MENU

Η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί άμεσα η Πυροσβεστική προκειμένου να την αντιμετωπίσει και να απομακρύνει από το κτίριο ενοίκους.

Ένοικοι της πολυκατοικίας ανέφεραν πως ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις από το ισόγειο και η πως η φωτιά έφτασε ταχύτατα στους υπόλοιπους ορόφους. Μάλιστα, μιλώντας σε ΜΜΕ, περιέγραψαν τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν κατά την εκκένωση και έκαναν λόγο για τρεις εκρήξεις που ακούστηκαν από το μαγαζί.

Σημειώνεται ότι στο ισόγειο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά βρίσκεται καφετέρια. Στον ίδιο χώρο ένας άνδρας είχε πέσει θύμα πυροβολισμών τα ξημερώματα της 22ας Φεβρουαρίου του 2023. 

Ο άνδρας βρισκόταν στην καφετέρια, που έχει ναργιλέδες, προκειμένου να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα Champions League, όταν ξαφνικά μια σφαίρα τον πέτυχε, με συνέπεια να αφήσει λίγο αργότερα την τελευταία του πνοή.

Το θύμα, ένας 39χρονος υδραυλικός από την Αλβανία, τραυματίστηκε στον ώμο και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου και εξέπνευσε, από ακατάσχετη αιμορραγία.

Η στιγμή των πυροβολισμών το 2023 στη Νέα Ιωνία

Βίντεο από το επεισόδιο είχε δει τότε το φως της δημοσιότητας. Όπως φαίνεται, μόλις άρχισαν να ακούγονται πυροβολισμοί μέσα στην καφετέρια, επικράτησε πανικός. Κάποιοι έτρεξαν για να σωθούν, άλλοι προσπαθούσαν να κρυφτούν και άλλοι να καλυφθούν, για να προστατευτούν.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν τότε ότι είδαν έναν από τους δράστες να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με το θύμα, τον 39χρονο υδραυλικό.

Ο άνδρας αυτός είχε πάνω του όπλο και μπήκε πρώτος στο μαγαζί.

Στη συνέχεια έφτασαν ακόμα έξι άτομα και ξέσπασε η συμπλοκή. Τα δύο άτομα που πυροβόλησαν ήταν ένας άνδρας (αλβανικής καταγωγής) που έφτασε πρώτος στο κατάστημα και κάθισε στο ίδιο τραπέζι με το θύμα, και ένας από τους έξι άνδρες που μπήκαν στο μαγαζί σε δεύτερο χρόνο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πριν από τους πυροβολισμούς υπήρξε ανταλλαγή χτυπημάτων με τα χέρια και με τη λαβή όπλου.

Σε έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ανακαλύφθηκαν στη συνέχεια έξι κάλυκες.

Μετά το περιστατικό στην καφετέρια στη Νέα Ιωνία οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε αργότερα.

Λίγο καιρό αργότερα, στις 20 Μαρτίου του 2023, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός 23χρονου Έλληνα αλβανικής καταγωγής, με ιδιαίτερα βαρύ ποινικό παρελθόν, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν στη σύλληψη και ενός 33χρονου. Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι στο επεισόδιο των πυροβολισμών ήταν μέλη συμμορίας και θεωρούνταν σκληροί κακοποιοί με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Πυροβολισμοί το 2023 με θύμα έναν υδραυλικό στην καφετέρια που κάηκε στη Νέα Ιωνία