MENU

Η αλήθεια (σ.σ. και αυτό θα ήταν το προτιμότερο) είναι πως ο περισσότερος φίλαθλος κόσμος στην Ελλάδα θα προτιμούσε να βλέπει περισσότερα νέα παιδιά στα ρόστερ των ομάδων, ωστόσο υπάρχουν και φυσικές δυσκολίες όταν πρόκειται να γίνει αυτό σε μια μεγάλη ομάδα που έχει ως στόχο το πρωτάθλημα.

Χθες, στο γήπεδο της Τούμπας, ο νεαρός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Λευτέρης Λύρατζης, κατάφερε να γράψει την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα, σε ένα ξεχωριστό ντεμπούτο για τον ίδιο, αλλά και την ίδια ώρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου έστειλε το δικό του μήνυμα όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές στις ακαδημίες του Δικεφάλου. Αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός πως δεν πρόκειται να αδικηθεί κανένας εφόσον δουλεύει σκληρά και φυσικά εφόσον καταφέρει να αρπάξει τις ευκαιρίες που θα του δοθούν.

Μάλιστα, η χθεσινή εμφάνιση του Λύρατζη στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ήρθε λίγο διάστημα μετά και την πρώτη του συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς αγωνίστηκε στο παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων, μπαίνοντας ως αλλαγή στο 67’ και στη θέση του Άνχελ Κρέσπο.

Ο 18χρονος Καβαλιώτης μπακ ανανέωσε την προπερασμένη Πέμπτη το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ έως το 2022, ενώ συμμετέχει στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας του Δικεφάλου από το ξεκίνημα του 2018.

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα μεγάλα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου έχοντας πανηγυρίσει το πρωτάθλημα ως μέλος των ομάδων Κ15, Κ17 και Κ20, ενώ σύμφωνα με τους ανθρώπους που παρακολουθούν από κοντά τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, πρόκειται για έναν παίκτη που διαθέτει όλο το... πακέτο και εφόσον στηριχθεί, τότε θα προσφέρει πολλά περισσότερα στο μέλλον για τους "ασπρόμαυρους".

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Λύρατζης ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Κεραυνού Κρηνίδων, είχε εντοπιστεί και από τους ανθρώπους της Άρσεναλ που του πρότειναν να μεταβεί στην Αγγλία ώστε να δοκιμαστεί, όμως οι "ασπρόμαυροι" κατάφεραν από μικρή ηλικία (σ.σ. το 2012) να τον εντάξουν στις ακαδημίες.

Ο Κεραυνός Κρηνίδων, η Άρσεναλ και το ξεχωριστό ντεμπούτο Λύρατζη στη Τούμπα