MENU

Οτι ο Παναθηναϊκός χτίζεται μεταγραφικά πάνω στα "θέλω" του Αντρέα Στραματσόνι είναι πασιφανές.

Ο Ιταλός τεχνικός έχει σχεδιάσει τις ανάγκες της ομάδας ανάλογα με τοι μπάτζετ που του έχει δοθεί (με κάποιες... υπερβάσεις είναι η αλήθεια, όπως για παράδειγμα τον "τσουχτερό" Ιμπάρμπο, κατόπιν συνεννόησης με τον Αλαφούζο, αλλά και τον Λεντέσμα) και επιπλέον πραγματοποιεί τις επαφές και τις συζητήσεις με τους παίκτες που θέλει.
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι Ιβανόφ, Χουλτ, Λεντέσμα, Γουακάσο, Κονέ, Ιμπάρμπο, αποκτήθηκαν ή αποτελούν πρώτες επιλογές για τον Παναθηναϊκό και άπαντες είναι περιπτώσεις πάνω στις οποίες δούλεψε/δουλεύει ο Στραματσόνι.

Η πρώτη εισήγηση από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι ο Πορτογάλος, Νούνο Ρέις όπως αποκλειστικά έγραψε τo SDNA.
Ο Βραζιλιάνος τεχνικός διευθυντής θα κάνει επί της ουσίας "σεφτέ" με τον Ρέις, σε αυτό σύντομο διάστημα της παρουσίας του στο Τριφύλλι και -στην παρούσα τουλάχιστον φάση- έχει στην ατζέντα του την αναβάθμιση της Ακαδημίας (έχει ήδη δώσει εντολή, πέραν της πρωτοβουλίας για την παραμονή του Σαμαρά ως επικεφαλής, για άμεση κατασκευή νέου γηπέδου για τους μικρούς που θα "τρέξει" τον επόμενο μήνα).
Και κατόπιν την επιτήρηση/εκμάθηση της πρώτης ομάδας, αλλά και του προπονητή προκειμένου να είναι σε θέση να αξιολογήσει με το μικρότερο δυνατό ρίσκο κάθε κατάσταση που θα προκύπτει.
Προς το παρόν, πάντως, το μεταγραφικό κουμάντο το κάνει ο Στραματσόνι στη λογική του να φτιάξει με τα υλικά που θέλει την ομάδα που έχει στο μυαλό του.
Νούνο Ρέις: η... πρώτη του Ζιλμπέρτο στον Παναθηναϊκό!