MENU

Όπως σας είχε έγκαιρα και έγκυρα ενημερώσει το SDNA ...έσκασε η βόμβα στη Super League με αφορμή το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA, αφού ναι μεν 13 ομάδες υπέγραψαν για την επέκταση της συμφωνίας ως το 2019, αλλά σε αυτές δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε ο Παναθηναϊκός, ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε η Ξάνθη.  

Ο Παναθηναϊκός απείχε από τη διαδικασία, όπως είχε προαναγγείλει, ενώ και ο ΠΑΟΚ με επιστολή ξεκαθάρισε ότι είναι αρνητικός στην ανανέωση της συμφωνίας με το συνδρομητικό κανάλι (διαβάστε εδώ τη θέση του ΠΑΟΚ).

«Διαφωνούμε με την επέκταση τη δεδομένη στιγμή και με τις υπάρχουσες συνθήκες», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του ΠΑΟΚ  με τον δικέφαλο του βορρά να θέτει επίσης θέμα χαμηλού αντιτίμου. 

Επί της ουσίας τινάχθηκε στον αέρα η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών, διότι πλην του Ολυμπιακού, οι υπόλοιποι... μεγάλοι του πρωταθλήματος γύρισαν την πλάτη στο νέο συμβόλαιο με τη NOVA και έδειξαν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν θέλουν την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών.

Φυσικά το νέο... deal δεν περιλαμβάνει ούτε την ΑΕΚ. Ούτως ή άλλως η Ένωση (ακόμη) δεν μπορεί να μετέχει στις διαδικασίες της Super League, αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες δεν είχε καμία πρόθεση να ταχθεί υπέρ της ανανέωσης του συμβολαίου και της συνέχισης της ισχύουσας κατάστασης. 

Παρά το γεγονός πως έσπασε το αρραγές μέτωπο, πάντως, ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος χαρακτήρισε την επέκταση της συμφωνίας με τη NOVA ως μία σημαντική ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο προσθέτοντας ότι: "και στην προηγούμενη επέκταση κάποιοι προσχώρησαν στην πορεία. Μέχρι το 2017 πολλά μπορεί να γίνουν".  

Στην ΕΠΟ το αίτημα του Εργοτέλη! 

Σε ό,τι αφορά το αίτημα του Εργοτέλη να υποβιβαστούν μόνο δύο ομάδες, η Super League δεν το πήρε πάνω της και αποφάσισε να στείλει το αίτημα της κρητικής ομάδας στην ΕΠΟ με τον πρόεδρο της Λίγκας να σημειώνει ότι η προκήρυξη για συμμετοχή 16 ομάδων στο πρωτάθλημα του χρόνου έχει εγκριθεί. Όπως, βέβαια, επεσήμανε ο Μποροβήλος: "Ο καθένας μπορεί να βάζει ζητήματα, αλλά για να αλλάξει αυτό απαιτείται ομοφωνία και έγκριση από την ΕΠΟ". «Σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου»Για τη δικαίωση του Παναθηναϊκού σχετικά με τα πρακτικά του επεισοδιακού Δ.Σ της Super League στις 24 Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Μποροβήλος υπογράμμισε ότι: «Ήταν  πρωτόγνωρο ότι ζητήθηκαν τα ηχογραφημένα πρακτικά. Ο Παναθηναϊκός έκρινε ότι έπρεπε να πάει στα δικαστήρια και η απόφαση του δικαστηρίου θα γίνει σεβαστή». Πρόταση στον ΟΠΑΠ για ανανέωση της χορηγίας

Στη συνεδρίαση της  Super League αποφάσισαν ακόμη να απευθυνθούν εκ νέου στον ΟΠΑΠ για να θέσουν το θέμα του ασυμβίβαστου του Δημήτρη Μελισσανίδη. Παράλληλα θα υποβάλουν μία ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση στον ΟΠΑΠ, η οποία θα αφορά τη χορηγία του πρωταθλήματος, διαφήμιση στις φανέλας των ομάδων και ένα ποσοστό από το στοίχημα. Όπως, βέβαια, έχει αποκαλύψει το SDNA στον ΟΠΑΠ είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι με όλα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο μυαλό των Τσέχων υπάρχουν σκέψεις να μην επενδύσουν σε αυτό το προϊόν. 

Βόμβα στα θεμέλια της Super League