MENU

Όταν κάποτε γραφτούν τα μεγάλα βιβλία των κακών διαιτησιών του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα υπάρξει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο που θα είναι ολόκληρο αφιερωμένο στις αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης. Η παράδοση στις... σφαγιαστικές διαιτησίες των συγκεκριμένων αγώνων κατά της ομάδας της Τρίπολης και υπέρ του Ολυμπιακολυ είναι τόσο πλούσια που το φαινόμενο φλερτάρει με τα όρια του μεταφυσικού.

Με το παιχνίδι ανάμεσα στις δυο ομάδες να απέχει πλέον μερικές ώρες, το SDNA κάνει μια αναδρομή στις σκανδαλώδεις διαιτησίες που έχουν καθορίσει για τα καλά το συγκεκριμένο ζευγάρι.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1, σεζόν: 2008-2009

Σε ένα γήπεδο που είναι αληθινός βούρκος, ο Ολυμπιακός μοιάζει να ανύμπορος να βρει τον δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Ωστόσο, στο 27΄ ο Ντιόγκο ξεκινάει να πέφτει πολύ πριν την επαφή με το απλωμένο πόδι του Λαζαρίδη, ο Παμπορίδης δείχνει το πέναλτι και ο Γκαλέτι πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 3-1, σεζόν: 2012-2013 (τελικός κυπέλλου)

Μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές διαιτησίες όλων των εποχών, πρόκειται για τον περίφημο τελικό κυπέλλου που καθορίζεται από το χέρι του Μανιάτη πάνω στην γραμμή του τέρματος, τον τελικό όπου ο Ολυμπιακός κατακτά τελικά το κυπέλλο αλλά οι φίλαθλοι του φεύγουν μαζικά από το γήπεδο χωρίς να δουν την αποβολή. Η επίμαχη φάση γίνεται στο 67' με το σκορ στο 1-1 όταν ο Μανιάτης αποκρούει με το χέρι την μπάλα στην γραμμή σε κεφαλιά του Σανκαρέ, όμως ο Γιάχος δεν βλέπει το πέναλτι και την αποβολή, αφήνοντας την φάση να συνεχιστεί!

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 2-0, σεζόν: 2013-2014

Το ημερολόγιο δείχνει 7 Δεκεμβρίου του 2013, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης έχοντας στο μυαλό του το επερχόμενο ματς με την Άντερλεχτ για το Champions League και το παιχνίδι κυλάει στο 0-0. Το ματς είναι στο 73΄ όταν ο Βλάντιμιρ Βάις βουτάει στην μεγάλη περιοχή και Καλογερόπουλος δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ντομίνγκες ευστοχεί και τα προβλήματα του Ολυμπιακού φτάνουν στο τέλος τους.

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0, σεζόν: 2014-2015

Πρόκειται για ιστορικό παιχνίδι όσον αφορά τις διαιτητικές σφαγές στην Ελλάδα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην καταφέρνει να κεφαλαιοποιήσει την ασύλληπτα ευνοϊκή διαιτησία υπέρ και το παιχνίδι να μένει στο 0-0 μέχρι το τέλος αλλά μιλάμε για ένα ματς όπου ο Σπάθας και οι επόπτες του δίνουν ένα πραγματικό ρεσιτάλ σπρωξίματος: κόβουν τον Αστέρα 5 φορές (!) λανθασμένα με οφσάιντ πριν οι παίκτες του βγουν τετ-α-τετ, αποβάλεται από το 42' με δεύτερη κίτρινη ο Μάσα που απλώς σκόνταψε, τα φάουλ στο τέλος είναι 2-27 (!!!) και ο Σπάθας δεν βλέπει στο τέλος την γονατιά του Μιλιβόγεβιτς στον Μπαράλες!

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1, σεζόν: 2015-2016

Το παιχνίδι βρίσκεται στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης και στο άδειο «Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σκούρα απέναντι στον Αστέρα με το σκορ να είναι στο 0-0. Εκείνη τη στιγμή, ο Μιλιβόγεβιτς κάνει μια βουτιά που αποτελεί τον ορισμό της κίτρινης κάρτας για θέατρο αλλά ο Κύζας δείχνει την λευκή βούλα. Ο Φορτούνης κάνει το 1-0 με πέναλτι και όλα απλοποιούνται. Το ματς τελικά τελειώνει με 3-1.

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης, σεζόν 2017-2018

Τέταρτη αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος και διαιτητής Κουτσιαύτης και επόπτης Μπαλτάς στερούν από τον Αστέρα Τρίπολης τη νίκη επί του Ολυμπιακού «κόβοντας» με οφσάιντ μια επίθεση - μισό γκολ και καταλογίζοντας ανύπαρκτο πέναλτι. Στο 80ο λεπτό του αγώνα, ο Τάσος Δουβίκας φεύγει μόνος του με τον Στέφανο Καπίνο, «φάτσα» με το 0-2, ωστόσο υποδεικνύεται λανθασμένα σε θέση οφσάιντ. Στο 93΄, το σουτ του Θανάση Ανδρούτσου μέσα στην περιοχή του Αστέρα Τρίπολης σταματάει στη μασχάλη του Ματίας Ιγκλέσιας, ωστόσο ο διαιτητής Κουτσιαύτης επιλέγει να καταλογίσει πέναλτι.

Aστέρας - Ολυμπιακός: Μια ιστορία σφαγών και αλλοιώσεων (vids)