MENU

Το όνομά της φαίνεται να βρίσκεται παντού. Ξαφνικά. Σα έναν ηθοποιό που ξεκινάει από έναν μικρό ρόλο και είναι τόσο καλός που μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ακούει από τον σκηνοθέτη ότι θα γίνει πρωταγωνιστής. Επισήμως, δεν κατέχει καμία θέση στον Ολυμπιακό. Δε θα τη βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Ούτε καν στην αναζήτηση. Η Λίνα Σουλούκου, όμως, κουβαλάει εσχάτως τον τίτλο της «σιδηράς κυρίας» των ερυθρολεύκων, αναλαμβάνει τις δυσκολότερες και πιο πολύπλοκες υποθέσεις του συλλόγου και κρίθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ενδεδειγμένος άνθρωπος για να εκπροσωπήσει τον Ολυμπιακό στην πρόσφατη συνάντηση με την UEFA.

Η Άσπα, η Λίνα και το αντίπαλο δέος!

Η πρώτη αναζήτηση σε φέρνει μπροστά σε μια αμφιβόλου εγκυρότητας, είδηση. Η Λίνα Σουλούκου διατηρεί δικηγορικό γραφείο με τον Μηνά Λυσάνδρου στο Κολωνάκι. Για μισό λεπτό: Η Λίνα Σουλούκου με τον Μηνά Λυσάνδρου; Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος; Κανένα λάθος και εγκυρότατη η είδηση. Η εκ των νομικών εκπροσώπων του Ολυμπιακού ήταν κάποτε στενή συνεργάτιδα με τον Α’ αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Συνεργάζονταν σε δεκάδες υποθέσεις, είχαν αναλάβει μαζί την εκπροσώπηση του Γιώργου Δώνη στην αντιδικία με τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά έπαψαν να είναι συνεργάτες, όταν ήρθε η πρόταση του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο συνεταιρισμός ήταν γνωστός στο χώρο του ποδοσφαίρου για περισσότερες πέρα του Γιώργου Δώνη υποθέσεις. ΠΑΣ Γιάννινα εναντίον Πανιωνίου για την αδειοδότηση. Ολιβιέ Καπό εναντίον Λεβαδειακού. Σεμπαστιάν Σάχα, Φαμπιάν Βάργκας και Γιώργος Αλεξόπουλος εναντίον ΑΕΚ και δεκάδες ακόμα περιπτώσεις. Στο παρελθόν η Λίνα είχε διοριστεί στο πρωτοδικείο Αθηνών, ενώ υπήρξε και τακτικό μέλος στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ. Οι δυο τους – η Σουλούκου και ο Μηνάς – βρέθηκαν ξανά μετά από δύο χρόνια στα ίδια μέρη… Μόνο που δεν ήταν επανένωση του «Λόγω τιμής», αλλά εξαιτίας του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Σε μια υπόθεση μπερδεμένη, τρελή και παράδοξη αφού αμφότεροι λειτουργούσαν εκείνο το διάστημα ως νομικοί εκπρόσωποι του μάνατζερ του άσου του Ολυμπιακού!

Πλέον, η «φίρμα» έχει περάσει στα χέρια της αδερφής της Άσπας. Οι δύο νομικοί έμαθαν το χώρο του ποδοσφαίρου από τον πατέρα τους, Σωτήρη, ο οποίος ήταν παίκτης και τώρα είναι πρόεδρος της ακαδημίας «Προμηθέας» στη Λάρισα. Ανέλαβαν αρκετές υποθέσεις - με προεξέχουσες των Λέτο και Εσιέν – πρώην παικτών του Παναθηναϊκού εναντίον της ομάδας τους, ήταν εφιάλτης για τον Γιάννη Αλαφούζο και από τον προηγούμενο Απρίλιο υπήρξε ουσιαστικά νέος διαχωρισμός!

Η Λίνα άφησε την Άσπα, η οποία συνεχίζει να κινείται στον ίδιο χώρο. Ο ρόλος της στον Ολυμπιακό άρχισε να ενισχύεται μετά την πρόσληψη του Θόδωρου Γιαννίκου στη ΦΙΦΑ και σταδιακά ανέβηκε στην ιεραρχία. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λέγεται ότι την εμπιστεύεται με κλειστά μάτια. Εκπροσώπησε τον Ολυμπιακό στην Ντόχα για το διεθνές φόρουμ «Financial Times», όπου ήταν και από τους κεντρικούς ομιλητές. Εμφανίστηκε στον αγιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος και παρότι επισήμως δεν κατέχει κάποιο «τίτλο», θεωρείται μέχρι και ανεπίσημη γενική διευθύντρια.

Και μάλλον ως τέτοια θα τη βλέπουμε να εκπροσωπεί τον Ολυμπιακό...

Η ισχύς είναι γένους θηλυκού!