MENU

Η θέση του δεξιού μπακ (και των μπακ εν γένει) δεν είναι η πιο εμπορική μέσα σε μια ομάδα. Σπανίως θα γίνει μεγάλο σίριαλ το ζήτημα της μεταγραφής ή της παραμονής σε μια ομάδα ενός παίκτη σε αυτή τη θέση, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δεν θα απασχοληθούν πολύ, ο κόσμος δεν θα αγωνιά για το ζήτημα. Όποιος δεν το πιστεύει ας ρίξει απλά μια ματιά στην χαλαρότητα μέσω της οποίας προσεγγίζεται στην ΑΕΚ το ζήτημα του Ροντρίγκο Γκάλο.

Οι εκτιμήσεις πως το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με την ΑΕΚ, το οποίο λήγει το προσεχές καλοκαίρι, δεν θα ανανεωθεί, έρχονται μόλις λίγες μέρες μετά από μια εμφάνιση που θα έπρεπε να αποτελεί από μόνη της επιχείρημα περί παραμονής του: αν αντί να κοιτούσαμε μόνο το εξαιρετικό στοπάρισμα και την τέλεια εκτέλεση του Πόνσε στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ στην Ξάνθη, δίναμε ταυτόχρονα και την ίδια βάση στη σέντρα που έχει βγάλει ο Γκάλο για να μπει αυτό το γκολ, τότε θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε πιο εύκολα την αναντιστοιχία ανάμεσα στην αξία του ποδοσφαιριστή και του γεγονότος ότι διαφαινόμενη φυγή του περνάει στα ψιλά.

Ο Ροντρίγκο Γκάλο αγωνίζεται στην ΑΕΚ εδώ και τέσσερα χρόνια. Όλα αυτό το διάστημα, είναι μετρημένες οι φορές που βρέθηκε στη διάθεση του (εκάστοτε) προπονητή του και δεν αγωνίστηκε. Πολλές φορές μάλιστα, ακόμα και αν ήταν ο Μπακάκης που επιλεγόταν για το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Γκάλο έπαιρνε θέση μέσα στο γήπεδο ως δεξί χαφ. Πρόκειται άλλωστε για ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο που δύσκολα δεν θα χρησιμοποιηθεί αν είναι διαθέσιμο.

Ο Γκάλο έχει το καλύτερο πόδι στην ΑΕΚ καθώς οι σέντρες του μπορούν να συγκριθούν μόνο με αυτές του Λιβάγια ενώ τα στημένα του είναι με διαφορά τα καλύτερα σε όλο το ρόστερ της Ένωσης. Είναι ένας άψογος παίκτης για το 3-5-2, σύστημα που έχει σε μεγάλη υπόληψη ο Χιμένεθ και φαίνεται πως θα χρησιμοποιείται συχνά με αυτόν στον πάγκο. Επίσης, είναι πολύ φτηνός: με τα περίπου 200.000 ευρώ, που κοστίζει στην ΑΕΚ ανά χρόνο, παίκτης με τα δικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά πολύ δύσκολα θα βρεθεί.

Έχει φυσικά και ένα μειονέκτημα: τον Σεπτέμβρη γίνεται 33 χρονών. Τα ποιοτικά χρόνια μπάλας που έχει μπροστά του είναι το πολύ δυο. Αν δεν υπήρχε αυτός ο παράγοντας, ο Γκάλο θα είχε υπογράψει ήδη το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Όμως, η ψυχρή ορθολογιστική προσέγγιση που διακατέχει την Ένωση σε κάθε διαπραγμάτευση για ανανέωση συμβολαίου δεν θα μπορούσε να αποβληθεί σε μια περίπτωση που το ηλικιακό είναι βασικός παράγοντας: αυτή η αντίληψη συνόδεψε την ΑΕΚ σε διαπραγματεύσεις με πολύ πιο «εμπορικά» ονόματα όπως ο Σιμόες και ο Μπακασέτας, προφανώς θα πήγαινε σετ και στις συζητήσεις με τον Γκάλο.

Ο Χιμένεθ εκτιμά τον ποδοσφαιριστή και ο ποδοσφαιριστής θέλει να μείνει στην ΑΕΚ αλλά το γεγονός ότι δύσκολα θα βρει τα ίδια λεφτά για διετές συμβόλαιο σε άλλη ομάδα (αντί της μονοετούς ανανέωσης που του προτείνει η ΑΕΚ) δεν απλοποιεί τα πράγματα. Η πίεση για το ζήτημα της παραμονής του είναι μηδαμινή από τον κόσμο και αυτό δίνει την δυνατότητα στην ΑΕΚ να μην κάνει εύκολα το χατήρι στον παίκτη. Είπαμε: από τις σκληρές διαπραγματεύσεις δεν εξαιρείται κανείς στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ.

Κατά τα άλλα, υπάρχει και η πιο απλοϊκή λογική που σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ θα έπρεπε να επικρατεί: το να χαθεί άδοξα ένας παίκτης όπως ο Γκάλο για 200 χιλιάρικα θα είναι έγκλημα. Και όσο λίγο φωτισμό και αν συγκεντρώνει το σίριάλ του, αυτό δεν αλλάζει...

Η (διαφαινόμενη) φυγή Γκάλο από την ΑΕΚ είναι το τέλειο ποδοσφαιρικό έγκλημα
EVENTS