MENU

Δεν είναι μικρό πράγμα να βρίσκεσαι στις ακαδημίες της Πόρτο. Είναι τίτλος τιμής, στολίδι στο βιογραφικό κάθε ποδοσφαιριστή. Ειδικά, όταν μιλάμε για την ομάδα U19 των δράκων που πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία και ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, κατακτώντας και το UEFA Youth League.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή ο τεχνικός του συλλόγου Μάριο Σίλβα χρησιμοποίησε 36 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, εξάλλου ο στόχος είναι η εξέλιξη, ο καταμερισμός του χρόνου και όχι τόσο οι τίτλοι.

Ο Χουάν Περέα είχε την… ατυχία να πέσει πάνω στο wonderkid των ακαδημιών τον φοβερό και τρομερό 17χρονο Φάμπιο Σίλβα, ο οποίος τελείωσε την σεζόν με 33 γκολ και πλέον βρίσκεται ήδη στην πρώτη ομάδα υπό τις οδηγίες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Ακόμα κι έτσι όμως ο Κολομβιανός επιθετικός, ο οποίος είναι το νέο απόκτημα του Παναθηναϊκού βρήκε τον τρόπο να ξεχωρίσει.

Ήταν 11ος σε παιχνίδια (29) και 13ος σε λεπτά συμμετοχής με 1641. Ήταν 5ος σκόρερ με 8 γκολ, ερχόμενος πολύ συχνά από τον πάγκο ως τζόκερ για να δώσει επιπλέον επιθετική ώθηση, όταν οι νεαροί δράκοι το χρειάζονταν.

Έπαιξε πολύ περισσότερο στις εγχώριες διοργανώσεις και αγωνίστηκε μόνο ως αλλαγή σε τρία παιχνίδια του Uefa Youth League, ανάμεσα στα οποία και στον τελικό με την Σάλκε, όπου μπήκε στο 79ο λεπτό.

Ένας ταχύς και αρκετά δυνατός (πολύ γυμνασμένος στο πάνω μέρος του σώματος του) επιθετικός, με όμορφα τελειώματα και με τα δύο πόδια, όπως μαρτυρούν τα βίντεο των γκολ που πέτυχε, ο οποίος όμως δεν κρίθηκε ότι μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω για την πρώτη ομάδα.

Ήταν ήδη ο μεγαλύτερος ηλικιακά στην ομάδα U19 (γεννηθείς στις 23 Φεβρουαρίου του 2000), ωστόσο η έλλειψη εμπιστοσύνης από την πλευρά της Πόρτο έκανε τις δύο πλευρές να λύσουν την συνεργασία τους.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Περέα αφού πρώτα βρέθηκε κοντά στην υπογραφή με την Μιγιονάριος της Μπόγκοτά, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρωσία και την Κρίλια Σοβέτοφ, μάλιστα έκανε δηλώσεις ως παίκτης της ομάδας από την Σαμάρα, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι του αρέσει το δυναμικό ποδόσφαιρο και έχει ως πρότυπα τους Λουίς Σουάρες και Έντινσον Καβάνι, όμως για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν μακροημέρευσε, με αποτέλεσμα να επέλθει η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, που θα είναι ο τρίτος του ευρωπαϊκός σταθμός μετά την Σάλτσμπουργκ και την Πόρτο.

Όπως ο ίδιος περιγράφει την σταδιοδρομία του μερικές εμφανίσεις στην μεικτή Μπογκοτά έφεραν την κλήση στην Εθνική U-15 της Κολομβίας, όπου τον είδε η Σάλτσμπουργκ και τον πήρε στην Αυστρία μόλις σε ηλικία 15 ετών. Όπως δηλώνει ο ίδιος έμεινε δύο χρόνια στην Σάλτσμπουργκ, όπου ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της, όμως η Πόρτο τον έπεισε να συνεχίσει την καριέρα του στους «δράκους» (μάλιστα τον είχε στο Πόρτο για 8 μήνες δίχως να αγωνίζεται, μέχρι να γίνει 18 ετών και η μεταγραφή του να καταστεί νόμιμη από την ΦΙΦΑ), ψάχνοντας συνέχεια στην παράδοση των μεγάλων Κολομβιανών φορ, όπως ο Τζάκσον Μαρτίνες και ο Ραδαμέλ Φαλκάο.

Ωστόσο, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως

Μία επένδυση χαμηλού ρίσκου για το τριφύλλι με έναν παίκτη με μηδενική επαγγελματική εμπειρία, ο οποίος όμως έχει περάσει από δύο κορυφαίος ποδοσφαιρικές ευρωπαϊκές ακαδημίες και είναι ακόμα μόλις 19 ετών.

Το SDNA συγκέντρωσε σχεδόν όλα τα περσινά γκολ του Περέα με την φανέλα της Πόρτο και σας τα παρουσιάζει για να πάρετε μία πρώτη γεύση από το νέο απόκτημα του τριφυλλιου.

Περέα: Έτσι τα… καρφώνει ο νέος στράικερ του Παναθηναϊκού (vid)