MENU

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει τη φανέλα και των δύο συλλόγων εμφανίστηκε αισιόδοξος για ένα όμορφο και αξιόλογο παιχνίδι, ενώ παράλληλα σχολίασε και τις εξελίξεις που διαδραματίζονται στο χώρο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας προπονητής:

Για το κυριακάτικο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό: «Θα παίξει ρόλο η διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Πιο παλιά, όταν μιλούσαμε για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που η ποιότητα ήταν διαφορετική, η διακοπή δεν θα έπαιζε ρόλο. Τώρα θα παίξει ρόλο, αφού υστερούν και δεν έχουν πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Την Κυριακή θα παίξουν ποδοσφαιριστές που σε άλλες εποχές δεν θα φορούσαν αυτές τις φανέλες. Πονάω με αυτό που λέω. Θα ήθελα αυτοί οι δύο τεράστιοι σύλλογοι να κάνουν αυτό που μπορούν, να κάνουν τη διαφορά και να παίζουν την μπάλα που έπαιζαν στο παρελθόν. Είναι σε καλό φεγγάρι και οι δύο ομάδες, οι αλλαγές με τους προπονητές έπαιξαν σημαντικό ρόλο, έχουν κερδίσει τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και έχουν κερδίσει παιχνίδια που δεν έπαιρναν τόσο εύκολα το προηγούμενο διάστημα. Έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Έχουν πολλούς λόγους να κερδίσουν, αφού έρχονται και οι ημιτελικοί του Κυπέλλου, θα συναντηθούν στα πλέι οφ, και είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε επιτέλους ένα καλό παιχνίδι. Θέλουμε να δούμε κάτι διαφορετικό και κάτι αξιόλογο».

Για τις διαφορές που θα κρίνουν το ντέρμπι: «Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο ΟΑΚΑ, ο Μπεργκ είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση – όπως και ο Αραούχο της ΑΕΚ. Θα σταθώ στον Μπεργκ, όταν μας είχε κουράσει η αδιαφορία που έδειχνε με τον προηγούμενο προπονητή. Τώρα όμως παίρνει πιο εύκολα την μπάλα από τους συμπαίκτες του και η ψυχολογία του είναι καλύτερη πλέον με τον Ουζουνίδη. Μία μικρή διαφοροποίηση βλέπω στην ΑΕΚ, όταν ο Χιμένεθ έβαλε τον Μάνταλο ως εξτρέμ που συνήθως παίζει πίσω από τα σέντερ φορ, σε μία θέση που κάνει τη διαφορά. Ο Ουζουνίδης, από την πλευρά του, χρησιμοποιεί επιθετικογενείς παίκτες. Ο Κλωναρίδης δείχνει να είναι σε καλό δρόμο. Δεν βλέπω πολλές διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες».

Για τον παράγοντα έδρα σε ένα τέτοιο έδρα: «Η έδρα πάντα έπαιζε σημαντικό ρόλο σε αυτές τις ομάδες. Η αλλαγή στο γηπεδικό θα δώσει έξτρα κίνητρο στην ΑΕΚ να κάνει μεταγραφές υψηλού επιπέδου. Πρέπει να έρθουν πιο ποιοτικοί παίκτες, όμως όλα κρίνονται από το γηπεδικό που φέρνει έσοδα και φυσικά κόσμο στην έδρα της ομάδας. Η ΑΕΚ είναι σε μία έδρα με ενοίκιο, που δεν είναι καθαρά ποδοσφαιρική. Το ίδιο ισχύει ανάλογα για τον Παναθηναϊκό, αφού παίζει στη Λεωφόρο που δεν είναι ένα σύγχρονο γήπεδο. Μακάρι να βοηθήσει η Πολιτεία και να αποκτήσουν αυτοί οι δύο μεγάλοι σύλλογοι το δικό τους γήπεδο υψηλών προδιαγραφών».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Εμένα δεν μου άρεσε από άποψη ποιότητας. Λίγοι καλοί παίκτες, ποιοτικοί ήταν ελάχιστοι, ακόμα και στον Ολυμπιακό που μας έχει συνηθίσει σε διαφορετικές καταστάσεις τα προηγούμενα χρόνια. Έδειξε να έχει αποδυναμωθεί και έγινε μια ομάδα συνηθισμένη, που δεν την φοβόταν ο αντίπαλος. Ξεχώρισα τον Πανιώνιο, τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Η Ξάνθη δεν είχε το βάθος στον πάγκο της, ο Πανιώνιος ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και ο ΠΑΟΚ έβγαλε πολλές φάσεις στην αντίπαλη εστία, άσχετα αν ο Αθανασιάδης δεν ήταν εκείνος που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό ήρθαν ο Χιμένεθ και ο Ουζουνίδης, αλλάζοντας την κατάσταση που επικρατούσε με τους προηγούμενους προπονητές. Ο Πλατανιάς έχει βγάλει πολλά μοντέρνα στοιχειά στην επίθεση και την άμυνα, με τις υπόλοιπες ομάδες να κινούνται σε μέτρια επίπεδα».

Για την αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγή του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή του πρώτη στην κανονική διάρκεια στα πλέι οφ: «Αυτός ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος έπρεπε να γίνει πιο νωρίς. Η δυσκολία που θα βγάζει τον πρωταθλητή, τα περισσότερα παιχνίδια και οι ομάδες που θα αδιαφορούσαν σε άλλες περιπτώσεις, τώρα μπαίνουν στο κόλπο για την συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Τώρα οι πρόεδροι αναγκάζονται να έχουν καλύτερα ρόστερ και κατά συνέπεια θα γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα. Αν ήταν και δώδεκα οι ομάδες, βάσει του οικονομικού, θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Θα βοηθηθεί το πρωτάθλημα, οι ομάδες και φυσικά η Εθνική ομάδα. Η δυσκολία για την ανάδειξη του πρωταθλητή είναι υπέρ του πρωταθλήματος.

Για τις προτάσεις που είχε το προηγούμενο: «Αυτή τη στιγμή είμαι έξω από το σύστημα, επειδή είναι ένας προπονητής που όταν δουλεύω σε μία ομάδα χαλάω τη κατάσταση, αφού καμιά φορά οι πρόεδροι θέλουν να παίζουν οι παίκτες που έχουν επενδύσει χρήματα. Είχα προτάσεις, αλλά δεν ασχολήθηκα. Μίλησα με κάποιες ομάδες, μίλησα με τους προέδρους των ομάδων και τους εξήγησα το σκεπτικό μου, δεν τους αρέσει και εγώ δεν μπορώ να αλλάξω τον χαρακτήρα μου. Δεν θα αλλάξω τώρα. Πάντοτε είχα υπομονή, πίστη και αυτό που κάνω ως επαγγελματίας είναι να ενημερώνομαι συνεχώς. Θα πάω στην Ιταλία να επισκεφτώ κάποια ομάδα. Είμαι ποδοσφαιρόφιλος και είναι η ζωή μου το ποδόσφαιρο».

Βλάχος: «Σε καλό φεγγάρι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός»