MENU

Μια δεύτερη ποδοσφαιρική ζωή. Δεν δίνεται σε όλους η ευκαιρία να την έχουν. Και ο Γάλλος επιθετικός γνωρίζει πολύ καλά ότι θα έπρεπε να είναι ευγνώμων γι' αυτό. Έχει περάσει τα τελευταία χρόνια μέσα στην αμφισβήτηση. Συνεχή δημοσιεύματα που τον ήθελαν να φεύγει από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τελικά πάντα μένει σε μια προσπάθεια να αποδείξει την αξία του.

Ειδικά μετά το τέλος της περσινής σεζόν ήταν δεδομένο ότι ο Μπενζεμά δεν θα συνέχιζε στη «βασίλισσα». Και μετά την ανακοίνωση του Ζινεντίν Ζιντάν, ο οποίος στο διάστημα που κάθισε στον πάγκο των Μαδριλένων στήριξε τον συμπατριώτη του κόντρα σε όλους, πολλοί θεώρησαν ότι είχε έρθει πια η ώρα του 30χρονου ποδοσφαιριστή, τον οποίο η Ρεάλ απέκτησε το 2009 από τη Λιόν, να πει «αντίο» στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Μετά, όμως, ήρθε (και) η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο (ο οποίος αποκτήθηκε την ίδια χρονιά με τον Γάλλο) από τη Μαδρίτη, δεν αποκτήθηκε ούτε ο Νεϊμάρ ούτε ο Κιλιάν Μπαπέ και έτσι, κατά μία έννοια, ο Μπενζεμά ξέμεινε.

Μόνο που ο ίδιος δεν το είδε έτσι. Ίσως και απαλλαγμένος από την «υποχρέωση» να... θυσιάζεται για το καλό του Ρονάλντο, χωρίς να έχει το άγχος ότι οφείλει να παίζει πρωτίστως για τον Πορτογάλο, χωρίς να χρειάζεται να αγωνίζεται εκτός περιοχής για να προσφέρει άλλες υπηρεσίας στο παιχνίδι της ομάδας, ο Μπενζεμά μπορεί να κάνει το δικό του παιχνίδι: παίζει πια περισσότερο μέσα στην περιοχή και πιο πολύ ως εννιάρι, αποτέλεσμα της απουσία του Ρονάλντο.

Ο Γάλλος έχει κάνει φέτος το καλύτερο ξεκίνημά του από την στιγμή που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ, έχοντας τέσσερα γκολ σε τρία παιχνίδια. Είναι το 40% των γκολ που έχει σημειώσει η «βασίλισσα» σε επίσημους αγώνες της.

Επίμονα τα τελευταία χρόνια ακουγόταν ότι ο Μπενζεμά ήταν ο προστατευόμενος πρώτα του προέδρου του συλλόγου, Φλορεντίνο Πέρεθ, μετά του Ζιντάν και αυτός ήταν ο λόγος που κανείς δεν μπορούσε να τον κουνήσει από την ομάδα.

Είναι, ίσως, ο ποδοσφαιριστής που έχει αποδοκιμαστεί περισσότερο από τους οπαδούς της ομάδας. «Αν θέλεις να πας για κυνήγι με τον σκύλο σου, αναγκαστικά θα πάρεις γάτα μαζί σου» έχει πει γι' αυτόν ο Ζοζέ Μουρίνιο, σε μια προσπάθειά του να καταδείξει την έλλειψη όρεξης, ίσως σε σημείο απάθειας κάποιες φορές, που έχει δείξει κατά καιρούς ο Γάλλος.

Προφανώς και δεν ενδιαφέρεται για την γνώμη των άλλων. Όπως, επίσης, μάλλον δεν δίνει δεκάρα για το αν κάποιοι τον θεωρούν κακό πρότυπο. Μετά το πρώτο του clasico στην Ισπανία, τράκαρε την κίτρινη Lamborghini του επιστρέφοντας σπίτι μετά από ξέφρενο πάρτι. Επί μήνες οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, απαγγέλθηκε σε βάρος του κατηγορία για ερωτικές επαφές με ανήλικη ιερόδουλη, αλλά μυαλό δεν έβαλε.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 εμφανιζόταν με χειροπέδες στα χέρια ενώπιον των δικαστικών αρχών των Βερσαλλιών για να καταθέσει για την υπόθεση εκβιασμού του συμπαίκτη του στους «τρικολόρ» Ματιέ Βαλμπουενά.

Πέρασε ένα βράδυ στο κρατητήριο και την επόμενη του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση που ζητούσε από τον Βαλμπουενά χρήματα για να μην δημοσιοποιήσει βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο που είχαν στην κατοχή τους άνθρωποι, οι οποίοι σχετίζονταν με τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Με τις κατηγορίες πάνω από το κεφάλι του, ο Μπενζεμά δεν κλήθηκε στην εθνική ομάδα της πατρίδας του για το EURO του 2016. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, μίλησε δημόσια εναντίον του παίκτη τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να φορά την φανέλα με το εθνόσημο κάποιος που δεν αποτελεί παράδειγμα με τη συμπεριφορά του εκτός γηπέδων.

Ο ποδοσφαιριστής προτίμησε να σωπάσει, να μην προκαλέσει άλλα σχόλια και να περιοριστεί στη δουλειά του. Ακόμα και αν δεν κατάφερε να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της πατρίδας του που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου πριν από μερικούς μήνες στη Ρωσία, ήταν ο πρώτος που έστειλε συγχαρητήρια στους παίκτες και στον Ντεσάμπ. Τα ισπανικά ΜΜΕ γράφουν ότι έχει φροντίσει να περιορίσει τις... τρέλες στην προσωπική/εξωαγωνιστική ζωή του δείχνοντας έτοιμος να ζήσει αυτή την δεύτερη ποδοσφαιρική ζωή του όπως πρέπει.

Kι, όμως, είναι ακόμα εδώ ο Καρίμ Μπενζεμά