο στο οποίο εργάζεται ως προπονητής ΠΣ Κηφισίας Ευθύμαχος, ο Γ. Γραμματέας κ. Γεώργιος Μπιλής και το σωματείο στο οποίο εργάζεται ΑΣ Οδυσσεύς και ο Ταμίας κ. Χρήστος Τριάντης δεν προέβησαν σε απολογία αλλά απέστειλαν την από 26/01/2022 εξώδικη διαμαρτυρία διά του δικηγόρου τους όπου ανέφεραν την παρατυπία σχετικά με τον Γ, Γραμματέα της ΕΟΠ, όπως ανωτέρω αναγράφεται καθώς και το ΔΣ της ΕΟΠ έχει αναδειχθεί από ανυπόστατη Γενική Συνέλευση.

Οι ποινές που επιβλήθησαν δυνάμει της υπ' αριθ. 2/09.02.2022 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΟΠ είναι κατωτέρω:

  1. Στον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΠΠ κ. Παναγιώτη Γκίκα, χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, στους αγωνιστικούς χώρους, στην περιοχή ζύγισης, στα αποδυτήρια ή στην τεχνική περιοχή, στα γραφεία της ΕΟΠ καθώς και σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ΕΟΠ για εννέα μήνες.

  2. Στον Γ. Γραμματέα του ΣΕΠΠ κ. Γεώργιο Μπιλή, χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, στους αγωνιστικούς χώρους, στην περιοχή ζύγισης, στα αποδυτήρια ή στην τεχνική περιοχή, στα στα γραφεία της ΕΟΠ καθώς και σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ΕΟΠ για εννέα μήνες.

  3. Στο μέλος του ΣΕΠΠ κ. Νικόλαο Δροσόπουλο, χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, στους αγωνιστικούς χώρους, στην περιοχή ζύγισης, στα αποδυτήρια ή στην τεχνική περιοχή, στα στα γραφεία της ΕΟΠ καθώς και σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ΕΟΠ για εννέα μήνες.

  4. Στον ταμία του ΣΕΠΠ κ. Χρήστο Τριάντη, χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ και απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, στους αγωνιστικούς χώρους, στην περιοχή ζύγισης, στα αποδυτήρια ή στην τεχνική περιοχή, στα στα γραφεία της ΕΟΠ καθώς και σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ΕΟΠ για δώδεκα μήνες.

  5. Στο σωματείο ΠΣ Κηφισιάς Ευθύμαχος, στο οποίο εργάζεται ως προπονητής ο κ. Γκίκας, τη χρηματική ποινή των 500 ευρώ και αποκλεισμό από αγώνες ή διοργανώσεις για διάστημα τριών μηνών.

  6. Στο σωματείο ΑΣ Οδυσσεύς, στο οποίο εργάζεται ως προπονητής ο κ. Μπιλής, τη χρηματική ποινή των 500 ευρώ και αποκλεισμό από αγώνες ή διοργανώσεις για διάστημα τριών μηνών.

  7. Στο σωματείο ΑΣ Δροσιάς, στο οποίο εργάζεται ως προπονητής ο Δροσόπουλος, τη χρηματική ποινή των 500 ευρώ και αποκλεισμό από αγώνες ή διοργανώσεις για διάστημα τριών μηνών.

Ο μόνος που απαλλάχθηκε από κάθε κατηγορία είναι ο αντιπρόεδρος του ΣΕΠΠ κ. Ηλίας Πελεκούδας και το σωματείο στο οποίο εργάζεται ως προπονητής ΑΣ Μίλων Πάτρας γιατί όπως αναφέρει η απόφαση παραιτήθηκε από το αξίωμα του αντιπροέδρου και έκανε δημόσια ανακοίνωση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, όπου εξέφρασε την αντίρρηση του με τις δημοσιεύσεις του Συνδέσμου γι' αυτό και η παραίτηση του. Μάλιστα, ο κ. Πελεκούδας, όπως αναφέρει η απόφαση δεν προέβη σε απολογία, ούτε ο ίδιος ούτε το σωματείου, παρά μόνο η Πειθαρχική Επιτροπή έλαβε υπόψιν της την ανακοίνωση του. Όπως αντιλαμβάνεστε για την Επιτροπή ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γιατί σύμφωνα με την κλήση προς απολογία και τον εσωτερικό κανονισμό της ΕΟΠ θα έπρεπε να αναφέρει η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ότι ο κ. Πελεκούδας και το σωματείο του δεν απολογήθηκε και επομένως καταπίπτει εις βάρος του επί ποινή απαραδέκτου της απολογίας του για το ανταποδοτικό τέλος λειτουργίας του ποσού 250 ευρώ και το χρηματικό παράβολο ποσού 250 ευρώ».

Στη συνέχεια της καταγγελίας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Χάρης Μαριόλης είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τρίτων απαίτησε από τους ανωτέρω να προβούν σε δηλώσεις μετάνοιας μέσω των λογαριασμών τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντίστοιχες με αυτήν του κ. Πελεκούδα.

Κατηγορούμενος από την ΕΟΠ βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Σταύρος Καλαμάρας, ο οποίος κλήθηκε σε απολογία για τον ίδιο λόγο με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής να εκκρεμεί. Ο κ. Καλαμάρας είναι καθηγητής φυσικής αγωγής επί τριάντα συναπτά έτημ προπονητής πυγμαχίας Α΄κατηγορίας, κάτοχος τριών αστεριών ΑΙΒΑ επί δεκαπέντε έτη ομοσπονδιακός προπονητής με συμμετοχή με την ιδιότητα του αυτή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα και του 2008 στο Πεκίνο. Με το που ανέλαβε η διοίκηση Μαριόλη, ο κ. Καλαμάρας απολύθηκε από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή και εκτός αυτού το νέο ΔΣ της ΕΟΠ τον αφαίρεσε από τις λίστες με τους προπονητές που είχαν αναλάβει την ενημέρωση των σχολείων για το άθλημα της πυγμαχίας.

«Όπως προκύπτει από τα έως τώρα εκτεθέντα, η εκδικητική μανία της ΕΟΠ απέναντι σε προπονητές, αθλητές, παράγοντες και σωματεία στοχεύει στην οικονομική και ηθική εξόντωση όλων των ανωτέρω με την επιβολή επαχθών ποινών, οι περισσότερες δε χωρίς λόγο και χωρίς επαρκή στοιχεία.

Ακόμα ένα δείγμα της προσπάθειας και της στρατηγικής εξόντωσης της ΕΟΠ αποτελεί η εκδίωξη του σωματείου Πυγμαχικός Αθλητικός Όμιλος Κέρκυρας από το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, όπου στεγάζεται το προπονητήριο του από το 1987 με τη λογική ότι η ΕΟΠ θα χρησιμοποιήσει την αίθουσα της πυγμαχίας για να στεγάσει εκεί το εθνικό προπονητήριο Δυτικής Ελλάδας. Η αίθουσα αυτή έχει εμβαδό 80 τ.μ. και η ομοσπονδία θεώρησε ότι η Κέρκυρα ευνοεί τις συνθήκες προπόνησης σωματείων από τη Δυτική Ελλάδα (Πάτρα, Άρτα, Αγρίνιο κτλπ) να μεταβαίνουν σε νησί προκειμένου να προπονούνται οι αθλητές τους». Μάλιστα ζητήθηκε από το σωματείο να απομακρύνει το σύνολο του εξοπλισμού του σε διάστημα 27 ημερών έως την 31.03.2022. Όλα αυτά εν μέσω αγωνιστικής περιόδου και με αθλητή του ΠΑΟΚ που προετοιμάζεται για το πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων.

Μοιράζει πρόστιμα και εξοντωτικές πειθαρχικές ποινές ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Χ. Μαριόλης
EVENTS