MENU

Ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πάλι από την αρχή του παιχνιδιού για τη νίκη. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός και αυτό δυσκόλεψε το passing game και συνολικά την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ωστόσο, το πρώτο γκολ ήρθε γρήγορα από μία πολύ όμορφη ατομική ενέργεια του Φορτούνη, που έδειξε για ακόμη μία φορά πως είναι ο παίκτης, που μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του.

Ο ΠΑΣ από την πλευρά του ήταν μαχητικός και αντέδρασε. Με κορυφαίο τον Νικολιά, που μάρκαρε και πάσαρε εξαιρετικά, κατάφερε να σκοράρει, αφού το αυτογκόλ του Βούκοβιτς προέρχεται από δική του προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν προβλήματα στον Ολυμπιακό. Είχαν και μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ, την οποία έχασε ο Παμλίδης. Ωστόσο, οι παίκτες του Μαρτίνς παρέμειναν πιστοί στο πλάνο.

Ο ΠΑΣ με την τακτική του άφηνε την μπάλα στον Ολυμπιακό για να επιτεθεί και αυτό οι «ερυθρόλευκοι» το εκμεταλλεύτηκαν και έφτασαν στο 2-1 με μία πολύ καλή κεφαλιά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια και σέντρα του Ποντένσε. Ο Πορτογάλος ήταν ξανά απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα, φροντίζοντας να δημιουργεί ρήγματα.

Σε γενικές γραμμές ήταν μία δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού, μολονότι εάν έβαζε το γκολ ο Παμλίδης μπορεί να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

Η επιστροφή του Χριστοδουλόπουλου στα γκολ είναι σημαντική. Ο Λάζαρος μπορεί να είναι ένας πολύ ουσιαστικός παίκτης για τον Ολυμπιακό. Το έδειξε με τις κινήσεις του στο γήπεδο. Προκαλούσε ρήγματα και ήταν αποτελεσματικός. Πρέπει να βάλει διάρκεια στο παιχνίδι του και να φροντίσει τη σωματική του κατάσταση. Ο προπονητής είναι εκείνος που θα κρίνει πόσο πρέπει να τον χρησιμοποιεί και αν απαιτεί κάποια ειδική διαχείριση η χρησιμοποίησή του. Ο Λάζαρος είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής και αν χρειαστεί μπορεί να μιλήσει απευθείας με τον προπονητή. Πρέπει να βρει διάρκεια στην απόδοσή του, για να βοηθήσει την ομάδα.

Ενώ οι Φορτούνης, Ποντένσε και Λάζαρος είχαν καλή απόδοση, ο Γκερέρο κινήθηκε για ένα ακόμη ματς στη μετριότητα. Πρέπει να δείξει περισσότερα πράγματα. Όταν φοράς το «νο 9» του Ολυμπιακού πρέπει να βάζεις γκολ και να είσαι πιο δημιουργικός. Ήταν δύσκολο το γήπεδο, αλλά αυτό ισχύει και για τους άλλους ποδοσφαιριστές. Για να κρατήσει τη θέση του πρέπει να δείξει περισσότερα πράγματα.

Ο Ολυμπιακός έδειξε μαχητικότητα και θέληση. Αυτά τα στοιχειά πάντα πρέπει να υπάρχουν, όμως όταν ο αγωνιστικός χώρος δεν σου επιτρέπει να παίξεις το πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο, χρειάζονται ακόμη περισσότερο. Αλλάζει η τροπολογία του παιχνιδιού. Η μπάλα πηγαίνει περισσότερο στον αέρα, πρέπει να πηδήξεις, να τρέξεις, ο χρόνος του καθαρού ποδοσφαίρου περιορίζεται.

Όσον αφορά το αν χρειάζεται μια ακόμη προσθήκη στα εξτρέμ η ομάδα, αυτό εξαρτάται από τον παίκτη που θα έρθει. Αν είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες, τότε καλώς να έρθει, αλλιώς δεν χρειάζεται.

Ο Φετφατζίδης χρειάζεται βελτίωση. Έχει ταλέντο, αλλά δεν έχει βρει φόρμα. Πρέπει να δέσει με το γκρουπ. Μπορεί να είναι ένας χρήσιμος παίκτης και να βοηθήσει. Πρέπει να έχει σωματική ετοιμότητα και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν. Μπορεί να δείξει παραπάνω πράγματα.

Τέλος, αξίζει να σταθούμε παραπάνω στον Νικολιά από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι ένας παίκτης πολύ εργατικός και ποιοτικός. Γνωρίζει πώς να ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες. Νομίζω ότι δεν τον βοηθά το σύστημα του ΠΑΣ να δείξει όλη του την ποιότητα, γιατί χρειάζεται να αμύνεται πολύ, αν και εκείνος ανταποκρίνεται περίφημα. Με ένα άλλο σύστημα πιο επιθετικό, με το οποίο θα παίρνει την μπάλα στα τελευταία μέτρα του γηπέδου, θα έβαζε πιο πολλά γκολ και θα είχε περισσότερες τελικές πάσες. Τον πιστεύω πολύ σαν παίκτη.

Φορτούνης, ο παίκτης που μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι μόνος του