MENU

Άστοχα πρωτοσέλιδα, άστοχα και ανακριβή… ρεπορτάζ στο διαδίκτυο, προσβλητικά σχόλια σε κρατικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προσβλητικά σχόλια στα social media, συνθέτουν την εικόνα της καθημερινότητας. Ο ΠΑΟΚ είναι το πρώτο θέμα συζήτησης, με ή χωρίς αφορμές

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ στο παρελθόν δεν βίωσε η κοινωνία του Δικεφάλου κάτι ανάλογο. Πιθανότατα γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν ήταν η ομάδα τόσο ισχυρή και η ΠΑΕ τόσο καλά οργανωμένη για να αντιμετωπίζει τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι, να μάθουμε να ζούμε γνωρίζοντας ότι σε κανένα δεν αρέσει η νέα τάξη πραγμάτων. Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταγωνιστής και ως ένα σημείο είναι λογικό να ασχολούνται μαζί του. Ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις ασχολούνται με τον χειρότερο τρόπο και εμφανή διάθεση να δημιουργήσουν προβλήματα στον οργανισμό ή να επηρεάσουν αρνητικά την κοινή γνώμη.

Στο σημείο αυτό μπαίνει στην εξίσωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ που είναι υποχρεωμένη –μέσα σ΄ όλα τα υπόλοιπα με τα οποία ασχολείται- να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Δεν αναφέρομαι στην κριτική που θα της ασκηθεί. Η κριτική είναι υγεία και απαραίτητη προϋπόθεση για να βελτιώνονται ζωντανοί οργανισμοί όπως ο ΠΑΟΚ.

Αναφέρομαι σε όσους με δόλιους τρόπους προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον Δικέφαλο. Κάποτε έβρισκαν πρόσφορο έδαφος και έκαναν σχεδόν ανενόχλητοι την… δουλειά τους. Ο ΠΑΟΚ όμως, δεν είναι όπως ήταν κάποτε. Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν. Μέχρι να το εμπεδώσουν, ο ασπρόμαυρος οργανισμός οφείλει να επαγρυπνεί, δίνοντας στον καθένα ότι του… αξίζει.

Δεν χρειάζεται κανένας να… αγαπήσει τον ΠΑΟΚ. Δεν έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ την… αγάπη κανενός. Ούτε συμμαχίες χρειάζεται, ούτε ποτέ του χάρισαν τίποτα. Έχει την δύναμη, με τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι, τα στελέχη που διαθέτει, την ποδοσφαιρική ομάδα που δημιούργησε και την στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων του, να πορεύεται μόνος του και να πετυχαίνει τους στόχους του. Σεβασμό δικαιούται και απαιτεί ο ΠΑΟΚ. Όποιος αργήσει να το αντιληφθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, θα βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Το... φιλικό παιχνίδι που με λύσσα παρουσίαζαν οι εχθροί του ΠΑΟΚ όλη την εβδομάδα, ήταν ένα ντέρμπι. Όπως έπρεπε να είναι. Άλλωστε ντέρμπι θα είναι όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική και ως ντέρμπι πρέπει να τα αντιμετωπίζουν παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και φίλαθλοι. Δεν πρόκειται τίποτα να χαριστεί στον ΠΑΟΚ. Δεν θέλει και δεν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, τίποτα να του χαριστεί! Θα τα κατακτήσει όλα μόνος του!

Ο ΠΑΟΚ άφησε στην Αθήνα δυο βαθμούς λόγω αφέλειας, διαιτητή και βοηθού. Άλλο ένα μάθημα στην πορεία των ασπρόμαυρων προς τον τίτλο.

Φιλικό παιχνίδι είδαμε το Σαββατοκύριακο, αλλά όχι στο Περιστέρι. Ψιλά γράμματα αυτά…

ΥΓ Τα πρωτοσέλιδα – ύμνοι στην ΑΕΚ και τον Ουζουνίδη χάθηκαν… Στη θέση τους βλέπουμε κριτική για τον προπονητή (άδικη κατά την άποψη μου) και το ελλιπές ρόστερ. Και είμαστε ακόμα στην αρχή. Τα χειρότερα έρχονται…

ΥΓ 1 Με τον Τζήλο και το σύνολο της διαιτησίας, θα ασχοληθώ στην διάρκεια της εβδομάδας. Έχει παραγίνει το κακό και το πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ διογκώνεται.

ΥΓ 2 Καλό θα ήταν να ψιθυρίσει κάποιος στο αυτί του κ. Μπαταγιάννη (του προέδρου της Super League), πως είναι πρόεδρος του συνεταιρισμού των ομάδων και όχι εκπρόσωπος του Ολυμπιακού. Η υπομονή και η καλή διάθεση των ομάδων, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Ούτε «φίλους», ούτε συμμάχους χρειάζεται ο ΠΑΟΚ