MENU

Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Μπούγας με επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα ζητεί τη συνδρομή της Βουλής για την αντιμετώπιση «της ιδιότυπης ομηρίας που έχουν επιβάλει οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ στις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης», προκειμένου να αναληφθούν όλες οι θεσμικές πρωτοβουλίες, ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία της επιτροπής και να μην καθυστερήσει περαιτέρω η κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή, όπως τόνισε και στην προχθεσινή του συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην κυβέρνηση θεωρούν πως η εναντίωση των Πολάκη - Τζανακόπουλου στο αίτημα εξαίρεσής τους, που υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της επιτροπής, αποσκοπεί στην παρεμπόδιση του έργου της, ώστε να συσκοτισθεί ο υπό διερεύνηση ρόλος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Μπούγας αναφέρει όλο το ιστορικό της υπόθεσης σχετικά με την απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη μετέπειτα δράση των δύο, αρνούμενων να δεχτούν την απόφαση της πλειοψηφίας. Ο ίδιος αναφέρει ότι η παρελκυστική πολιτική των Τζανακόπουλου - Πολάκη έχει ήδη οδηγήσει σε τριπλή αναβολή της εξέτασης του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Πάντως, ο κ. Τασούλας σε πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι «αυτό που είδαμε να γίνεται (σ.σ. την περασμένη Πέμπτη) και να εμποδίζεται το έργο της επιτροπής δεν θα ξαναγίνει. Θα διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση και θα προστατευθεί η αποστολή της επιτροπής με τρόπο νόμιμο, θεσμικό και προβλεπόμενο».

Ο Παπαγγελόπουλος αντεπιτίθεται

Στο μεταξύ, κάλεσμα για προληπτική αυτόεξαίρεση απευθύνει στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Δ. Παπαγγελόπουλος, ζητώντας από όσους έχουν εμπλακεί με οποιοδήποτε τρόπο στην υπόθεση να αποχωρήσουν (Θανάσης Πλεύρης, Κώστας Κυρανάκης και Βασίλης Κεγκέρογλου). Σε διαφορετική περίπτωση, όπως λέει, θα έχουν διαπράξει αδίκημα και θα πλήξουν το κύρος της επιτροπής. Προτού, λοιπόν, αρχίσουν οι καταθέσεις, θα πρέπει τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν αν κάποιο μέλος της προσβάλλει τη νομιμότητά της.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έχει ως εξής:  

«Αν ισχύουν όσα  προσφάτως είδαν το φως της δημοσιότητας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή, που έχει συσταθεί για να διερευνήσει τη δήθεν τέλεση αξιόποινων πράξεων από εμένα, οφείλουν να δηλώσουν άμεσα εάν υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να δικαιολογήσουν εμφανή δυσπιστία για την αμεροληψία τους.                      

Η οποιαδήποτε εμπλοκή τους με το μέγα σκάνδαλο Novartis είτε τώρα, είτε στο παρελθόν, η οποία ενδεχομένως να συνδέεται ακόμη και με ποινικές ευθύνες τους, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή τους στην προκαταρκτική επιτροπή.                                                                                                         
Το ίδιο ισχύει και αν υπήρξαν συνήγοροι οποιουδήποτε εμπλεκομένου, κατηγορουμένου ή μηνυτή στην υπόθεση αυτή. Αν δεν το πράξουν άμεσα και δεν τους εξαιρέσει η προκαταρκτική επιτροπή, θα έχουν διαπράξει το ποινικό αδίκημα της αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης, θα πλήξουν το κύρος της επιτροπής, θα ακυρώσουν το έργο της και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μία φορά ότι είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για την εκδικητική πολιτική δίωξη που εξυφαίνεται σε βάρος μου».

Πηγή: ethnos.gr

Novartis: Mέτρα κατά Πολάκη-Τζανακόπουλου ζητεί ο πρόεδρος της προανακριτικής
EVENTS