MENU

Ρανταμέλ Φαλκάο. Ένα όνομα, μια ιστορία. Αλλά στην Ελλάδα είμαι, μεταγραφική περίοδο έχουμε και η ιστορία αν όχι πάντα, συχνότατα παραχαράσσεται. Τι έχουμε να πούμε για τον Κολομβιανό, ο οποίος αυτή τη στιγμή αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Κόπα Αμέρικα; Ε, κάτι ψιλά μωρέ… Έχει πετύχει περίπου 300 γκολ στην καριέρα του σε περίπου 500 συμμετοχές, έχει παίξει σε Αργεντινή, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία, Πορτογαλία, έχει κατακτήσει (σ.σ. μισό λεπτό να μετρήσουμε) τρία πρωταθλήματα, δύο Europa League, έχει αναδειχθεί MVP και των δύο τελικών που κατέκτησε, πρώτος σκόρερ στη διοργάνωση και τις δύο φορές που την κατέκτησε και σε περίπτωση που δεν ενημερωθήκατε εσχάτως για την αθλητική επικαιρότητα, είναι μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού!

Ω, ναι! Έτσι ακριβώς και με αυτά τα λόγια. Το κύμα καύσωνα που έχει πλήξει την Ευρώπη είναι λογικό να έχει επιφέρει αναστάτωση, αλλά εμείς θα έπρεπε να είμαστε πιο συνηθισμένοι σε τέτοιες θερμοκρασίες. Ας το γράψουμε ξανά: Ο Ρανταμέλ Φαλκάο είναι μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού! Ο ποδοσφαιριστής που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τη Μονακό, ο ποδοσφαιριστής που αμείβεται με 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ο ποδοσφαιριστής που είναι μεν στα 33 του χρόνια, αλλά είναι και εν ενεργεία διεθνής, ο ποδοσφαιριστής που οι φήμες τον θέλουν να έχει προτάσεις από Σεβίλλη και Βαλένθια, ο ποδοσφαιριστής που πρόσφατα απέρριψε τα 9 εκατομμύρια ευρώ ετησίως της Μίλαν επειδή δεν παίζει στο Champions League ̇αυτός ο ποδοσφαιριστής ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό.

Χλιαρή υποδοχή!

Θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Το όνομα του Ρανταμέλ Φαλκάο διέρρευσε χθες, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το υποδέχτηκαν οι εφημερίδες μοιάζει περισσότερο στο στυλ «ας το γράψουμε, μη τυχόν και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του». Δεν είναι παράλογη προσέγγιση. Ο Ολυμπιακός, εξάλλου, δεν κατάφερε να πείσει τον Μάρκους Μπεργκ να έρθει στην Ελλάδα και έχει φέρει για πρώτο κανόνι ως τώρα τον Χιλάλ Σουντανί, οπότε πώς να έρθει ο Κολομβιανός; Και δεν έχει κάνει και μια… φυλακή για να διευκολύνει λίγο την περίπτωσή του. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Το «ΦΩΣ» κρατάει αποστάσεις από τη διαδικτυακή τρέλα που προέκυψε χθες και που ήθελε τον Φαλκάο να αποτελεί τη «βόμβα» του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η «Livesport» κάνει μια απλή αναφορά και ο «Πρωταθλητής» γράφει το όνομα, απλώς για να το γράψει, ενώ το ρεπορτάζ που ξεχωρίζει είναι στη «Sportday». Εκεί διαβάζουμε πως «Ο Ολυμπιακός ασχολείται με παίκτη από τη Γαλλία και φημολογείται ότι είναι ο Φαλκάο», για να διαβάσουμε λίγο πιο κάτω στο ίδιο ρεπορτάζ ότι «είναι δύσκολο του Μήτρογλου λόγω του μεγάλου συμβολαίου που έχει».

Ο Έλληνας επιθετικός, ο οποίος ανήκει στη Γαλατασαράι αμείβεται περίπου με 3,5 εκ. ευρώ ετησίως στην τουρκική ομάδα, οπότε το μόνο που μπορούμε να υποθέσουμε είναι ότι ο Φαλκάο των 10 εκατομμυρίων ευρώ θα παίξει για τη φανέλα, σαν τον Κώστα Φορτούνη. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ψάχνει στην αγορά για επιθετικό, συνεχίζει να ψάχνει τρόπους να εντυπωσιάσει στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά ας κρατήσουμε και ένα επίπεδο.

Η φήμη έγινε τόσο γρήγορα viral και οι αναζητήσεις τόσες πολλές, που το google αναγνωρίζοντας την τοποθεσία του υπολογιστή συμπληρώνει μόνο του δίπλα στο Radamel Falcao το «olympiakos». Εμείς, ολοκληρώνοντας, να συμπληρώσουμε ότι η πρόταση της Μίλαν προς τη Μονακό ήταν 20 εκατομμύρια ευρώ! Το google έχει κάτι να πει έπ’ αυτού;

Φαλκάο σου λέω και κλαίω (απ' τα γέλια)...