MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΠΑΣ Γιάννινα
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
0 2
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Έτσι έπαιξαν

Με 3-5-2 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιάννης Πετράκης. Περιστερίδης κάτω από τα δοκάρια, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος τα τρία στόπερ, Λίλα, Ακόστα, Κοζορώνης, Μπουκουβάλας, Κούτρης στο κέντρο και στην επίθεση Ζάιρο, Μαμπουλού με τον δεύτερο να προτιμάται από τον πρώτο σκόρερ των Ηπειρωτών Πέδρο Κόντε.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στους «Ζωσιμάδες» με 4-2-3-1 και μία μεγάλη έκπληξη από τον Πάουλο Μπέντο, καθώς προτίμησε στην κορυφή της επίθεσης τον Όσκαρ Καρντόσο αντί του Μπράουν Ιντέγε. Ο Λεάλι ήταν κάτω από τα δοκάρια των «ερυθρόλευκων», δεξιά στην άμυνα ο Φιγκέιρας, αριστερά ο Ρέτσος και στο κέντρο των μετόπισθεν οι Μποτία, Ντα Κόστα. Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς ήταν τα αμυντικά χαφ και πίσω από τον Παραγουανό φορ η τριάδα ήταν Σεμπά, Φορτούνης, Ελιουνούσι.

Εξαιρετικός ρυθμός και εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες

Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό από τη «σέντρα» ο Ολυμπιακός απείλησε τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Φιγκέιρας έκανε τη σέντρα, ο Καρντόσο «πάτησε» την μπάλα για τον Φορτούνη και ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Περιστερίδης. Στο 3' ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απομάκρυνε το γύρισμα του Ελιουνούσι και στο 4' οι Ηπειρώτες άγγιξαν το γκολ, αλλά ο Μαμπουλού έχασε το... άχαστο! Ο Κοζορώνης βρήκε τον 26χρονο επιθετικό στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, αυτός είχε απέναντι μόνο τον πεσμένο Λεάλι, όμως έστειλε την μπάλα άουτ!

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό. με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον ΠΑΣ να «υπενθυμίζει» σε κάθε ευκαιρία πως είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Στο 6' η κεφαλιά του Καρντόσο ήταν αδύναμη, αλλά στο 13' ο Παραγουανός «έπιασε» την καρφωτή κεφαλιά και ο Περιστερίδης έδιωξε εντυπωσιακά με το το ένα χέρι.

Ο Ολυμπιακός αναπτυσσόταν κυρίως από δεξιά και τον Φιγκέιρας. Στο 23' η κεφαλιά του Φορτούνη πέρασε άουτ, στο επόμενο λεπτό ο Περιστερίδης μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Καρντόσο και στο 31' ο ΠΑΣ «απάντησε» στις ευκαιρίες των «ερυθρόλευκων» με τον Κοζορώνη να κάνει το σουτ από πλεονεκτική θέση και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Κίτρινη... ανακάλυψη στον Λίλα

Στο 38' ο Άντι Λίλα διεκδίκησε την μπάλα με τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Ο μέσος του ΠΑΣ πήγε με το κεφάλι στην μπάλα, ο Σέρβος άσος του Ολυμπιακού με τις τάπες, αλλά ο Τάσος Παπαπέτρου... ανακάλυψε φάουλ εις βάρος των Ηπειρωτών και «κιτρίνισε» τον Λίλα.

Και αποβολή στο 41'

Στο 41' ήρθε η φάση που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης. Ο Λίλα, ο οποίος είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του Φορτούνη και του είχε πάρει τον αέρα, τον ανέτρεψε οριακά έξω από την περιοχή, ο Παπαπέτρου σωστά του έδειξε αυτήν τη φορά την κίτρινη κάρτα και ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κόντραρε στον Μαμπουλού και ο Περιστερίδης με απίθανη επέμβαση με το πόδι κράτησε το «μηδέν». Έτσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Έσπασε το ρόδι ο Καρντόσο

Με αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ολυμπιακός ήταν δεδομένο πως θα πιέσει περισσότερο τον ΠΑΣ. Οι «ερυθρόλευκοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά αδυνατούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο Μπέντο έβαλε στο ματς τον Πάρντο στο 58' και στο 65' αντικατέστησε τον Φορτούνη με τον Ιντέγε μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2. Στο 68' ΄ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Σεμπά έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς του ΠΑΣ, ο Περιστερίδης έμεινε στην εστία του και ο Καρντόσο από κοντά άνοιξε το σκορ πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Πειραιωτών.

Και 0-2 ο Σεμπά

Ο Ολυμπιακός, πλέον, είχε το προβάδισμα, την ψυχολογία, το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά στο 76' ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να γίνει απειλητικός με τον Κούτρη, ο οποίος σούταρε με το αριστερό μέσα από την περιοχή. Στο 83' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ που δόθηκε στον Κούτρη και τα τελευταία λεπτά επεφύλασσαν δύο μεγάλες ευκαιρίες (μία για κάθε ομάδα) και ένα γκολ. Στο 90' ο Ιντέγε με τακουνάκι δεν κατάφερε να σκοράρει, στο επόμενο λεπτό ο Κόστα εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ντα Κόστα και έκανε το σουτ, αλλά ο Λεάλι μπλόκαρε την μπάλα και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε το 0-2 του Ολυμπιακού με σκόρερ τον Σεμπά. Ο Μιλιβόγεβιτς έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Περιστερίδης έκανε τελείως άστοχη έξοδο και ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα (0-2).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γ. Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κούτρης, Κοζορώνης, Λίλα, Ακόστα (81' Ναδάλες), Ζάιρο (75' Κόντε), Μαμπουλού (59' Γαρουφαλιάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Σεμπά, Ελιουνούσι (58' Πάρντο), Φορτούνης (65' Ιντέγε), Καρντόσο (79' Καμπιάσο).

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

Το ταμείο του αγώνα

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν απέναντι στον ανταγωνιστικό ΠΑΣ Γιάννινη, αλλά η αποβολή του Λίλα (δώρο Παπαπέτρου) άλλαξε τις ισορροπίες και άνοιξε τον δρόμο για τη σημαντική νίκη των «ερυθρόλευκων» στους «Ζωσιμάδες». Μία νίκη που επιτρέπει στην ομάδα του Μπέντο να παραμείνει στο +7 από τον δεύτερο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Όσκαρ Καρντόσο «έψαχνε» το πρώτο του γκολ με τον Ολυμπιακό. Ήταν μέσα στις φάσεις, είδε τον Περιστερίδη να τον σταματάει στο πρώτο μέρος με μία εντυπωσιακή επέμβαση, αλλά ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό και ξέσπασε.

Ο χειρότερος του αγώνα

Από την στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε, ο χειρότερος πρέπει να βρεθεί στους Ηπειρώτες και τον τίτλο θα μπορούσε να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις ο Μαμπουλού, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κατάφερε να χάσει μία ευκαιρία που δεν χάνεται!

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Τάσος Παπαπέτρου στο 38' λανθασμένα έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Λίλα, σε μία φάση που ο μέσος του ΠΑΣ δεν έκανε ούτε φάουλ και στο 41' τον απέβαλλε, καθώς έδειξε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα. Βέβαια, το δικό του λάθος άλλαξε τις ισορροπίες της αναμέτρησης ανοίγοντας τον δρόμο για τους «ερυθρόλευκους».

ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 0-2