MENU

«Ο Ολυμπιακός εδώ και δύο χρόνια στην Ελλάδα δεν έχει σταυρώσει πέναλτι». Τάδε έφη ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σάββας Θεοδωρίδης λίγα 24ωρα νωρίτερα, μετά το παιχνίδι με τη Μίλαν.

Σε παρόμοιο ύφος οι δηλώσεις του κι έπειτα τη νίκη επί της Λαμίας το βράδυ της Κυριακής, προκαλώντας και την αντίδραση του Ντέμη Νικολαΐδη, ο οποίος ανέφερε πως ο παράγοντας των “ερυθρολεύκων” παραπλανεί τον κόσμο.

Και η καταγραφή των πέναλτι που έχουν δοθεί όχι μόνο την τελευταία διετία, αλλά εδώ και τουλάχιστον οχτώ χρόνια, έρχεται να επαληθεύσει πανηγυρικά τα όσα είπε ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ.

Μπορεί ο κ.Θεοδωρίδης να ανέφερε ότι οι Πειραιώτες δεν έχουν... “σταυρώσει πέναλτι” εδώ και δύο χρόνια, η αλήθεια όμως είναι κατά πολύ διαφορετική. Πέρυσι άλλωστε ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής της συγκεκριμένης κατηγορίας και μάλιστα μακράν. Έντεκα φορές οδηγήθηκαν οι “ερυθρόλευκοι” στην άσπρη βούλα, όταν ο Παναθηναϊκός μετρούσε επτά πέναλτι, ο ΠΑΟΚ έξι και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ πέντε.

Όσο για φέτος; Δύο φορές κέρδισε την εσχάτη των ποινών η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού, μία η ΑΕΚ, τρεις ο ΠΑΟΚ και τέσσερις ο Παναθηναϊκός. Η... σούμα δηλαδή της διετίας (1,5 σεζόν), βγάζει πρώτους τους Πειραιώτες με 13, έπονται οι “πράσινοι” με 11, ο ΠΑΟΚ μετράει εννιά και η ΑΕΚ έξι, όσα έχει ο Άρης τη φετινή χρονιά, μιας κι απουσίαζε την τελευταία τετραετία από τη μεγάλη κατηγορία.

Στο σύνολο από το 2010 κι έπειτα, τα πέναλτι του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα φτάνουν τα 64, έχοντας 17 περισσότερα από τον Παναθηναϊκό ή αλλιώς δύο περισσότερα κατά μέσο όρο. Οριακά πιο πίσω από το Τριφύλλι ο ΠΑΟΚ με 43 κερδισμένα πέναλτι σε 8,5 σεζόν ή αλλιώς περίπου πέντε μ.ο. Για την ΑΕΚ ο μέσος όρος φτάνει στο 3,4 σχεδόν όσο και του Άρη, μιας και σε απόλυτους αριθμούς δεν μπορούν να κριθούν λόγω της απουσίας τους για κάποιες σεζόν από τη Superleague.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα των πέντε από το 2010 κι έπειτα στη Superleague (βάσει των επίσημων στοιχείων της Λίγκας)

Η αλήθεια και τα... παραμύθια για τα πέναλτι του Ολυμπιακού