MENU

Στα έξι χρόνια παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, ο Λουκάς Καραδήμος, αντιμετώπισε πολλές φορές τον Ολυμπιακό. Οι στιγμές που έζησε πολλές. Κάποιες εξ’ αυτών έχουν μείνει βαθιά χαραγμένες μέσα του, όπως εξομολογείται ο ίδιος.

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ και νυν τεχνικός διευθυντής της Καλλιθέας (ομάδα του Νοτίου ομίλου της Football League), δέχτηκε να μιλήσει με μεγάλη του χαρά για τα ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, έτσι όπως τα έζησε αυτός, από το 1999 μέχρι και το 2005 που φόρεσε τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος. 

Αλλωστε και ο ίδιος παραδέχεται πως αυτά ήταν τα καλύτερα ποδοσφαιρικά χρόνια της καριέρας του, ενώ ήταν από τους τελευταίους παίκτες που "γεύτηκαν" το... νέκταρ της επιτυχίας, με τα δύο Κύπελλα Ελλάδος που κατέκτησε το 2001, στη Ν. Φιλαδέλφεια, κόντρα στον Ολυμπιακό και το 2003, στην Τούμπα, με τον Αρη. 

Τον ρωτήσαμε τι  θυμάται από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, με τον ίδιο να αναφέρεται στο πάθος που υπήρχε σε εκείνα τα παιχνίδια, τόσο πριν τη διεξαγωγή τους, όσο και μετά.

«Πάντα τα παιχνίδια στην Τούμπα, ήταν ιδιαίτερα. Ηταν παιχνίδια που τα περιμέναμε. Ο κόσμος διψούσε γι’ αυτό το ντέρμπι. Θυμάμαι πως εβδομάδες πριν ο κόσμος μας «ντόπαρε» για να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Το ένιωθες, το βίωνες κάθε στιγμή όπου κι αν βρισκόσουν. "Γεμίζαμε" και εμείς με πάθος και περιμέναμε να έρθει η στιγμή να σφυρίξει ο διαιτητής και να παίξουμε σε ένα γεμάτο από γήπεδο κόσμο.

Στα δικά μου τα χρόνια, το ευτύχημα ήταν πως είχαμε πολλούς Ελληνες. Ηταν καλό αυτό, διότι νιώθαμε το παλμό, καταλαβαίναμε τι σημαίνει το παιχνίδι αυτό, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Οι ξένοι αργούσαν να το καταλάβουν. Άλλο είναι να ζεις, να ακούς και να αφουγκράζεσαι, κι άλλο να σου λένε», είπε για να συνεχίσει: «Αυτό όμως που ποτέ μου δεν θα ξεχάσω, ήταν το παιχνίδι της Ριζούπολης, το 2003. Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα και φυσικά πολύ ξύλο (γέλια). Οι τσαμπουκάδες, το πάθος και η ένταση εκείνου του παιχνιδιού, ήταν μεγάλη. Ένα ντέρμπι με όλα τη σημασία της λέξεως. 

Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη στιγμή που ο Καρεμπέ, έπιασε τον Οκκά από το λαιμό. Ημουν δίπλα τη φάση. Σκηνές που δεν ξεχνάς ποτέ. 

Είναι κι άλλα παιχνίδια όμως. Ποιος ξεχνάει τον τελικό της Ν. Φιλαδέλφειας. Ημασταν πολύ τυχεροί εμείς που ζήσαμε και βιώσαμε τέτοιες καταστάσεις», θυμήθηκε.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους που υπάρχει αυτό το πάθος από τον κόσμο, είπε: «Πιστεύω πως η ένταση και η αντιπαλότητα αυτών των ομάδων κάνουν αυτά τα παιχνίδια διαφορετικά. Και οι δύο είναι μεγάλοι σύλλογοι, έχουν πολύ κόσμο και ανέκαθεν ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Ειδικά για τους Ελληνες παίκτες είναι πολύ ιδιαίτερα αυτά τα παιχνίδια».

Οσο για το πώς περιμένει το παιχνίδι της Κυριακής, σχολίασε: «Περίμενα όπως όλοι αυτό το παιχνίδι να είναι διαφορετικό. Τα άτυχα αποτελέσματα όμως του ΠΑΟΚ, ξενέρωσαν να το πω έτσι τον κόσμο το -8 είναι μεγάλη διαφορά και δύσκολα καλύπτεται. Πάντως εγώ τον ΠΑΟΚ, επειδή τον έχω ζήσει δεν τον φοβάμαι στα δύσκολα, στα εύκολα τον φοβάμαι. Αυτό φάνηκε και φέτος. Ο ΠΑΟΚ «γκρέμισε» όσα έχτιζε στα εύκολα θεωρητικά παιχνίδια». 

Ο Λουκάς Καραδήμος για τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό