MENU

Το μοιραίο βράδυ, αδίστακτοι δολοφόνοι μπούκαραν σε εστιατόριο της περιοχής και άρχισαν να γαζώνουν το τραπέζι του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο εκείνος, ο Λοχίας του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών της Αστυνομίας, Ηλίας Χατζηευθυμίου και η σύζυγος του Σκεύη.

Στην συνέχεια από τα πυρά της αστυνομίας έπεσε νεκρός και ένας εκ των δραστών ο Αλβανός Γιάνι Βόγλη.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει συλλάβει έξι πρόσωπα, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με το τετραπλό φονικό. Μάλιστα, ένα από τα πρόσωπα ανήκε και στην φρουρά του γνωστού επιχειρηματία.

Ας δούμε ποιοι συνελήφθησαν και αναμένεται να συμπληρώσουν με τις καταθέσεις τους το παζλ του ματωμένου τραπεζιού!

Αρχικά, η αστυνομία συνέλαβε ένα ζευγάρι από τη Λευκωσία. Πρόκειται για 32χρονο θηροφύλακα και την 30χρονη σύντροφο του.

Μάλιστα, ο 32χρονος Χ.Α φαίνεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση και να κατέθεσε ότι όχι μόνο μετέφερε τους εκτελεστές στο εστιατόριο αλλά τους φιλοξένησε κιόλας μαζί με την σύντροφο του.

Ο ίδιος φαίνεται πως «έδωσε» και άλλα τέσσερα πρόσωπα, τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση και συνελήφθησαν λίγες μέρες μετά.

Ο ένας από αυτούς είναι ένας 39χρονος από την Λευκωσία, γνωστός στις αρχές, με το ψευδώνυμο «Μπένης», ο οποίος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης στις φυλακές , για υποθέσεις εμπρησμών, ενώ πριν από περίπου ένα χρόνο είχε συλληφθεί από τις αρχές για την απόπειρα φόνου εναντίον του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Σύμφωνα με τον θηροφύλακα ο «Μπένης» ήταν ο "αρχηγός", καθώς έδινε εντολές στους υπόλοιπους. Ο ίδιος, μάλιστα, παρέλαβε τους Αλβανούς εκτελεστές από το αεροδρόμιο και τους έδωσε τα όπλα τα οποία χρησιμοποιήσαν στον φόνο.

Μαζί με τον Μπένη η αστυνομία συνέλαβε και την 28χρονη σύντροφο του, η οποία τον συνόδευε σε συναντήσεις που είχε με τους εκτελεστές και τον οδηγό τους.

Επιπλέον, οι Αρχές συνέλαβαν και έναν 38χρονο ιδιοκτήτη νυχτερινού μαγαζιού στην Αγία Νάπα, ο οποίος φέρεται να έδειξε στους δυο οδηγούς των εκτελεστών τη διαδρομή διαφυγής τους.

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη ήταν το έκτο πρόσωπο… καθώς πρόκειται για έναν από τους σωματοφύλακες του επιχειρηματία… Ο 42χρονος Σέρβος φρουρός του Καλοψιδιώτη, πούλησε τον εργοδότη του και ενημέρωνε τον Μπένη για τις κινήσεις του.

Μάλιστα, την ημέρα που έγινε το φονικό έτρωγε σε διπλανό τραπέζι από τον άτυχο επιχειρηματία. Λίγα λεπτά πριν γεμίσει το εστιατόριο αίματα… πήγε στην τουαλέτα μετά από τηλεφώνημα που έλαβε.

Εμπλέκει και 8ο άτομο στην κατάθεση του ο 32χρονος

Στην αναζήτηση και 8ου προσώπου που εμπλέκεται στο φονικό βρίσκεται η αστυνομία, μετά από ισχυρισμό του 32χρονο Χ.Α ότι αυτός τον βοήθησε να μεταφέρουν από τη Λευκωσία στον Πρωταρά το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στο φονικό.

Ο σκληρός Μπένης που κρατάει το στόμα του κλειστό

Ο Μπένης φαίνεται να είναι το πρόσωπο που λάμβανε οδηγίες από τον ηθικό αυτουργό και ακολούθως κατεύθυνε τους υπόλοιπους. Ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ο Μπένης είναι σκληρός και κρατάει σιγή ιχθύος.

Πηγή: star.gr

Υπόθεση Καλοψιδιώτη: Τον «Πούλησε» ο φρουρός του;