MENU

Πάει και το Χαριλάου, έγραψε και εκεί τρίποντο και πάμε παρακάτω. Δεν είναι όμως μόνο το τρίποντο, είναι και πολλά άλλα.

Πρώτα απ' όλα ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του τον αγώνα με τους τοξικούς, που είναι ικανοί μέσα σε μία εβδομάδα να σου κάνουν τον εγκέφαλο μαρμελάδα. Και δεν αναφέρομαι στο αξιοπρεπέστατο αγωνιστικό τους τμήμα, αλλά στον περίγυρό τους που είναι ευφάνταστοι παρηκμασμένοι αριστοκράτες που αρνούνται να αποδεχτούν πως κάποιος εξελίσσεται.

Σε αυτή την φάση, να ευχαριστήσουμε τον Σέρχιο Κόκε που οδήγησε το κάρμα αυτή την αγωνιστική πιάνοντας στο στόμα του τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος παρότι αόρατος 86 λεπτά, έβαλε δύο γκολάκια.

Αφήσαμε πίσω μας και τους προκλητικούς δημοσιογράφους τους, που τόλμησαν να βγάλουν αυτό το χυδαίο πρωτοσέλιδο κάνοντας φθηνό οπαδισμό, ενώ ξέρουμε όλοι πως ποτέ δεν ήταν οπαδοί. Είναι κακό πράγμα να το παίζεις κάτι που δεν είσαι, γιατί μέσα από αυτή την πρακτική θα εκτεθείς.

Το χειρότερο πράγμα στη δημοσιογραφία, είναι να σε οδηγεί η μάζα εκεί που επιθυμεί. Να γράφεις ό,τι γουστάρει να διαβάσει ο άρρωστος πυρήνας και παράλληλα να το παίζεις και κυριλέ. Και όταν σου τι λέει ο συνάδελφος σου, να λες «και τι να πουλήσω» ή «πρέπει να κάνουμε νούμερα». Το κακό είναι πως γίνατε νούμερα και είστε ανάξιοι να υποστηρίξετε μία συμπαθητική ομάδα - ποδοσφαιρικά - που παλεύει να κάνει το σωστό μέσα στο γήπεδο. Και τα συμπλέγματά σας θα την καταπιούν.

Η νίκη αυτή του ΠΑΟΚ, αγχώνει και τους αντιπάλους του. Ο Ολυμπιακός πέταξε άλλους τρεις βαθμούς, αυτή τη φορά στη Κρήτη όπου ο ΠΑΟΚ πέρασε αέρα. Πρώτα απ' όλα είναι μαγκιά του ΟΦΗ που κατάφερε να καταγράψει το πρώτο του τρίποντο, από την άλλη είναι ένα δώρο για εμάς αφού ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε φιλόδοξα βλέπει το πλάνο του να μπάζει.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να στείλει την πίεση στους ανταγωνιστές, ενώ αρχικά την είχε αυτός με το μείον 2 που ξεκίνησε και τα όσα συνέβησαν πέρυσι.

Επιστρέφοντας στο Χαριλάου, ο ΠΑΟΚ μπήκε με τουπέ και το πλήρωσε. Έδωσε το δικαίωμα στον Άρη να σκοράρει στη πρώτη του τελική και να παίξει ένα ξεκάθαρο παιχνίδι αντεπιθέσεων που τον βόλευε.

Έπρεπε να περάσει μισό ημίχρονο για να πιέσει σωστά η ομάδα του Λουτσέσκου να κάνει τη μεγάλη του φάση χωρίς να σκοράρει και να τα καταφέρει με το πέναλτι.

Περίμενα πιο ουσιαστικό ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, όμως και πάλι έδωσε φάσεις στον Άρη. Αλλά τελικά Αλέξανδρος κέρασε, Αλέξανδρος ήπιε. Ο Πασχαλάκης πήρε το αίμα του πίσω για το μεγάλο λάθος της Μπενφίκα γιατί αυτή είναι η ζωή του ποδοσφαίρου, ο Πρίγιοβιτς ενώ ήταν να βγει, υποδέχτηκε την εξαιρετική πάσα του Ελ Καντουρί για να δώσει τη νίκη.

Το γεγονός είναι πως η απουσία του Μαουρίτσιο φάνηκε όχι γιατί ο Βέρνμπλουμ ήταν κακός, αλλά γιατί δεν μπορεί να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας του Λουτσέσκου, κάτι που θα μας συνοδέψει και στα επόμενα τρία παιχνίδια με Βίντι, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο. Ας το έχουμε κατά νου αυτό.

Τέλος, βλέπω δημοσιογράφους της ΑΕΚ να μιλάνε για χάρτινο τη δεδομένη χρονική στιγμή επειδή τους αφαίρεσαν τρεις βαθμούς. Παιδιά βιάζεστε. Χάρτινο είναι όταν έχετε περισσότερους πόντους από τον ανταγωνιστή σας και χάνετε τον τίτλο από αυτή την αφαίρεση. Χάρτινο είναι όταν αναγκάζεσαι να παίξεις με την πίεση των χαμένων στα χαρτιά βαθμών, που πάνε στις τσεπούλες των αντιπάλων σου. Χάρτινο είναι αυτό που έχασε ο ΠΑΟΚ πέρυσι. Μη βιάζεστε. Ξέρετε και εσείς μέσα σας πως αυτό που έγινε πέρυσι θα το βρείτε μπροστά σας. Νομοτελειακά...

Υ.Γ. Ο Βέρνμπλουμ έδειξε ξεκάθαρα πιο έτοιμος αθλητικά, κάλυψε με επιτυχία τους χώρους και θα πρέπει να τον υπολογίζουμε πλέον ως παίκτη κορμού. Η ομάδα χρειάζεται την στήριξη όλων, πόσω μάλλον παικτών με τόσες παραστάσεις.

Και τώρα... σιωπή