MENU

Προσέφυγε στον Άρειο Πάγο λέει ο Ολυμπιακός. Τα έχουν μπλοκάρει τα δικαστήρια. Διαζύγιο θα θέλεις να πάρεις και δεν θα μπορείς.

Έβγαλαν ανακοίνωση λέει κάποιοι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Ο ένας που υπογράφει έχει σελίδες του Ολυμπιακού στη σελίδα του, ο άλλος από το απρόμαυρο Κερατσίνι με βιντεάκια του Ολυμπιακού. Έκαναν την επανάστασή τους οι άνθρωποι.

Της εκδιδομένης γίνεται στην ΕΡΤ δεκαετίες τώρα, τους έκλεισαν, τους άνοιξαν εκ νέου, αλλά η επανάσταση γίνεται για το αν ο ΠΑΟΚ θα κλείσει τηλεοπτικά εκεί.

Υπάρχει λένε σκάνδαλο που γίνονται παραμονές εκλογών τα ντίλια. Αλήθεια, πότε ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις; Γνώριζε κανένας τότε πως θα γίνουν εκλογές 7 Ιουλίου; Ας το αντιστρέψω εγώ λοιπόν.

Ο Ολυμπιακός φορτσάρει γιατί πιστεύει πως το ντιλ θα χαλάσει με ΝΔ. Έχει περάσει ήδη καμιά εικοσαριά υπολογίζω υποψηφίους στα ψηφοδέλτιά της, έχει κόψει εδώ στη βόρεια Ελλάδα όποιον λέει καλημέρα στον Ιβάν και εκτιμά πως όταν βγει ο Κυριάκος θα χαλάσει και το ντιλ.

Άρα για αυτό πιέζει να μην υπογραφεί τίποτα τώρα. Και από τη μία με διεγείρει το γεγονός πως θα ξεγυμνωθούν μία εβδομάδα – άντε δύο – αφού γίνουν κυβέρνηση.

Μετά ίσως και να προσπαθήσουν να σταματήσουν το θέμα του γηπέδου. Έχουν οι άνθρωποι τρόπους. Απλά πρέπει πάντα να θυμόμαστε, πως την ρουφιανιά την αγάπησαν πολλοί, τον ρουφιάνο ουδείς.

Και ο Αλαφούζος έχει το ενδιαφέρον του. Ενώ ο Παναθηναϊκός είναι πιεσμένος οικονομικά, η ΕΡΤ του κρατάει το μεγαλύτερο ποσό τηλεοπτικών για τις οφειλές που έχει στο δημόσιο. Αντί να πάει στη Νόβα να το πάρει λίγο διαφορετικά, μένει στην ΕΡΤ για να μην υπάρξει μπάτζετ για τους υπόλοιπους. Σαν να μην αποφάσισε ο Παναθηναϊκός ένα πράγμα.

Για να επαναλάβουμε λοιπόν την ιστορία, ο ΠΑΟΚ δεν είναι η ομάδα που άνοιξε το παιχνίδι με τη κρατική τηλεόραση και είναι το κλαμπ που ουδέποτε ήταν σε αυτή. Ο ΠΑΟΚ όταν είδε να ανοίγει το παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως το συμβόλαιό του τελείωνε αυτό το καλοκαίρι. Και όπως κάνει κάθε σοβαρή εταιρία, έψαξε τα περισσότερα.

Αυτό που δεν θέλουν σίγουρα στον Ολυμπιακό, είναι να μπει ο ΠΑΟΚ στα σπίτια όλων. Έχουν μάθει δεκαετίες τώρα τα κρατικά ΜΜΕ να αβαντάρουν αποκλειστικά αυτόν, να κλείνουν τα μάτια όταν δεν συμφέρει να είναι ανοιχτά, να κάνουν όμορφα τις δουλίτσες τους.

Μία κοινωνία δομημένη για να έχει αβάντες το Λεκανοπέδιο και οι άλλοι να κάνουν τους υποτακτικούς και τους παρακατιανούς.

Ο ΠΑΟΚ έχει τη μεγαλύτερη επένδυση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι νταμπλούχος και δικαιούται μία μεγάλη συμφωνία στο τηλεοπτικό τοπίο. Μακάρι να εκμεταλλευτούν και άλλες ομάδες την ευκαιρία και να πάρουν και αυτές κάτι αντίστοιχο όπως διαβάζω για την ΑΕΚ. Μακάρι και ο Άρης που έβγαλε άλλη μία κωμική διαρροή κάνοντας έξοχα και πάλι την ουρά, όταν θα τελειώσει το συμβόλαιό του να πάρει κάτι παραπάνω γιατί δεν είναι πλέον αυτός της Φούτμπολ Λιγκ που υπέγραψε πέρυσι. Μακάρι να πάρει όλο το πρωτάθλημα η ΕΡΤ για να μπορέσει να μοιράσει δωρεάν ένα δημόσιο αγαθό.

Και μακάρι ο συνεταιρισμός να ασχοληθεί με αυτή την αηδία του Πειραιά, που το μόνο που κάνει είναι να βάζει τρικλοποδιές και να μειώνει τη δυναμική όχι των ομάδων ξεχωριστά, αλλά του συνολικού προϊόντος. Λες και αν ο ΠΑΟΚ ντιλάρει καλά, δεν θα υπάρχουν κάποιοι που θα ευνοηθούν.

Όσο για το καημένο το ελληνικό δημόσιο που θα χρεωθεί από το ντιλ, εδώ γελάμε. Πρώτον στο χέρι του είναι να πάρει τα χρήματα πίσω και δεύτερον, αυτή η επιλεκτική έγνοια για το δημόσιο καταντά γραφική.

Το πρόβλημα λοιπόν για τον Ολυμπιακό δεν είναι η ΕΡΤ. Είναι ο ΠΑΟΚ και ο Ιβάν. Είναι φανερό πλέον πως τους χαλάει την πιάτσα, είναι φανερό πλέον πως περιμένουν να βγούνε τα κολλητάρια τους για να τον χτυπήσουν κάτω από τη μέση.

Η εποχή που έρχεται, έχει το ενδιαφέρον της. Απλά λυπάμαι τα στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Κοίτα ποιος φωνάζει