MENU

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι φίλοι μου. Μετά το ανελέητο κυνηγητό του Ολυμπιακού από τη διαιτησία, την κυβέρνηση, τον Θωμά, τον Σωκράτη, τον Πέτρο, τον Γιόχαν, τον Φραντς, για να μην κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Tehkan World Cup, ήρθε και ένα δεύτερο ακόμα πιο ισχυρό χτύπημα για να αποδείξει ότι επί εξυγίανσης το ποδόσφαιρο μας έχει κυλιστεί στο βούρκο. Η προκλητική φιέστα του ΠΑΟΚ την Κυριακή έκανε ακόμα και τους μειλίχιους ανθρώπους του Ολυμπιακού που αγαπούν το άθλημα πιο πολύ απ’ ό,τι ο Μαντούβαλος την νομιμότητα, να βγουν από τα ρούχα τους. Πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια καταπατήθηκε τόσο απροκάλυπτα το πρωτόκολλο απονομής του πρωταθλήματος, χωρίς να τιμωρηθεί κανείς. Κόντεψαν να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν οι τηλεθεατές, παρακολουθώντας τη γιορτή που οργάνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία ήταν κόντρα στις παραδόσεις και τα ήθη του Χάρβαρντ. Όλοι ξέρουν άλλωστε ότι σύμφωνα με το άρθρο 1, παράγραφος 7 του Ευαγγελίου της γκρανκάσας το τελετουργικό περιλαμβάνει τα εξής:

1) 15λεπτο βίντεο με τις επενδύσεις και τις φιλανθρωπίες του προέδρου την τελευταία εβδομάδα

2) 10λεπτες αυθόρμητες συνεντεύξεις παλαιμάχων για το μεγαλείο του προέδρου-επενδυτή και αποκλειστική δήλωση του Υψηλάντη για τον συγγενή του (στον συμμαθητή του, Μανώλη Γαβαθιώτη)

3) Περιφορά του ιερού κουμπιού του προέδρου και λαϊκό προσκύνημα του θαυματουργού σημειωματάριου του που ξέρει τις απαντήσεις, 2 ώρες πριν τις ερωτήσεις

4) Οι παίκτες παίρνουν θέση για το Pasillo στον πρόεδρο (με τη συνδρομή και των 3.456 δανεικών για να κάνουν μπούγιο)

5) Ο πρόεδρος βάζει ταλκ στα χέρια και ετοιμάζεται με την τεχνική του επολέ ζετέ για την άρση κουπών

6) Ρούφηγμα κοιλιάς για να βγουν καλές οι πρώτες 17.000 φωτογραφίες που θα μοιραστούν στα Μέσα του

7) Αυτόματη ενεργοποίηση σε όλα τα πακιστανικά τηλέφωνα του ringtone «Είμαστε πια επενδυτές, έρχονται νέες Κυριακές»

8) Οι παίκτες παίρνουν με κούριερ τα μετάλλιά τους για να μη χαλάσουν το ντεκόρ του προέδρου

9) Κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλ.. Κόκκαλη

10) Πριμ 100.000 ευρώ (2000 air condition και 3000 υπολογιστές) στους κομπάρσους-ποδοσφαιριστές για τη φιλική συμμετοχή στη φιέστα του προέδρου.

11) Μοιράζονται 20.000 μπλουζάκια Fuma και Abibas στους οπαδούς προσφορά του Χρήστου Πατσατζόγλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του blog φίλοι μου μετά τα παοκτσήδικα όργια στην απονομή και την καταπάτηση όλων των αρχών του πρωτοκόλλου, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού σκέφτονται να κάνουν ένσταση και να ζητήσουν την αφαίρεση τριών χιλιάδων ψήφων απ’ τον Πέτρο Κόκκαλη και να πάρουν τη φιέστα στα χαρτιά. Κάπως πρέπει να τιμωρηθεί ο δικέφαλος γιατί σύμφωνα και με την εμπεριστατωμένη και άκρως τεκμηριωμένη ανάλυση του Κώστα Νικολακόπουλου τα φετινά δεν έχουν προηγούμενο:

«Γενικά δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ με αυτό που συνέβη φέτος. Εδώ τελειώνει το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση, έχει διαφορά +51 κι ο ΠΑΟΚ +50 κι όμως ο ΠΑΟΚ είναι ουσιαστικά εφτά βαθμούς (πέντε και οι δύο μείον) μπροστά!!! Μόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα μπορείς να δεις τέτοιο πράγμα». Μεγάλες αλήθειες.

Σε όλα τα άλλα προηγμένα πρωταθλήματα η ομάδα που παίρνει όλα τα ντέρμπι και είναι η μοναδική αήττητη συνήθως τερματίζει 18η γιατί η πρώτη θέση είναι καπαρωμένη από την αρμάδα του Χασάν και του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Σε ένα πιο δίκαιο πρωτάθλημα, σαν το γκρανκασικό, τέτοιες αδικίες δεν θα συνέβαιναν ποτέ: «Αντί αυτή τη στιγμή να είναι ισόβαθμές οι δύο ομάδες και να διεκδικούν στα ίσα τον τίτλο μέχρι τελευταία αγωνιστική, κάνει φιέστα ο ΠΑΟΚ. Αλλά όταν ξέρεις ότι θα έχεις εσύ κόντρα τη διαιτησία κι ο βασικός σου αντίπαλος θα ευνοηθεί, και βάζεις και τρία αυτογκόλ σε τρία από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια σου, δεν γίνεται να μην τιμωρηθείς...». Και τα αυτογκόλ τυχαία νομίζετε ότι τα έβαλαν οι παίκτες του Ολυμπιακού;

Επειδή έβλεπαν ότι η διαιτησία τους παίζει σαν το στραγγιστό γιαούρτι Total 2% (και 98% τους αντιπάλους) κατάλαβαν τι έρχεται και αποφάσισαν να δράσουν. Για να μη δώσουν στο διαιτητή την ηθική ικανοποίηση να το βάλει μόνος του, το κάρφωσαν οι ίδιοι για να τον δικάσουν. Γι’ αυτό ο Βούκοβιτς παίρνει πλέον σύνταξη αντιστασιακού. Γιατί τα 3 αυτογκόλ του δεν ήταν τσαρουχιές, δείγμα του ταλέντου του. Ήταν πράξη αντίστασης στη λαίλαπα της εξυγίανσης.

Και αν νομίζετε φίλοι μου ότι το φετινό επίτευγμα του Ολυμπιακού δεν έχει προηγούμενο, τότε μάλλον δεν έχετε τη φαντασία του Κώστα Νικολακόπουλου:

«Να θυμίσω ότι και το 2004, τότε που ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό, το είχε χάσει όρθιος ο Ολυμπιακός. Και τότε είχε συγκεντρώσει 75 βαθμούς σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών, και τότε είχε καλύτερη επίθεση (70 γκολ έναντι 62) και τότε είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων (+51, έναντι +44)». Πόσο μπροστά είναι ο μπαγάσας ο Νικολακό.

Επειδή έχει καταλάβει ότι χωρίς γκρανκάσα ο Ολυμπιακός θα ξαναδεί πρώτη θέση τη μέρα που θα χάσει σε μονό ο Αλεξανδρής από το γιο του, οριοθετεί τον νέο μεγάλο στόχο του θρύλου: κάθε χρόνο να σπάει το ρεκόρ καλύτερου δεύτερου που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, μέχρι να έρθει η δικαίωση. Η μέρα που θα αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στην Αδριατική Λίγκα των κορυφαίων.

Ένσταση για τη φιέστα του ΠΑΟΚ καταθέτει ο Ολυμπιακός