MENU

Με κάθε λέξη της εκτίθεται. Το θράσος ατελείωτο. Η αμετροέπεια περισσεύει. Για την ΕΠΟ μιλάω. Που ζητάει από τη Super League να εφαρμοστούν οι κανονισμοί για τον Παναθηναϊκό και να του επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται σε περιπτώσεις προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια. Έτσι ρε αδερφέ, προληπτικά! Χωρίς να υπάρχει κάποια προσφυγή σε πολιτικά δικαστήρια! Χωρίς να έχει κινηθεί νομικά ο Παναθηναϊκός εναντίον διαιτητών, όπως προανήγγειλε ότι θα κάνει αν θεωρήσει μια διαιτησία δόλια.

Ο ένας που στέλνει επιστολή και ζητεί «να δράσετε άμεσα με όλες τις νόμιμες ενέργειες έναντι του Παναθηναϊκού», την περασμένη εβδομάδα είχε περάσει μια βόλτα από τον ανακριτή. Κακουργηματικά κατηγορούμενος για απιστία.

Ο άλλος, που λαμβάνει την επιστολή, περιμένει να οριστεί δικάσιμος για να δικαστεί για δωροδοκία.

Ο πρώτος, αγανακτισμένος μιλάει για «ανήθικες και απαράδεκτες ενέργειες». Θα δείξει, λέει, «μηδενική ανοχή». Η ΕΠΟ, λέει, «δεν ανέχεται παρεμβάσεις και υποδείξεις»! Χαχαχα!

Ο δεύτερος, ο οποίος επί μήνες δεν μπορεί να βρει έναν χορηγό για να ζήσει το μαγαζί που διοικεί, καλείται να επιβάλει κυρώσεις σε ένα μέλος του μαγαζιού, επειδή, λέει, το μέλος αυτό «επιδιώκει την προνομιακή μεταχείρισή του, έναντι των υπολοίπων μελών»!

Έχουν λογική όλα αυτά, αλλά δεν έχουν «πάτημα»!

Τι προνομιακή μεταχείριση να επιδιώξει κανείς, άλλωστε; Το ένα φάουλ σε 90 λεπτά από το Βοσκάκη, να γίνουν δυο-τρία; Αν γίνουν δυο-τρία, στην ΕΠΟ είναι ικανοί να αρχίσουν να μιλάνε και για… παράγκα του Αλαφούζου!

Στο σημείο αυτό, θα μπορούσα να αραδιάσω μερικές περιπτώσεις των τελευταίων ετών όπου η ΕΠΟ και η Super League έκλεισαν τα μάτια σε προσφυγές ομάδων στα πολιτικά δικαστήρια. Περιπτώσεις για τις οποίες δεν εφάρμοσαν τον κανονισμό που ο Γκιρτζίκης ζητεί από τον Μποροβήλο να εφαρμόσει. Που σφύριξαν αδιάφορα. Που έκαναν τον Κινέζο. Η επιλεκτική πολιτική, ανάλογα με το ποιον έχουν απέναντι, αποδεικνύεται σε ένα δευτερόλεπτο. Και τους εκθέτει όλους!

Αν χρειαστεί θα γράψουμε γι’ αυτό, αλλά τώρα προτιμώ να καταπιαστώ με ακόμη ένα θέμα:

Τη φάπα στον κόκκινο (από τις φάπες, μην πάει ο νους σας στο πονηρό) σβέρκο της ΕΠΟ, με την χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου. Το ότι ο διαγωνισμός που είχε κάνει η ομοσπονδία για να καταλήξουν τα δικαιώματα στον ΟΤΕ TV ήταν παράνομος, το γνωρίζαμε, άλλωστε υπήρχε απόφαση δικαστηρίου. Τώρα ήρθε η Nova και κέρδισε και τα ασφαλιστικά μέτρα.

Και κάπως έτσι έρχονται ώρες που αναρωτιέται κανείς: Υπάρχει κάτι σωστό που να έχουν κάνει ποτέ στην ΕΠΟ; Υπάρχει κάτι στο οποίο να έχουν λειτουργήσει σύννομα και συνετά; Πώς γίνεται σχεδόν κάθε ενέργεια, κάθε πράξη, κάθε απόφαση, κάθε τακτική, να καταλήγει στο τέλος αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθεί η δικαιοσύνη; Πώς το κάνετε ρε παιδιά αυτό;

Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις; Έργα Αγίου Κοσμά, τηλεοπτικά Κυπέλλου πριν δέκα χρόνια, τηλεοπτικά Κυπέλλου και τώρα, κάρτα υγείας, πίνακες διαιτητών, πλαστογραφημένες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, αθλητική δικαιοσύνη, διάλυση Εθνικής ομάδας και δεκάδες άλλα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα…

Τι στο καλό κάνετε σωστά και συνεχίζετε να ταλαιπωρείται το έρμο το ποδοσφαιράκι; Γιατί δεν μας απαλλάσσετε από την παρουσία σας;

Μια καλή ιδέα πάντως, είναι να δώσει ο Γκιρτζίκης μια συνέντευξη Τύπου. Και να ερωτηθεί για όλα αυτά τα θέματα. Να δώσει απαντήσεις βρε αδερφέ, να μας αποστομώσει! Όπως τότε, πριν δυο χρόνια, σε εκείνη την κοινή συνέντευξη Τύπου Σαρρή-Μώραλη. Που μετά από δυο-τρεις στημένες ερωτήσεις, άρχισε… η καταιγίδα! Και κάποιοι έψαχναν τρύπα να κρυφτούν! Εύχονταν να ανοίξει η γη να τους καταπιεί!

Τολμάτε κύριε Γκιρτζίκη να δώσετε μια συνέντευξη Τύπου; Να απαντήσετε στις απορίες που έχουμε; Ή μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό, που θα μαζεύετε πράγματα από το Πάρκο, δεν θα έχετε ακόμα μιλήσει;

Το θράσος της ΕΠΟ και ο… κόκκινος σβέρκος