MENU

Η ατυχία «χτύπησε» εκ νέου την πόρτα του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα του Μαουρίσιο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έδειχνε να βρίσκεται σε μεγάλα κέφια, όντας στους διακριθέντες της ομάδας του Δικεφάλου.

Όπως συνέβη και πέρσι, έτσι και φέτος, ο τραυματισμός του Μαουρίσο «σόκαρε» τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να ψάχνει τον αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου για τα επόμενα παιχνίδια (Άρη, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο και τα δύο ευρωπαϊκά με Βίντι).

Μία από τις εναλλακτικές λύσεις ακούει στο όνομα του Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνίστηκε ως βασικός μόνο στο παιχνίδι Κυπέλλου με το Άρη. Η μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ «ανέβασε» στα ύψη τις προσδοκίες, ωστόσο, ο προπονητής του Δικεφάλου φρόντισε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους δεδομένου πως υπήρχε θέμα ετοιμότητας του ποδοσφαιριστή. Ο Σουηδός πάντως δήλωσε πως είναι κοντά στο επιθυμητό επίπεδο, βάζοντας την δική του υποψηφιότητα.

Μια πιο... safe επιλογή καθώς έχει μπει στον συγκεκριμένο ρόλο και στο παρελθόν είναι ο Εβγέν Σάκχοφ, ο οποίος μαζί με τον Βέρνμπλουμ βρέθηκε στον άξονα στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Άρη. Ο έμπειρος Ουκρανός χαφ «σήκωσε» το φορτίο της απουσίας του Μαουρίσιο και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και φαντάζει μια πρώτη τάξεως επιλογή για τον Ρουμάνο από τον πάγκο της ομάδας.

Πάντως αν θελήσει να ανακατέψει ακόμη περισσότερο την τράπουλα, ο Λουτσέσκου μπορεί να στραφεί και στην περίπτωση του Δημήτρη Πέλκα, σε ένα πιο ακραίο και επιθετικό σενάριο. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως το είχε επιχειρήσει και πέρσι στην Ριζούπολη, με παρτενέρ του Πέλκα τότε τον Κάνιας και σε ρόλο επιτελικού τον Ελ Καντουρί. Ο Πέλκας αγωνίστηκε και φέτος -αναγκαστικά- ως οχτάρι στο ματς Κυπέλλου μετά την αποβολή του Στέλιου Κίτσιου.

Στην ίδια φιλοσοφία με τον Πέλκα, βρίσκεται και το όνομα του Ελ Καντουρί, ο οποίος μπορεί στον ΠΑΟΚ να έχει αγωνιστεί ως επιτελικός και εξτρέμ, ωστόσο, από την ιταλική του θητεία «κουβαλάει» παραστάσεις και εμπειρίες ακόμη και ως κεντρικός μέσος.

Μέχρι το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στον Άρη, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει αρκετές ημέρες στην διάθεσή του προκειμένου να καταστρώσει τα πλάνα του και να κάνει την ιδανική επιλογή για τον αντί - Μαουρίσιο, με τους Βέρνμπλουμ και Σάκχοφ να έχουν τον πρώτο λόγο κυρίως για το πώς θα τους διαχειριστεί ο προπονητής τους.

Βέβαια, η απόφασή του Ρουμάνου κάθε φορά θα είναι συνυφασμένη και με τον αντίπαλο καθώς για τον Λουτσέσκου η επιλογή του θα «κουμπώνει» ανάλογα με τις συνθήκες που θα διαμορφώνονται...

Στο μυαλό του Λουτσέσκου: Ψάχνοντας τον αντί - Μαουρίσιο...