MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Γήπεδο Τούμπας / Novasports 1
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
2 0
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο της Τούμπας, με τους «ερυθρόλευκους» στο πρώτο εικοσάλεπτο να έχουν επιβάλλει πλήρως το ρυθμό τους, δημιουργώντας στο διάστημα αυτό τρεις καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Κυρίαρχος για είκοσι λεπτά ο Ολυμπιακός

Ο ΠΑΟΚ, που φάνηκε επηρεασμένος από το κακό ξεκίνημα του αγώνα, ήταν αγχώδης, νωχελικός, μη μπορώντας να απειλήσει την εστία του Λεάλι, καθώς κυρίως στο πρώτο 25λεπτο δεν βρήκε βοήθειες από τους μεσεπιθετικούς του. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη τελική για τον Δικέφαλο, ήταν στο 27’ με ένα αδύναμο σουτ του Ενρίκε που κατέληξε στην αγκαλιά του Λεάλι.

Ο Ολυμπιακός που «χτύπησε» τον ΠΑΟΚ από τις δύο πτέρυγες, είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 3’ με το σουτ του προωθημένου Σισοκό, έπειτα από το γύρισμα του κινητικού Ανσαριφάρντ, με τη μπάλα να καταλήγει σε κόρνερ.

Στο 7’ μία στιγμή αδράνειας στην άμυνα του ΠΑΟΚ, που είχε ως πρωταγωνιστές τους Κρέσπο και Γλύκο, λίγο έλειψε να στοιχίσει στους «ασπρόμαυρους», όμως ο Ελληνας πορτιέρε, είχε καλή αντίδραση και διόρθωσε το δικό του λάθος, με τον Ανσαριφάρντ να τα… βάζει με την τύχη του.

Εξι λεπτά αργότερα, ο Ιρανός επιχείρησε από μακρινή απόσταση να «κρεμάσει» τον Γλύκο, με την μπάλα να καταλήγει στο πάνω μέρος της εστίας του ΠΑΟΚ.

Η ευκαιρία του Κάμπος, άλλαξε την ροή του αγώνα

Στη συνέχεια του αγώνα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και στο 34’ είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Τζάλμα Κάμπος, να κλέβει τη μπάλα από τον Ρέτσο, να «πατάει» περιοχή, όμως το διαγώνιο σουτ του Αγκολέζου πέρασε άουτ.

Η ευκαιρία αυτή έδωσε και πάλι «πνοή» στην Τούμπα, με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ξεσηκώνεται - κάτι που είχε ως αποτέλεσμα - ένα λεπτό αργότερα, ο Δικέφαλος να απειλήσει και πάλι αυτή τη φορά με τον Ουάρντα, με το πλασέ του Αιγύπτιου να καταλήγει ψηλά άουτ. Ο ΠΑΟΚ που μετά το 28’ ήταν πιο κινητικός στο γήπεδο, έχασε μία ακόμα καλή ευκαιρία με τους Πρίγιοβιτς και Ενρίκε να συνδυάζονται, όμως το τελείωμα του Βραζιλιάνου - αν και υπό καλές προϋποθέσεις - κατέληξε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή στα πρώτα 45’ του αγώνα.

Ο Σάκχοφ είχε τον τρόπο...

Αντιστρόφως ανάλογο ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στην Τούμπα με τη διαφορά πως ο ΠΑΟΚ είχε τον τρόπο να σκοράρει, με τον Εβγέν Σάκχοφ στο 54’ να είναι ο παίκτης που άνοιξε το σκορ για τους «ασπρόμαυρους».

Ο Ουάρντα εκτέλεσε το κόρνερ ο Μαλεζάς νίκησε τους πάντες στον «αέρα» αναγκάζοντας τον Λεάλι να διώξει με υπερένταση τη μπάλα, όμως ο προωθημένος Σάκχοφ, πήρε το… ριμπάουντ και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε… φωτιά στην Τούμπα.

​Ενρίκε- Πρίγιοβιτς και γκολ...

Ο ΠΑΟΚ που μετά το γκολ του Σάκχοφ, ήταν καταιγιστικός, βρήκε τον δρόμο για να πετύχει και δεύτερο γκολ με σκόρερ τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, που έφτασε τα επτά τέρματα με τη φανέλα του Δικεφάλου, όντας ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις. Δημιουργός του γκολ, ήταν ο Πέδρο Ενρίκε που με ωραία προσπάθεια και παράλληλη μπαλιά στο σημείο του πέναλτι, είδε την κίνηση του Σέρβου, που δεν είχε πρόβλημα με ένα απλό άγγιγμα της μπάλας να νικήσει για δεύτερη φορά τον Λεάλι.

Οπως ήταν λογικό το 2-0, ήταν ένα αποτέλεσμα το οποίο έδωσε... ασφάλεια στους παίκτες του ΠΑΟΚ, με τον Ολυμπιακό, να μην καταφέρνει να αντιδράσει (σ.σ. είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκανε καν ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο πλην μία κεφαλιά του Καρντόσο στο 88') με τον ΠΑΟΚ, να έχει και δοκάρι στο 90' με τον Ουάρντα, με τον Δικέφαλο να φτάνει στο επιθυμητό γι' αυτόν αποτέλεσμα, ρίχνοντας τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό, στους οκτώ βαθμούς, επτά στροφές πριν το φινάλε.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Μάτος, Μαλεζάς (78' Λέοβατς), Βαρέλα, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Ουάρντα, Ενρίκε (65' Μυστακίδης), Κάμπος (72' Κάτσε), Πρίγιοβιτς.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Σισοκό, Ρέτσος, Μποτία, Φιγκέιρας, Ανδρούτσος (62' Μάρτινς), Ρομαό, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (66' Μανθάτης), Ανσαριφάρντ (79' Καρντόσο).

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ρέτσος. Ο μικρός του Ολυμπιακού δεν ήταν σε καλή βραδιά. Πολλά λάθη και αρκετά προβλήματα στην συννενόηση του με τον Μποτία.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: To γκολ του Εβγέν Σάκχοφ στο σημείο του αγώνα που επετεύχθη ήταν κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα, με τον Ουκρανό να παίρνει τα... credits της νίκης, ενώ φυσικά μερίδιο είχε και ο Πρίγιοβιτς που βρήκε και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Παιχνίδι... αποδείξεων ήταν το σημερινό για τον ΠΑΟΚ με τους παίκτες του Δικεφάλου, να τα κάνουν όλα στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέρνοντας να κερδίσουν τον καλό για ένα ημίωρο Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να μειώσουν την διαφορά τους από τους "ερυθρόλευκους" στους οκτώ βαθμούς, επτά στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Ο… ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ: Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Γιώργο Κύζα και τους βοηθούς του στην Τούμπα. Η σημερινή διαιτησία του Δραμινού ρέφερι ήταν η απόδειξη πως σε ένα κανονικό ποδόσφαιρο που κυριαρχεί το 50-50, ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο θα είναι αυτός που θα επικρατεί.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Ο Βλανταν Ιβιτς επεφύλασσε μία έκπληξη στο αρχικό σχήμα της ομάδας του, καθώς άφησε στον πάγκο τον Μάριν Λέοβατς, με τον Χοσέ Κρέσπο να ξεκινάει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από ‘κει και πέρα, οι υπόλοιπες επιλογές του λίγο ως πολύ ήταν οι αναμενόμενες, με τον Ουάρντα να είναι πίσω από τον Πρίγιοβιτς στο 4-2-3-1 του Σέρβου τεχνικού.

Ο Πάουλο Μπέντο έχοντας να διαχειριστεί τις απουσίες των Βιάνα και Ντα Κόστα ξεκίνησε με τους Μποτία και Ρέτσο στα στόπερ, με τον Πορτογάλο τεχνικό να δίνει φανέλα βασικού στον Καρίμ Ανσαριφάρντ με τον Ιρανό να είναι στην κορυφή της επίθεσης στο 4-2-3-1 του Ιβηρα τεχνικού.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0