MENU

Ήταν η πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από τον Ολυμπιακό αλλά οι Πειραιώτες είχαν απάντηση. Όχι πως έθελξαν με την απόδοσή τους αλλά στάθηκαν τυχεροί σε κάτι φάσεις που γλιστρούσαν οι αντίπαλοι.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, χωρίς τους δύο γρήγορους παίκτες του άξονά του, τον Κάνιας και τον Πέλκα, αλλά και χωρίς τον Μάτος που έφερε στην ενδεκάδα τον μη δημιουργικό Τόσκα, ήταν λογικό να μη κυνηγήσει ένα παιχνίδι έντασης αλλά να ποντάρει στην ποιότητά του.

Ο Μπίσεσβαρ αφού υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, υπέγραψε και στο γήπεδο. Μία δική του εξαιρετική ενέργεια έφερε νωρίς το γκολ και ο ΠΑΟΚ το μόνο που έπρεπε ήταν να διαχειριστεί με ηρεμία το παιχνίδι.

Τα βαριά κορμιά στα χαφ έφεραν μία ανισορροπία, όμως ο Πανιώνιος φάσεις δεν έκανε και κάπου εκεί ήρθε και η κακή εκτίμηση του νεαρού Μακρύλλου για να τον αφήσει με παίκτη λιγότερο.

Το σουτ του Βιεϊρίνια ήταν η κορυφαία στιγμή του αγώνα και αυτή που έδωσε ένα τέλος σε όποια μορφή αγωνίας υπήρχε στα πέριξ της Τούμπας.

Δεν μπορούμε να αναλύσουμε ιδιαίτερα το παιχνίδι πλην της σύνδεσης της ομάδας με τον Ακπόμ. Σήμερα δεν μπήκε ιδιαίτερα στην εξίσωση, αλλά για τρίτο παιχνίδι πρωταθλήματος που ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Πρίγιοβιτς, η ομάδα πέτυχε τρία γκολ. Το σημερινό, το προηγούμενο και αυτό της Κρήτης απέναντι στον ΟΦΗ. Και τα τρία σήμερα, παίκτες της πίσω ζώνης. Σύμπτωση; Ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά. Θα δείξει το μέλλον.

Πάμε στο κομμάτι των ανανεώσεων. Ο Πασχαλάκης ανανέωσε, ο Κρέσπο επίσης, ο Μπίσεσβαρ πήρε τον παραπάνω χρόνο που ήθελε και έβαλε την τζίφρα του.

Υπάρχει η ιδιομορφία της περίπτωσης Βαρέλα. Ξεκάθαρα πλέον δεν πέφτει κάτω από το 1,5 εκατ ευρώ. Και ξεκάθαρα ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για στόπερ.

Μία διαπραγμάτευση έχει κόκκινες γραμμές. Όταν μία ομάδα σου προσφέρει αύξηση 50% και εσύ ζητάς 300%, τότε έχουμε θέμα. Είναι σαφές πως ο Βαρέλα μπορεί να φτάσει στο 100%, όμως καμία ομάδα που ήδη σου δίνει το 50% δεν θα καθίσει στο τραπέζι μαζί σου όταν ζητάς 300%.

Εγώ καταλαβαίνω το σκεπτικό του Βαρέλα. Ο ΠΑΟΚ άργησε, ο ΠΑΟΚ πήρε τον Χατσερίδη που δεν προσφέρει, ο ΠΑΟΚ πρέπει να πληρώσει τα λεφτά που έδωσε στον Χατσερίδη σε μένα.

Αυτή δεν είναι η σωστή λογική, γιατί απλούστατα όποτε μία ομάδα έκανε μία κακή μεταγραφική κίνηση αγωνιστικά και οικονομικά, θα καταστρεφόταν. Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το βιογραφικό του Χατσερίδη που ο Βαρέλα δεν είχε ποτέ. Το ότι τα στοιχεία του Χατσερίδη δεν βολεύουν τον ΠΑΟΚ, είναι μία κουβέντα που δεν αφορά τον Βαρέλα ο οποίος καλείται να εισπράξει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο για την βελτίωση του βιογραφικού του τρία χρόνια τώρα στον ΠΑΟΚ. Όμως 1,5 εκατ δεν μπορεί να πάρει γιατί αυτή η υπεραξία προήλθε μέσα από ένα πετυχημένο πρότζεκτ που έστησε το κλαμπ. Το οποίο και χρυσοπλήρωσε.

Δεν ξέρω ποιος συμβουλεύει τον Βαρέλα, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει χωρίς την επιλογή του ΠΑΟΚ αν το τραβήξει λίγο ακόμη. Και μιλάμε για μία επιλογή που έχει όλα τα στοιχεία για να συνεχίσει αμέριμνος την καριέρα του.

Εννοείται πως δεν κατηγορώ τον επαγγελματία αθλητή που κυνηγά καλύτερες συνθήκες, αλλά την στρατηγική του σε ένα θέμα που θα έπρεπε να είναι πιο διαλλακτικός απέναντι στο κλαμπ που του ανέβασε την αξία.

Αν ένα πρωί δει στη Τούμπα τον Ίνγκασον, μη παραξενευτεί. Θα είναι αυτός που θα πάρει τον ρόλο του.

Κλείνοντας, στα μεταγραφικά είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ πάει σε πιο παραγωγικές ηλικίες, ρίχνει τον μέσο όρο και προετοιμάζεται όχι για τώρα, αλλά για το καλοκαίρι.

Έχασε αρκετές επιλογές στις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους επιλέγοντας παίκτες σε προχωρημένη ηλικία, όμως άπαντες αντιλαμβάνονται πλέον πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Ο ΠΑΟΚ φέρνει φιλόδοξους ποδοσφαιριστές που έχουν στοιχεία και πρέπει να αναζητήσουν τον ρόλο τους στο νέο τους κλαμπ, έτσι ώστε το καλοκαίρι να είναι έτοιμοι. Σε πρώτη φάση, θα παλέψουν να πείσουν για την χρησιμότητά τους στη τρέχουσα περίοδο.

Τέλος, χαίρομαι γιατί ο ΠΑΟΚ αρχίζει να δείχνει λιγότερο φοβικός με τα τοπ ταλέντα που του ανήκουν. Ο Γιαννούλης επιστρέφει, ο Λύρατζης παίρνει συμμετοχή και δεν βρίσκω κανέναν λόγο να μη συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο.

Κερδίζει και προετοιμάζει την επόμενη χρονιά