MENU

Εμφανίστηκε σαν κομήτης στην ειδησεογραφία του Ολυμπιακού το 2012, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την θέση της Γενικής Αρχηγού στον Ερασιτέχνη. Η εξέλιξη της ραγδαία. Το ίδιο και η… προώθηση της. Το 2015 μπήκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως κι από το Δεκέμβριο του 2016 έως και σήμερα από την θέση της Γενικής Γραμματέως.

Το βιογραφικό της -για το οποίο μας ενημερώνει η ιστοσελίδα του Ολυμπιακού- είναι αρκετά πλούσιο, σε σημείο να αναρωτιέσαι πότε πρόλαβε να τα κάνει όλα αυτά σε τόσο νεαρή ηλικία: Σπούδασε Οικονομικά στην Σχολή Διοίκησης Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, συνέχισε τις σπουδές της για 1 έτος με υποτροφία στην Γαλλία, στην Ρεν και αποφοίτησε τελικώς από το Α.Τ.Ε.Ι. ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ το 2009. Είναι κάτοχος του Μεταπτυχιακού «Οργάνωσης & Διοίκησης Αθλητικών Οργανισμών & Επιχειρήσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου- Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού και του μεταπτυχιακού "Hospitality and Tourist Management" του University of Derby-London College. Είναι ιδιοκτήτρια της εταιρείας CJT-Sports Management and Consulting και δραστηριοποιείται στην διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και τρόπου επικοινωνίας και προβολής αυτών.

Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη δηλώνει από μόνη της πολύ εκρηκτικός χαρακτήρας. Τόσο πολύ που όπως έχει δηλώσει και η ίδια «αν ο θυμός ξεχειλίσει, δεν μπορώ να τον συγκρατήσω».

Η κάθοδος της στον εκλογικό στίβο με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και η υποψηφιότητα της στην Β’ Πειραιά ήταν κάτι σαν… αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Εξάλλου εδώ και χρόνια ο έντονος δημόσιος βίος της, βαμμένος πάντα με ερυθρόλευκο χρώμα, ήταν κάτι σαν εξετάσεις πριν το μεγάλο τεστ. Αυτό των εκλογών.

Ολυμπιακός από μικρό παιδί! #not

Τις τελευταίες ώρες ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport έχει προκαλέσει αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, τόσο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, όσο και στην κοινή γνώμη. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την συγκεκριμένη πηγή, μία ιδέα που κυοφορείται στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας θέλει την Χριστίνα Τσιλιγκίρη να είναι βασική υποψήφιος για το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Ας το επαναλάβουμε για να μην νομίσει κανείς ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Μία επίσημη υπάλληλος του Ολυμπιακού προορίζεται για ένα πόστο που (θα πρέπει να) εκπροσωπεί, υπηρετεί, εκφράζει ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό! Κι όχι μία οποιαδήποτε υπάλληλος, αλλά μία γυναίκα που με τις ακραίες λεκτικές της ακροβασίες έχει αποτελέσει πολλάκις κόκκινο πανί στα αντίπαλα στρατόπεδα.

Μέσα σε όλη αυτή την παραδοξότητα αυτής της «είδησης», υπάρχει και κάτι άλλο ακόμα πιο παράδοξο. Μολονότι η Χριστίνα Τσιλιγκίρη κατεβαίνει στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς, δεν είναι γέννημα - θρέμμα Πειραιώτισσα, για την ακρίβεια μένει εκεί τα τελευταία 7 χρόνια. Έγινε Πειραιώτισσα, αποκλειστικά και μόνο χάρη (ή εξαιτίας) της επαγγελματικής της σχέσης με τον Ολυμπιακό.

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο ακόμα πιο παράδοξο. Παρότι εμφανίζεται βαμμένη Ολυμπιακός, με φρασεολόγιο που της έχουν αποδώσει τον χαρακτηρισμό του «θηλυκού Τσουκαλά» εντούτοις δεν είναι ερυθρόλευκη από κούνια, έγινε στην πορεία.

Ο στενός της κύκλος γνωρίζει ότι μεγάλωσε στην Βόρεια Ελλάδα κι ότι το παρελθόν της δεν ήταν ερυθρόλευκο, αλλά ασπρόμαυρο. Τα χρόνια που φοιτούσε στην Σχολή Διοίκησης Οικονομίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης η λέξη «Ολυμπιακός» ήταν σχεδόν απαγορευμένη, στην ερώτηση «ποια ομάδα υποστηρίζεις», η απάντηση είχε τέσσερα γράμματα και ήταν ΠΑΟΚ! Ήταν μάλιστα ένας από τους λόγους, που από γνήσιους Ολυμπιακούς παλαιάς κοπής, δεν έγινε ποτέ αποδεκτή εντός των τειχών.

Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν κατακριτέο ή ποινικά κολάσιμο. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία είναι που στην πορεία της ζωής, αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση, στρατόπεδο, πεποιθήσεις και να στρατευτεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που πρέσβευε στο παρελθόν.

Εκεί που θα πρέπει να δώσουμε έμφαση είναι στο modus operandi. Στην καθημερινή πρακτική, στην συμπεριφορά, το ήθος, τις αρχές. Και η Χριστίνα Τσιλιγκίρη είναι αλήθεια πως έχει δώσει αρκετές αφορμές για να σχολιαστεί δυσμενώς, ίσως διότι θέλοντας να αποδείξει πράγματα και να αποτινάξει το παρελθόν της, ανέβασε τους τόνους του Ολυμπιακόμετρου στα ύψη.

«Άντε γεια ρε. Ζώα… έχετε πάθει αποβλάκωση»!

Τα γραπτά μένουν, ειδικά όταν γίνονται και print screen. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2016, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Άγιαξ για τους ομίλους του Europa League και στα ολλανδικά Μ.Μ.Ε. γίνεται θέμα για τα… ταπεινά αποδυτήρια της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη -άγνωστο γιατί- αποφασίζει να ποστάρει στο λογαριασμό της στα social media ένα δημοσίευμα της ιστοσελίδας gavros.gr με τίτλο «Ξεφτίλισαν τον ΠΑΟ και τη Λεωφόρο οι Ολλανδοί» και από κάτω ακολουθεί ένας βομβαρδισμός από σχόλια. Μόνο που ένα από αυτά που φέρει την υπογραφή της Χριστίνας Τσιλιγκίρη που απευθυνόμενοι στους οπαδούς του Παναθηναϊκού φτάνει το επίπεδο στον πάτο: «Άντε γεια ρε. Ζώα… έχετε πάθει αποβλάκωση από την πλύση εγκεφάλου που σας κάνει το Σκάι…!!!».

Μάλιστα με επανορθωτικό / διευκρινιστικό σχόλιο λίγο αργότερα, όχι μόνο δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω, αλλά προσπαθεί να την δικαιολογήσει.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fchristina.tsiligkiri%2Fposts%2F10208670504653629&width=500

Τα έκαναν… πλακάκια με τον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός -σε όλα τα τμήματα- αποτέλεσε ανέκαθεν την αγαπημένη της αφορμή για να ανεβάσει το θερμόμετρο της αντιπαλότητας -ενίοτε προς ίδιον όφελος σε ότι αφορά την δημοφιλία- στα ύψη.

Λίγο μετά το ντέρμπι αιωνίων στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ, στην οποία -κατά γενική ομολογία- ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-3 χάρη σε μία απόφαση εφεύρεση των διαιτητών, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξέσπασε στο Instagram με βαριές εκφράσεις, ζητώντας την επανάληψη του ματς, με την Χριστίνα Τσιλιγκίρη να του απαντάει με το μήνυμα: «Πάρε φόρα», κάτι που έφερε ανάλογη απάντηση από τον ισχυρό άνδρα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με πιο χιουμοριστικό ύφος: «Όταν κάποια Τσιγκλιλίρη σου λέει να πάρεις φόρα και εσύ δεν ξέρεις καν ποια είναι».

Βέβαια πριν καν το πρώτο σερβίς η Χριστίνα Τσιλιγγίρη φρόντισε να ανεβάσει τους τόνους, μαθαίνοντας την απόφαση πως ο Παναθηναϊκός θα έχει τελικά κόσμο στο γήπεδο (αθλητές ομάδων ανάπτυξης, προπονητές, μαθητές, συνοδοί καθηγητές, μέλη ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ, ΤΑΑ και λοιπών σωματείων βόλεϊ, αθλητές βόλεϊ, διαιτητές και χορηγοί ομάδων) με μία ακόμα εμπρηστική ανακοίνωση: «Από εδώ τα φέρανε, από εκεί τα πήγαν οι Παναθηναϊκοί. Τα έκαναν και πλακάκια με τον ΠΑΟΚ, θα παίξουν με κόσμο. Βασικά χωρίς οπαδούς λένε… Δηλαδή με συγκεκριμένη λίστα ανθρώπων, αποτελούμενη από αθλητές, γυναίκες και χορηγούς.

Οκ. Και τώρα το μπαλάκι στην ΕΣΑΠ, που το πρότεινε κιόλας, να το εφαρμόσει και να δούμε στο γήπεδο γυναικόπαιδα, αθλητές και χορηγούς, οι οποίοι ΔΕΝ θα έχουν την ιδιότητα του οπαδού.

Υ.Γ.: Βολευτείτε με την εξωαγωνιστική νίκη, όπως τη χαρακτηρίζει και η «έγκυρη» ιστοσελίδα, γιατί με κόσμο ή χωρίς στο γήπεδο το σερί θα μεγαλώσει».

«Τον αντίπαλο δεν τον σέβεσαι όταν δείχνεις οίκτο»!

Τον Ιανουάριο του 2018 ο μύλος της αντιπαλότητας με τον Παναθηναϊκό πλημμυρίζει από νερό. Απέναντι στην αήττητη και πρωταθλήτρια ομάδα του Ολυμπιακού, οι πράσινοι κατεβαίνουν με νεάνιδες, οι οποίες για 40 λεπτά γίνονται σάκος του μποξ, από τις ερυθρόλευκες που έχουν εντολές για πίεση σε όλο το γήπεδο σε όλο το παιχνίδι που έχει ως αποτέλεσμα το τελικό 102-29. Στην βροχή δημοσιευμάτων για την έλλειψη fair-play, η Χριστίνα Τσιλιγγίρη (η οποία ειρήσθω εν παρόδω παίζει κι αυτή μπάσκετ στην Άμιλλα Περιστερίου) τοποθετήθηκε με έναν μάλλον… ασυνήθιστο τρόπο: «"Εδώ και λίγες μέρες παρακολουθούμε...μαθήματα «ηθικής» και «αθλητικής δεοντολογίας», από μία μερίδα δημοσιογράφων που μάλλον αναζήτησαν στο διαδίκτυο την ερμηνευτική ανάλυση αυτών, αλλά και από ένα σωματείο που απέχει όσο ... ο Πλούτωνας από τον Ήλιο στην εφαρμογή αυτών των αρχών.

Η αφορμή ήταν η επικράτηση της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού μας, κόντρα στον Παναθηναϊκό με 102-29… Και λέω αφορμή διότι, προφανώς επικοινωνιακά δεν έχετε με κάτι άλλο να τροφοδοτήσετε τους οπαδούς σας για να καλύψετε την παντελή διοικητική σας ανυπαρξία σε όλους τους τομείς. Διότι όσο εσείς ασχολείστε να μάθετε τι σημαίνει ηθική και αθλητισμός, εμείς σε αυτό το διάστημα των ολίγων ημερών, είχαμε 4 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, τις οποίες τις φέραμε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία (4 νίκες σε 4 αγώνες), κρατώντας την σημαία του ελληνικού αθλητισμού ψηλά σε όλη την Ευρώπη.

Αφού λοιπόν θέλετε "μαθήματα" πάρτε τα πρώτα δύο ταχύρρυθμα μαθήματα αθλητισμού:

1. Τον αντίπαλο δεν τον σέβεσαι όταν δείχνεις οίκτο.

2. Οι αθλητές δεν βελτιώνονται και δεν γαλουχούνται όταν τους λυπάσαι και τους εμπαίζεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί τότε τους ξεφτιλίζεις.

Εδώ και μέρες προσπαθείτε την δική σας ανικανότητα στην λήψη μίας στρατηγικής απόφασης στην αρχή της χρονιάς, όπως το να μην κατεβείτε να αγωνιστείτε στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, να τη μεταφέρετε σε τρίτους.

Γιατί δεν μετείχατε σε πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας, όπως για παράδειγμα Α2 ή ΕΣΚΑ και έτσι να προστατεύσετε, όπως λέτε, τις αθλήτριες σας;

Παρόλα αυτά οι αθλήτριες σας, στάθηκαν στο ύψος τους σε όλη την διάρκεια του αγώνα και δεν φάνηκε να ζητούν οίκτο και τους αξίζουν συγχαρητήρια για αυτό».

Δώστε βάση στο πρώτο επιχείρημα: Τον αντίπαλο δεν τον σέβεσαι όταν δείχνεις οίκτο!

Τι σημασία έχει αν είναι παιδιά; Τον αντίπαλο δεν τον σέβεσαι όταν δείχνεις οίκτο. Κανένας οίκτος στον αντίπαλο! Κι ας είναι 15-16-17 ετών.

Στον επίλογο μάλιστα της ανακοίνωσης της γράφει: «Και αφού λοιπόν τόσο καιρό, παρακαλάτε για τον οίκτο μας και την λύπηση μας, έχω να σας πω ότι ναι, σας λυπόμαστε».

Στην απάντηση του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τονίζει ένα άλλο περιστατικό σύμφωνα με το οποίο, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη επέτρεψε ή προέτρεψε τον φροντιστή του Ολυμπιακού να πετάξει στα σκουπίδια τα αναμνηστικά λάβαρα που αντάλλαξαν οι αθλήτριες των δύο ομάδων πριν το τζάμπολ στον Τάφο του Ινδού, δυναμιτίζοντας το κλίμα: «Δε δεχόμαστε μαθήματα ηθικής και σεβασμού από εσάς κα Τσιλιγκίρη, όταν εσείς δε σεβαστήκατε τον Παναθηναϊκό σαν υπεύθυνη αποστολής της ομάδας μπάσκετ γυναικών του ΟΣΦΠ σε αγώνα στο κλειστό Παύλος Γιαννακόπουλος, επιτρέποντας ή προτρέποντας τον φροντιστή της ομάδας σας να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τα αναμνηστικά λαβαράκια που αντάλλαξαν οι αθλήτριες των δύο ομάδων πριν το τζάμπολ, δυναμιτίζοντας την ατμόσφαιρα».

Ένα περιστατικό που ουδέποτε αρνήθηκε ουδείς στον Ολυμπιακό, με την πέτρα του σκανδάλου να ρίχνει την ευθύνη στον φροντιστή, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια απομακρύνθηκε από την θέση του: «Ο λαϊκισμός σας τείνει στα όρια της γραφικότητας, ο οποίος σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη επιχειρημάτων από μέρους σας, σας οδηγεί σε δημιουργήματα φαντασίας, έτσι ώστε να αποδώσετε τα αίσχη που έγιναν στο Π. Γιαννακόπουλος από μέρους σας απέναντι σε γυναίκες, σε έναν φροντιστή ο οποίος λειτούργησε αυτοβούλως και την επόμενη κιόλας μέρα, απομακρύνθηκε από την ομάδα. Όσο αφορά τα περί παρόπλισης μου οι ισχυρισμοί σας είναι αστείοι και κατάφωρα ψευδής. Είναι αλήθεια όμως, ότι ο φόβος και ο πανικός σας, είχε και έχει οδηγήσει να κινήσετε γη και ουρανό για να μην έρθω στο Π. Γιαννακόπουλος, πράγμα το οποίο όμως δεν το πετύχατε. Τόσο εσείς όσο και η ΕΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά μάλιστα ποιος παρακαλούσε να μη δίνω το παρών στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στο Π. Γιαννακόπουλος και πόσα «μέσα» είχατε βάλει για να το πετύχετε.».

Λόγια που δεν έμειναν αναπάντητα από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, που απάντησε στους ισχυρισμούς με σκληρό τρόπο: «Mετά και τη νέα σας τοποθέτηση κα Τσιλιγκίρη αρχίζουμε να υποπτευόμαστε ότι επιθυμούσατε μια καριέρα σαν αθλήτρια αλλα τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως θα θέλατε. Κάνετε ότι είναι δυνατό για να βρίσκεστε συνεχώς στο φως της δημοσιότητας επισκιάζοντας τους αληθινούς πρωταγωνιστές, τους αθλητές και τις αθλήτριες των ομάδων σας. Είμαστε βέβαιοι ότι η πλειοψηφία των φιλάθλων σας δεν τους γνωρίζει με τα ονόματά τους, σε αντίθεση με εσάς.

Το γεγονός μάλιστα ότι πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός κίνησε γη και ουρανό για να μην βρεθείτε εσείς στο κλειστό Παύλος Γιαννακόπουλος και όχι η καλύτερη παίκτρια στην Ελλάδα για παράδειγμα, η Εβίνα Μάλτση, ισχυροποιεί τις υποψίες μας. Μάλλον εσείς κινήσατε γη και ουρανό για να έρθετε φέτος στο μεταξύ μας παιχνίδι στη Λεωφόρο αλλά τελικά «μείνατε εκτός αποστολής». Χωρίς να θέλουμε να μετριάσουμε την ιδιαίτερη χαρά σας, όπως λέτε, να σας πληροφορήσουμε ότι δεν ασχολείται όλος ο Σύλλογος μαζί σας, αλλά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει».

Στον… πάγο λόγω γκάφας!

Το δυναμικό της προφίλ την έχει καταστήσει πολύ δημοφιλή στα σκληροπυρηνικά οπαδικά στρώματα του Ολυμπιακού, σε όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει στην εταιρική ανάπτυξη του Ερασιτέχνη και των τμημάτων του. Ωστόσο, οι εμπρηστικές της τοποθετήσεις δεν την έχουν κάνει καθολικά αποδεκτή εντός των τειχών από ολόκληρο τον ερυθρόλευκο οργανισμό.

Μάλιστα κάποιοι δεν ξεχνούν και της χρεώνουν την γκάφα τον Φεβρουάριο του 2017, που παραλίγο να στείλει το γυναικείο τμήμα μπάσκετ στην Α2. Παρότι ο κανονισμός προβλέπει οι ομάδες που αγωνίζονται εκτός έδρας πρέπει να βρίσκονται στην πόλη που γίνεται ο αγώνας μια μέρα πριν για παν ενδεχόμενο, εντούτοις η διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αποφάσισε να πετάξει για Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με τον Παναθλητικό το πρωί της αναμέτρησης.

Η πυκνή ομίχλη στο αεροδρόμιο Μακεδονία έκανε αδύναμη την μετάβαση, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κινδυνεύει με δεύτερο μηδενισμό στην ίδια σεζόν (ο πρώτος λόγω αντικανονικής συμμετοχής της Εβίνας Μάλτση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό) που θα σήμαινε και αυτόματο υποβιβασμό. Τι έγινε τελικά; Με μία καινοφανή απόφαση της ΕΟΚ, ο αγώνας μετατέθηκε δύο ώρες αργότερα και ο Ολυμπιακός γλίτωσε από θαύμα ένα φιάσκο. Έκτοτε, η Χριστίνα Τσιλιγκίρη (ας το πούμε κομψά) μπήκε στον πάγο από τον οργανισμό σε ό,τι αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα, κάτι που φαίνεται κι από την μικρή της ενασχόληση με αυτό εν συγκρίσει με άλλα τμήματα όπως το γυναικείο πόλο ή βόλεϊ.

Βεβαίως, η ουσία δεν αλλάζει. Μπορεί ένας άνθρωπος που πυροδοτεί με δράσεις ή αντιδράσεις ένα ήδη... έυφλεκτο αθλητικό τοπίο, να λειτουργήσει με σύνεση, αντικειμενικότητα και σκοπό το ισότιμο, προς όλους, όφελος για την κοινωνία και την ανάπτυξη του αθλητισμού και των αρχών του; Αν η είδηση της υποψηφιότητας για το υφυπουργείο αθλητισμού έγινε viral από κόσμο που πίστεψε πως πρόκειται για ανέκδοτο, τότε το σύντομο βιογραφικό της Τσιλιγκίρη σίγουρα μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα ακόμα και στην ηγεσία της, όπως όλα δείχνουν, επόμενης κυβέρνησης ώστε να μην δηλώσει μετά ότι... δεν ήξερε ποιους αξιολογεί ως «ικανούς» για μια καλύτερη Ελλάδα...

Τσιλιγκίρη: Από ΠΑΟΚ... Ολυμπιακός κι από το «ζώα Παναθηναϊκοί» υποψήφια Υφυπουργός Αθλητισμού!