MENU

Η ταινία λαμβάνει χώρα στην Αθήνα του 2020. Η πολύχρονη ευρωπαϊκή οικονομική κρίση επέφερε σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ανθρώπων με σημαντικότερη αυτή της έναρξης των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε αντικατάσταση του χρήματος όπως το ξέραμε.

Ποιες είναι οι νέες παράμετροι που δημιουργούνται, ποιες αλλαγές υπάρχουν στην καθημερινότητα των ανθρώπων και ποιοι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν πίσω από ένα ολοκληρωτικό σύστημα διαφάνειας;

Το σενάριο της ταινίας είναι γραμμένο από τον Βασίλη Σιγάλα και Αντώνη Σωτηρόπουλο, με τον δεύτερο να έχει αναλάβει και την σκηνοθεσία.

Βασικοί πρωταγωνιστές είναι ο Γιώργος Χρανιώτης με τον Σπύρο Μπιμπίλα, ενώ παίζουν επίσης οι: Σύλβια Αννουσάκη, Χρίστος Παπαμιχαήλ, Λυδία Ασημακοπούλου, Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου, Ισιδώρα Χατζηβασιλείου, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κωνσταντίνος Φραντζής, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Τραϊάνα Ανανία, Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, Αγγελική Παρδαλίδου, Αλεξάνδρα Φωτίου.

Να σημειώσουμε πως η «Ελεύθερη Βούληση» έχει πάρει από στη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών το βραβείο καλύτερης ταινίας και βραβείο κοινού, ενώ στο micro μ Festival πήρε το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Εκπληκτική ταινία μικρού μήκους δείχνει το... φακέλωμα της Κάρτας του Πολίτη