MENU

Οι αποστομωτικές απαντήσεις στην προπαγάνδα των εξυγιαντών, διαδέχονται η μία την άλλη τον τελευταίο καιρό φίλοι μου. Το αφήγημα με το οποίο μεγάλωσαν γενιές ολόκληρες αντιολυμπιακών, σύμφωνα με ο οποίο παρά τους 20 διορισμούς πανάξιους τίτλους που κατέκτησε στην Ελλάδα την εποχή των επενδύσεων, στην Ευρώπη δεν έβγαζε μάτια, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Σύμφωνα με την τελευταία διατριβή του ειδικού επί των ευρωπαϊκών θεμάτων, Κώστα Νικολακόπουλου, η αρμάδα του Μαρτίνς ανήκει στην ελίτ της Γηραιάς ηπείρου, καθώς είναι μέλος του κλειστού club των «13 γιγάντων της Ευρώπης»:

«Μείον έξι βαθμούς λοιπόν πίσω από τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, με τη συμπλήρωση του ενός τρίτου του πρωταθλήματος. Για κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός, που μονοπώλησε τους τίτλους (19) στην Ελλάδα τα προηγούμενα 22 χρόνια, πρόκειται για τεράστια διαφορά». Εκεί μας κατάντησαν οι αλήτες.

Παλιά τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός ήταν στο -6 από την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος από Νοέμβρη μήνα και τώρα είναι στο -6 από τον ΠΑΟΚ και συναγωνίζεται γνωστά club όπως το La Mamounia και το Plus Soda. Σε τι κόσμο φέρνουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα Κώστα Τσιμίκα;

Εκτός από το κυνήγι των εξυγιαντών, της κυβέρνησης, των Ρότσιλντ, των Ελοχίμ, της ομάδας «Ε» και των μασόνων, ο θρύλος δεν έχει εξασφαλίσει ακόμα το πρωτάθλημα (όπως του άξιζε) και για έναν ακόμα λόγο. Για να μην φανεί ότι σνομπάρει το club των γιγάντων που επίσης πατώνει φέτος. Ο Νικολακόπουλος παρουσίασε την εμπεριστατωμένη μελέτη του που το αποδεικνύει με αριθμούς και ντοκουμέντα:

«Φέτος, πάντως, σχεδόν σε όλη την Ευρώπη είναι πολλοί οι γίγαντες των τοπικών πρωταθλημάτων, που βρίσκονται μακριά από την κορυφή αυτή την στιγμή! Και κάποιοι είναι ακόμη πιο μακριά απ' ότι ο Ολυμπιακός...Σύλλογοι που έχουν σαρώσει τα πρωταθλήματα στη χώρα τους τα τελευταία χρόνια ή, που τέλος πάντων θεωρούνται τεράστια μεγέθη το καθένα στο πρωτάθλημα του-κι ορισμένοι όχι μόνο εκεί». Να δούμε τι θα λένε τώρα όσοι προπαγάνδιζαν ότι ο Ολυμπιακός και το ΠΑΜΕ έχουν κάνει τις ίδιες πορείες στην Ευρώπη.

Στους 13 τον έβαλε ο Νικολακόπουλος και αν συνεχίσει να χάνει βαθμούς με την ίδια συχνότητα φέτος θα πάρει την πρόκριση για τους 8, θα φτάσει ημιτελικά και θα παίξει τελικό με τη Μάντσεστερ. Γιατί η λίστα των γιγάντων στην οποία φιγουράρει και ο Ολυμπιακός έχει μέσα ονόματα βαριά σαν ιστορία:

«· Ρίξτε μία ματιά...

Η Βασιλεία στην Ελβετία είναι στο -14 από τη Γιάνγκ Μπόϊς

Η Παρτίζαν στη Σερβία είναι στο -13 από τον Ερυθρό Αστέρα

Η Γιουνάϊτεντ στην Αγγλία είναι στο -12 από τη Σίτι

Η Μπεσίκτας στην Τουρκία είναι στο -9 από την Μπασάχσεκιρ

Η Ντινάμο Κιέβου στην Ουκρανία είναι στο -8 από τη Σαχτάρ

Η ΤΣΚΚΑ Μόσχας στη Ρωσία είναι στο -8 από τη Ζενίτ

Η Μπάγερν στη Γερμανία είναι στο -7 από την Ντόρτμουντ

Ο Άγιαξ στην Ολλανδία είναι στο -5 από την Άϊντχοβεν

Η Άντερλεχτ στο Βέλγιο είναι στο -5 από τη Γκενκ

Η Λέγκια στην Πολωνία είναι στο -5 από την Γκντάνσκ

Η Ρεάλ στην Ισπανία είναι στο -4 από την Μπαρτσελόνα

Η Μπενφίκα στην Πορτογαλία είναι στο -4 από την Πόρτο

· Πλάκα πλάκα, πάντως, τη συγκεκριμένη διαφορά, το -6, έχει μόνο ο Ολυμπιακός!». Ευτυχώς να λέμε που η ΟΥΕΦΑ δέχτηκε τη βαθμολογία της Superleague και όχι την κανονική του Νικολακόπουλου (στη βαθμολογία του Κώστα ο Ολυμπιακός είναι πρώτος με 38 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Εργοτέλη).

Αν λάμβανε υπόψη την πραγματική βαθμολογία του 50%-50% ο θρύλος θα ΄χε αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο στο Τσάμπιονς Λιγκ των γιγάντων και θα έπαιζε με τη Μπαρτσελόνα για τα προκριματικά του Ιντερτότο.

Η μελέτη του Νικολακόπουλου φίλοι μου είναι πολύ σημαντική και για δυο ακόμη λόγους. Εκτός του ότι έχει γίνει αντικείμενο μελέτης απ' το Χάρβαρντ, αλλάζει και την ψυχολογία των οπαδών της ομάδας. Πλέον θα πηγαίνουν στο Καραϊσκάκη, θα χάνει βαθμούς από τον Απόλλωνα ο Ολυμπιακός και αντί να γκρινιάζουν θα τραγουδούν «εεε...οοο... έτσι ονειρευτήκαμε τον Ολυμπιακό» γιατί θα ξέρουν ότι όσο περισσότερους βαθμούς χάνει, τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχει να σηκώσει την κούπα των γιγάντων.

Ήδη οι τρεις unique αναγνώστες του Γαβαθιώτη έχουν ειδοποιηθεί με sms να μην παραξενευτούν αν δουν αποθεωτικό άρθρο του Έλληνα Νοστράδαμου για Κόκκαλη, Τεό και Θωμά Μητρόπουλο. Θα τους καλοπιάνει μπας και βάλουν το χεράκι τους να χάσει και άλλους βαθμούς ο Ολυμπιακός για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό της Λίγκας των γιγάντων. Η κατάκτηση ενός τροπαίου πιο αστραφτερού και απ' το μαλλί του Μανώλη είναι ένα όνειρο ζωής που αξίζει να κυνηγηθεί μέχρι τελευταίας βουτιάς του Κώστα Φορτούνη.

Άρθρο-φωτιά: «Στο κλαμπ των Ευρωπαίων γιγάντων ο Ολυμπιακός με Λέγκια, Βασιλεία, Παρτιζάν»