MENU

Σπουδαίο διπλό για τους "νερατζούρι", που λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Europa League, έβγαλαν αντίδραση και νίκησαν για δεύτερη φορά φέτος τη μισητή συμπολίτισσα. Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά μετά από μία επταετία που η Ίντερ νικάει μέσα-έξω (τυπικά, καθώς οι δύο ομάδες έχουν κοινή έδρα) τη Μίλαν, με το τρίποντο αυτό να τη φέρνει πάνω από τους "ροσονέρι" στον βαθμολογικό πίνακα και είναι πλέον 3η.

Σε συνδυασμό δε με τη χθεσινή ήττα της Ρόμα, η ομάδα του Σπαλέτι ξέφυγε στο +6 από την 5η θέση και πήρε... αέρα στη μάχη του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και πήραν κεφάλι στο ματς με το καλημέρα, καθώς ο Βετσίνο άνοιξε το σκορ μόλις από το 3ο λεπτό με κοντινή προβολή μετά από κεφαλιά του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Το 0-1 ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αφού νωρίτερα ο Πακετά είχε ένα καλό σουτ, αλλά απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς, ενώ οι Ασαμόα και Σκρίνιαρ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για το 0-2. Όπως ξεκίνησε ωστόσο το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο, καθώς στο 51' ο Ντε Βρι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με εξαιρετική κεφαλιά.

Άμεση η απάντηση των "νερατζούρι" με τον Μπακαγιόκο στο 57' να κάνει το 1-2 με τον ίδιο τρόπο, αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Λαουτάρο έδωσε εκ νέου αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, από την άσπρη βούλα, σε πέναλτι που κέρδισε ο Πολιτάνο από τον Καστιγιέχο.

Η Μίλαν όμως δεν τα παράτησε, βρήκε γρήγορα απάντηση με τον Μουσάκιο (71'), αλλά το 2-3 έμελλε να είναι το τελικό σκορ σε ένα παιχνίδι που ήταν σχετικά μοιρασμένο (55-45 κατοχή, 5-5 τελικές στην εστία). Στις καθυστερήσεις πάντως οι γηπεδούχοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σώσουν την παρτίδα, αρχικά με τον Σούσο στο 92' και τον Χαντάνοβιτς να σώζει ενστικτωδώς και στο 96' με τον Καλάμπρια, όπου ο Ντ' Αμπρόσιο έσωσε την εστία της Ίντερ.

Μίλαν - Ίντερ 2-3