MENU

Μια νέα µίνι σειρά έξι επεισοδίων µε τίτλο «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη» θα προβληθεί από τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1. Πρόκειται για την τηλεοπτική µεταφορά του µοναδικού µυθιστορήµατος του νοµπελίστα ποιητή µας Γιώργου Σεφέρη. Το µεγαλύτερο µέρος των γυρισµάτων αυτής της φιλόδοξης παραγωγής έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόµα σκηνές που µένει να γυριστούν.

Το στόρι

Με αφορµή την επιστροφή ενός νέου από το εξωτερικό, µια παρέα έξι ατόµων (αγοριών και κοριτσιών) της Αθήνας του 1920, που έχουν χαθεί για πάρα πολλά χρόνια, αποφασίζουν να βρεθούν και πάλι για να θυµηθούν τα παλιά αλλά και να γνωριστούν καλύτερα µεταξύ τους. Γι’ αυτόν τον λόγο δίνουν ραντεβού στον βράχο της Ακρόπολης για έξι συνεχείς πανσελήνους, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κρυµµένο συµβολισµό του µνηµείου, σε αναζήτηση νοήµατος για τις χωρίς ελπίδα ζωές τους.

Κεντρικός ήρωας της σειράς είναι ο Στρατής (τον οποίο υποδύεται ο Φοίβος Μαρκιανός), ο πλέον έµπιστος φίλος του Σεφέρη, ο οποίος επιχειρεί µέσω αυτού να µιλήσει για τη φιλία, τον έρωτα και την εξοµολόγηση σε µια Ελλάδα µε ανοιχτές ακόµα τις πληγές της Μικρασιατικής Καταστροφής και του Εθνικού ∆ιχασµού. Τα υπόλοιπα παιδιά της παρέας είναι η Σαλώµη, η Λάλα, ο Καλλικλής, ο Νικόλας, ο Νώντας και η Μαριγώ. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις στην Ακρόπολη οι ήρωες έρχονται πιο κοντά ο ένας µε τον άλλον, ταυτόχρονα ερωτεύονται, συγκρούονται και βγάζουν ο ένας του άλλου ό,τι όµορφο και άσχηµο υπάρχει µέσα τους.

Μιλούν δύο πρωταγωνιστές

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της σειράς είναι και ο Γιώργης Κοντοπόδης, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό µέσα από τον ρόλο του Κρητικού γκέι στη σειρά του ΑΝΤ1 «Κάτι κουρασµένα παλικάρια». Ο ηθοποιός, µιλώντας στο «TV Εθνος» για τον νέο ρόλο του σε αυτήν τη µίνι σειρά έξι επεισοδίων της ΕΡΤ είπε µεταξύ άλλων: «Υποδύοµαι τον Λογκοµάνο, τον γκουρού των έξι νέων διανοουµένων στην Αθήνα του 1920. Ο Λογκοµάνο είναι ένας Ελληνας που έχει µαθητεύσει στην Ινδία, µια ηγετική φιγούρα η οποία κατευθύνει κάποιους από τους νεαρούς της παρέας στην Ακρόπολη. Η παρουσία του Λογκοµάνο στη σειρά, όπως θα δείτε, θα είναι καταλυτική γιατί θα αλλάξει τα πάντα».

Στη σειρά συµµετέχει και η Θωµαΐς Ανδρούτσου, η οποία έπαιξε στην τηλεόραση για τελευταία φορά στη σειρά του ΑΝΤ1 «4xxx4». Η ηθοποιός αναφερόµενη στον ρόλο της τόνισε: «Υποδύοµαι µια πόρνη της εποχής εκείνης. ∆έχτηκα µε µεγάλη χαρά την πρόταση του Γιάννη ∆ιαµαντόπουλου, που είναι ένας υπέροχος σκηνοθέτης και άνθρωπος. Εφτιαξε µια πολύ δεµένη οµάδα και το αποτέλεσµα που θα βγει επί της οθόνης θα µας θυµίσει παλιές καλές εποχές. Νοµίζω ότι ο Γιάννης ∆ιαµαντόπουλος αποδίδει µε πάρα πολύ ακρίβεια και ποίηση συγχρόνως την εποχή εκείνη. Γενικά η εµπειρία που έζησα τις ηµέρες των γυρισµάτων σε ένα παλιό αρχοντικό της Αθήνας ήταν µοναδική».

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ: Σενάριο: ∆ηµήτρης Γιαµλόγλου. Σκηνοθεσία: Γιάννης ∆ιαµαντόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Μισιχρόνη, Γιώργης Κοντοπόδης, Γρηγορία Μεθενίτη, Φοίβος Μαρκιανός, Γιώργος Μερτζιάνης, Θωµαΐς Ανδρούτσου κ.ά.

Πηγή: ethnos.gr

Νέα σειρά στην ΕΡΤ: Κάτω από την Ακρόπολη το 1920
EVENTS